Nevşehir Hacı Bektaş Veli Üniversitesi’nde merkez ve Ürgüp olmak üzere 2 mutfakta öğrenci ve personel yemeği pişirilmektedir. Merkez mutfakta pişen yemekler merkez kampüste, Ürgüp uygulama otelinin mutfağında pişen yemekler ise ilçelerdeki Meslek Yüksekokullarında tüketime sunulmaktadır. 1 şube müdürü, 1 gıda kontrolörü mühendis, 1 alım-satımdan sorumlu, 1 depocu, 3 kadrolu aşçı, 33 hizmet alımı ile bulaşıkçı ve garson olarak çalışan elemanlarla beraber yemek hizmeti toplam 40 kişilik bir ekip tarafından asgari teknik ve hijyenik şartlar göz önünde tutularak gerçekleştirilmektedir. İlçelere termo boxlar içerisinde ambalajlı olarak taşımalı sistemle aksatılmadan yemek hizmeti verilmektedir. Ayrıca sunulan yemek hizmetinin teknik ve hijyenik şartların devamlılığını sağlamak amacı ile her ay bir kez pişmiş olan yemeklerden numune alınarak Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanlığına bağlı TÜRKAK’ tan akreditasyonu olan Kayseri İl Kontrol Laboratuarına gönderilmektedir.
Nevşehir Hacı Bektaş Veli Üniversitesi öğrenci yemekhanesinde günlük dört çeşit yemeğin fiyatı makul bir fiyattadır. Üniversite yemekhanesinin dışında kampüslerde kantinler bulunmaktadır. Merkez kampüs ve ilçelerdeki kampüs çevrelerinde kafe, lokanta gibi olanakları da mevcuttur.
Tafana Sosyal Tesisleri için tıklayınız.