|
|||||
Sınıf/Yarıyıl | 2 / Bahar | ||||
Ders Düzeyi | Önlisans | ||||
Ders Türü | Seçmeli | ||||
Bölümü | BİYOMEDİKAL CİHAZ TEKNOLOJİSİ | ||||
Ön Koşul Dersleri | Yok | ||||
Öğretim Sistemi | Örgün | ||||
Ders Süresi | 14 Hafta | ||||
Öğretim Elemanı | HAKAN YALIN (hakanyalin@nevsehir.edu.tr) | ||||
Diğer Öğretim Elemanı/Elemanları |
|||||
Öğretim Dili | Türkçe | ||||
Sınıf Dışı Uygulama/Staj | Yok | ||||
Dersin Amacı | |||||
Bu dersin amacı öğrencileri girişim fikri ve girişimcilik ile ilgili teorik konularda bilgilendirmek ve yardım alabilecekleri kurum ve kuruluşları tanıtarak konuyla ilgili motivasyonlarını artırmaktır. |
Ders Öğrenme Çıktıları (DÖÇ) | PÇ | ODY | |
Bu dersi başarı ile tamamlayan öğrenciler: | |||
DÖÇ-1 | Girişimcilik konusunda farklı yaklaşım ve yöntemleri kullanmak için gerekli bilgi ve beceri ile yenilikçilik ve yaratıcılık teknikleri konusunda bilgi ve beceriler kazanır. |
PÇ-26 Girişimcilik bilinci kazanır. |
Yazılı Sınav |
DÖÇ-2 | İşletme kuruluş süreci ve maliyet hesaplamaları konusunda bilgi sahibi olur. |
PÇ-26 Girişimcilik bilinci kazanır. |
Yazılı Sınav |
DÖÇ-3 | İşletme yönetimi konusunda bilgi sahibi olur. |
PÇ-26 Girişimcilik bilinci kazanır. |
Yazılı Sınav |
DÖÇ-4 | Franchising ve uygulamaları hakkında bilgi sahibi olur. |
PÇ-26 Girişimcilik bilinci kazanır. |
Yazılı Sınav |
PÇ: Bölüm program çıktıları ÖDY: Ölçme ve değerlendirme yöntemi |
Dersin İçeriği | ||
Girişimcinin ortaya çıkısını ve girişimcinin is hayatında başarılı olması yöntemlerini kavrayabilmiş, küçük isletmeleri ve ekonomideki rollerini kavrayabilme, küçük isletmelerin kuruluş şekillerini ve yönetimini kavrayabilme. | ||
Haftalık Detaylı Ders İçeriği | ||
Hafta | Detaylı İçerik | Öğretim Yöntem ve Teknikleri |
1 | Girişimciliğin tarihsel gelişimi. | Anlatım. |
2 | Girişimcilik ve girişimci kavramları. | Anlatım. |
3 | Yeni bir iş kurma ve mevcut bir işletmeyi satın alma. | Anlatım, Beyin Fırtınası. |
4 | Franchising. | Anlatım, Tartışma. |
5 | Pazarlama planının hazırlanması. | Anlatım, Tartışma. |
6 | Yeni bir işletme kurmanın finansman boyutu. | Anlatım, Tartışma. |
7 | Yeni bir işletme kurmanın finansman boyutu. | Anlatım, Tartışma. |
8 | Ara Sınav | |
9 | İş planı. | Anlatım, Tartışma. |
10 | İç girişimcilik. | Anlatım, Tartışma. |
11 | Girişimcilik ve Kültür. | Anlatım, Tartışma. |
12 | Kadın girişimcilik. | Anlatım, Tartışma. |
13 | Aile işletmeleri. | Anlatım, Tartışma. |
14 | Aile işletmelerinde kurumsallaşmaya yönelik engeller. | Anlatım, Tartışma. |
15 | İş ahlakı sosyal sorumluluk ve girişimcilik. | Anlatım, Tartışma. |
16 | Final Sınavı | |
Ders Kitabı / Yardımcı Kitap | ||
1 | Çetindamar, Dilek, (2002) Türkiyede Girişimcilik, TÜSİAD Yayınları(Yayın No:TÜSİAD-T/2002-12/340). | |
2 | Dilsiz, İ. ve Kölük, N. (2004) Meslek Yüksekokulları İçin Girişimcilik, Atlas Yayınları. | |
3 | Avrupa Komisyonu, Avrupada Girişimcilik-Yeşil Kitap, TUSİAD Yayınları. | |
Ders Araç - Gereç ve Malzemeleri | ||
Bilgisayar, Projektör. |
Ölçme Yöntemi | |||
Yöntem | Hafta | Süre (Saat) | Katkı(%) |
Ara Sınav | 8 | 1 | 40 |
Diğer Ölçme Yöntemleri | |||
1.Sözlü Sınav | |||
2.Kısa Sınav (Quiz) | |||
3.Laboratuvar Sınavı | |||
4.Sunum | |||
5.Rapor | |||
6.Seminer | |||
7.Performans Ödevi | |||
8.Dönem Ödevi | |||
9.Proje | |||
Final Sınavı | 16 | 1 | 60 |
Öğrenci İş Yükü | |||
İşlem Adı | Haftalık Saat | Sayı | İş Yükü |
Haftalık Ders Saati (Teorik+Uygulama) | 2 | 14 | 28 |
Sınıf Dışı Çalışma | |||
a) Okuma | 3 | 7 | 21 |
b) İnternette/Kütüphanede Tarama | 2 | 8 | 16 |
c) Performans Ödevi | 0 | ||
d) Seminer/Sunum/Rapor Hazırlama | 0 | ||
e) Dönem Ödevi/Proje Hazırlama | 0 | ||
Sözlü Sınav | 0 | ||
Kısa Sınav (Quiz) | 0 | ||
Laboratuvar Sınavı | 0 | ||
Ara Sınav İçin Hazırlık | 2 | 4 | 8 |
Ara Sınav | 1 | 1 | 1 |
Final Sınavı İçin Hazırlık | 3 | 5 | 15 |
Final Sınavı | 1 | 1 | 1 |
0 | |||
0 | |||
Toplam İş Yükü | 90 |