Nevşehir Hacı Bektaş Veli Üniversitesi Bilgi Paketi

Programlar Hakkında Bilgi

MESLEK YÜKSEKOKULU / TIY112 - TURİZM VE OTEL İŞLETMECİLİĞİ

Kodu: TIY112 Adı: OTEL İŞLETMECİLİĞİ Teorik+Uygulama: 3+0 AKTS: 3
Sınıf/Yarıyıl 1 / Bahar
Ders Düzeyi Önlisans
Ders Türü Zorunlu
Bölümü TURİZM VE OTEL İŞLETMECİLİĞİ
Ön Koşul Dersleri Yok
Öğretim Sistemi Örgün
Ders Süresi 14 Hafta
Öğretim Elemanı FURKAN SOYSALDI (furkansoysaldi@nevsehir.edu.tr)
Diğer Öğretim
Elemanı/Elemanları
HAYRULLAH ÇETİN,
Öğretim Dili Türkçe
Sınıf Dışı Uygulama/Staj Yok
Dersin Amacı
Turizm ve konaklama endüstrisini tanıyabilme, konaklama işletmelerinde tüm departmanları tanımak ve yönetimsel faaliyetlerini kavrayabilme

Ders Öğrenme Çıktıları (DÖÇ) ODY
Bu dersi başarı ile tamamlayan öğrenciler:
DÖÇ-1 Turizm sektöründe faaliyet gösteren otel işletmelerinin sınıflandırabilir PÇ-4 Otel işletmelerinde verilen konaklama, yeme içme ve diğer hizmetlerin nasıl organize edildiğini ve sunulduğunu bilir.
Yazılı Sınav
DÖÇ-2 Otel işletmelerinin organizasyon yapısını anlatabilir. PÇ-1 Turizm ve otel İşletmeciliği ile ilgili temel kavramları tanımlar.
PÇ-4 Otel işletmelerinde verilen konaklama, yeme içme ve diğer hizmetlerin nasıl organize edildiğini ve sunulduğunu bilir.
Yazılı Sınav
DÖÇ-3 Otel işletmelerinde işletme ve yönetim fonksiyonlarını anlatabilir. PÇ-1 Turizm ve otel İşletmeciliği ile ilgili temel kavramları tanımlar.
PÇ-4 Otel işletmelerinde verilen konaklama, yeme içme ve diğer hizmetlerin nasıl organize edildiğini ve sunulduğunu bilir.
Yazılı Sınav
PÇ: Bölüm program çıktıları
ÖDY: Ölçme ve değerlendirme yöntemi

Dersin İçeriği
Turizm ve konaklama endüstrisi, genel sınıflaması, tanımı, özellikleri, otel işletmelerinin kuruluş yeri, yatırımı, yatırım maliyeti, finansmanı ve verimlilik hesaplamaları, otel işletmelerinin yönetimi ve yönetim fonksiyonları
Haftalık Detaylı Ders İçeriği
Hafta Detaylı İçerik Öğretim Yöntem ve Teknikleri
1 Otel Endüstrisinin tanımı, tarihçesi, gelişimi ve özellikleri anlatım
2 Otel İşletmelerinin Sınıflandırılması anlatım
3 Otel İşletmesi kuruluş işlemleri anlatım
4 Otel İşletmesi yatırımları ve Finansmanı anlatım
5 Otel İşletmesi organizasyon yapısı ve departmanları anlatım
6 Otel İşletmesi departmanlarının örgütsel işlevleri anlatım
7 Otel İşletmesi departmanlarının örgütsel işlevleri anlatım
8 Ara Sınav
9 Otel İşletmelerinde yönetici ve departman müdürleri anlatım
10 Otel İşletmelerinde Yönetim anlatım
11 Otel İşletmelerinde Yönetim ve Yönetim Fonksiyonları anlatım
12 Otel İşletmelerinde işgören yönetimi anlatım
13 Otel yönetiminde lider ve liderlik anlatım
14 Otel İşletmelerinde Stres yönetimi anlatım
15 Genel değerlendirme anlatım
16 Final Sınavı
Ders Kitabı / Yardımcı Kitap
1 Otel İşletmeciliği, Nazmi KOZAK, Detay Yay, 2008, Ankara
Ders Araç - Gereç ve Malzemeleri
kitap, projeksiyon, cd

Ölçme Yöntemi
Yöntem Hafta Süre (Saat) Katkı(%)
Ara Sınav 8 40
Diğer Ölçme Yöntemleri
1.Sözlü Sınav
2.Kısa Sınav (Quiz)
3.Laboratuvar Sınavı
4.Sunum
5.Rapor
6.Seminer
7.Performans Ödevi
8.Dönem Ödevi
9.Proje
Final Sınavı 16 60

Öğrenci İş Yükü
İşlem Adı Haftalık Saat Sayı İş Yükü
Haftalık Ders Saati (Teorik+Uygulama) 3 14 42
Sınıf Dışı Çalışma
       a) Okuma 2 2 4
       b) İnternette/Kütüphanede Tarama 2 4 8
       c) Performans Ödevi 0
       d) Seminer/Sunum/Rapor Hazırlama 0
       e) Dönem Ödevi/Proje Hazırlama 0
Sözlü Sınav 0
Kısa Sınav (Quiz) 0
Laboratuvar Sınavı 0
Ara Sınav İçin Hazırlık 8 2 16
Ara Sınav 1 1 1
Final Sınavı İçin Hazırlık 9 2 18
Final Sınavı 1 1 1
0
0
Toplam İş Yükü 90