Ders Öğrenme Çıktıları (DÖÇ) |
PÇ |
ODY |
Bu dersi başarı ile tamamlayan öğrenciler: |
|
|
DÖÇ-1 |
Bağcılık ürünlerinin ihraç edilen tüm tarım ürünleri içindeki payını kavrayabilir. |
PÇ-
|
Yazılı Sınav |
DÖÇ-2 |
yetiştiriciliği yapılan asmanın morfolojisini kavrayabilir |
PÇ-
|
Yazılı Sınav |
DÖÇ-3 |
Asmanın üretim şekillerini bilme ve uygulayabilir. |
PÇ-
|
Yazılı Sınav |
DÖÇ-4 |
Bağ tesis edebilir. |
PÇ-
|
Yazılı Sınav |
DÖÇ-5 |
Yıllık bakım işleri hakkında yeterli düzeyde bilgi ve beceriye sahip olabilir |
PÇ-
|
Yazılı Sınav |
DÖÇ-6 |
Organik tarım yapılan bir bağda gerekli önlemleri alabilir. |
PÇ-
|
Yazılı Sınav |
PÇ: Bölüm program çıktıları ÖDY: Ölçme ve değerlendirme yöntemi |
Dersin İçeriği |
Organik bağcılığın genel ilkeleri, organik tarım yöntemiyle bağcılık, organik bağcılıkta kontrol ve sertifikasyon, hakkında bilgi verilecektir |
Haftalık Detaylı Ders İçeriği |
Hafta |
Detaylı İçerik |
Öğretim Yöntem ve Teknikleri |
1 |
Asmanın kökeni, bağcılığın tarihçesi, üzümlerin sınıflandırılması, üzümlerin besin değeri. |
Sunu |
2 |
Dünya bağcılığı, Türkiye bağcılığının Dünya bağcılığı ve ulusal ekonomi içindeki yeri |
Sunu |
3 |
Tarım bölgeleri itibariyle Türkiye Bağcılığı |
Sunu |
4 |
Asmanın morfolojik yapısını oluşturan organlarından kök sistemi ile toprak üstü organlarından gövde, kollar, dallar ve üzerinde gözlerin tanıtılması |
Sunu |
5 |
Asmanın morfolojik yapısını oluşturan organlarından yaz sürgünü ve üzerindeki boğumları, çiçek ve meyve salkımları, tane ve tohumların tanıtılması |
Sunu, laboratuvar çalışması |
6 |
Asmanın ekolojik istekleri: Sıcaklık ve yağış istekleri |
Sunu |
7 |
Asmanın ekolojik istekleri: Yer, yöney ve toprak istekleri |
Sunu |
8 |
Ara Sınav |
|
9 |
Asmaların çoğaltılması: Tohumla çoğaltma, aşısız ve aşılı fidan üretimi |
Sunu |
10 |
Asmaların çoğaltılması: Aşılı fidan üretimi |
Sunu |
11 |
Bağ tesisi: Planlama, yer seçimi, çeşit seçimi, anaç seçimi, dikim planı |
Sunu |
12 |
Bağ tesisi: Bağ yerinin hazırlanması, dikim öncesi hazırlıklar, dikim, dikim sonrası bakım işlemleri |
Sunu, arazi çalışması |
13 |
Bağlarda kullanılan önemli terbiye şekilleri ve destek sistemlerinin tanıtılması, şekil budamaları. |
Sunu, arazi çalışması |
14 |
Bağlarda ürün ve gençleştirme budamaları, yaz budamaları |
Sunu, arazi çalışması |
15 |
Teknolojiye uygun üzüm yetiştiriciliğinde terbiye şekilleri |
Sunu, arazi çalışması |
16 |
Final Sınavı |
|
Ders Kitabı / Yardımcı Kitap |
1 |
Biodynamic Wine, Demystified, 180 pp., ISBN: 1934259020 |
Ders Araç - Gereç ve Malzemeleri |
|