| Ders Öğrenme Çıktıları (DÖÇ) | 
		PÇ | 
		ODY | 
	
	
		| Bu dersi başarı ile tamamlayan öğrenciler: | 
		 | 
		 | 
	
		
		| DÖÇ-1 | 
		Mutfakta kullanılan araç-gereçleri tanır. | 
		
		
			
		 
			PÇ-5 Alanı ile ilgili fiziksel ortamı, araç-gereçleri ve teknolojileri tanır, kullanır ve bakımını yaparak korur.  
			
		 | 
		 Laboratuvar Sınavı   | 
	
		
		| DÖÇ-2 | 
		Meyve, sebze, et, balık, kümes ve av hayvanları için kesme tekniklerini bilir ve uygular. | 
		
		
			
		 
			PÇ-2 Gastronomi ve Mutfak Sanatları alanındaki kavramları, ilkeleri ve teorileri bilir ve uygular.  
			
		 | 
		 Laboratuvar Sınavı   | 
	
		
		| DÖÇ-3 | 
		Çeşitli pişirme yöntemlerini bilir ve uygular. | 
		
		
			
		 
			PÇ-6 Çeşitli pişirme yöntemlerini bilir ve uygular.  
			
		 | 
		 Laboratuvar Sınavı   | 
	
		
		| DÖÇ-4 | 
		Gastronomi ve Mutfak Sanatları alanındaki kavramları, ilkeleri ve teorileri bilir ve uygular. | 
		
		
			
		 
			PÇ-2 Gastronomi ve Mutfak Sanatları alanındaki kavramları, ilkeleri ve teorileri bilir ve uygular.  
			
		 | 
		 Laboratuvar Sınavı   | 
	
		
		| DÖÇ-5 | 
		Alanı ile ilgili fiziksel ortamı, araç-gereçleri ve teknolojileri tanır, kullanır ve bakımını yaparak korur. | 
		
		
			
		 
			PÇ-5 Alanı ile ilgili fiziksel ortamı, araç-gereçleri ve teknolojileri tanır, kullanır ve bakımını yaparak korur.  
			
		 | 
		 Laboratuvar Sınavı   | 
	
		
		| DÖÇ-6 | 
		Çeşitli pişirme yöntemlerini bilir ve uygular. | 
		
		
			
		 
			PÇ-6 Çeşitli pişirme yöntemlerini bilir ve uygular.  
			
		 | 
		 Laboratuvar Sınavı   | 
	
		
		PÇ: Bölüm program çıktıları ÖDY: Ölçme ve değerlendirme yöntemi | 
	
	
		| Dersin İçeriği | 
	
	
		| Mutfak araç-gereçleri, kesme teknikleri, mutfakta kullanılan el aletleri, uygulamalı pişirme yöntemleri. | 
	
	
		| Haftalık Detaylı Ders İçeriği | 
	
	
		| Hafta | 
		Detaylı İçerik | 
		Öğretim Yöntem ve Teknikleri | 
	
	
		
		| 1 | 
		Mutfağa giriş  ve Mutfakta uyulması gereken kurallar | 
		Anlatım | 
	
		
		| 2 | 
		Mutfağa giriş  ve Mutfakta uyulması gereken kurallar | 
		Anlatım | 
	
		
		| 3 | 
		Fond ve Çorbaların hazırlanması | 
		Uygulama | 
	
		
		| 4 | 
		Meyve ve sebzeler için kesme teknikleri | 
		Uygulama | 
	
		
		| 5 | 
		Et ve kümes hayvanları için kesme teknikleri | 
		Uygulama | 
	
		
		| 6 | 
		Balık ve kabuklu deniz ürünleri için kesme teknikleri | 
		Uygulama | 
	
		
		| 7 | 
		Ölçme, karıştırma ve fırınlama teknikleri için el aletleri | 
		Uygulama | 
	
		
		| 8 | 
		Ara Sınav | 
		 | 
	
		
		| 9 | 
		Uygulamalı pişirme yöntemleri: Ağartma | 
		Uygulama | 
	
		
		| 10 | 
		Uygulamalı pişirme yöntemleri: Haşlama, hafif haşlama | 
		Uygulama | 
	
		
		| 11 | 
		Uygulamalı pişirme yöntemleri: Izgara | 
		Uygulama | 
	
		
		| 12 | 
		Uygulamalı pişirme yöntemleri: Buharda pişirme | 
		Uygulama | 
	
		
		| 13 | 
		Uygulamalı pişirme yöntemleri: Kızartma | 
		Uygulama | 
	
		
		| 14 | 
		Uygulamalı pişirme yöntemleri: Tavada pişirme | 
		Uygulama | 
	
		
		| 15 | 
		Uygulamalı pişirme yöntemleri: Fırında pişirme (Etler ve hamur işleri) | 
		Uygulama | 
	
	
	
		| 16 | 
		Final Sınavı | 
		 | 
	
	
	
		| Ders Kitabı / Yardımcı Kitap | 
	
		
		| 1 | 
		The Culinary Institute of America (2007). In the Hands of a Chef: The Professional Chef's Guide to Essential Kitchen Tools. New Jersey: John Wiley & Sons, Inc. | 
	
		
		| 2 | 
		The Culinary Institute of America (2006). The Professional Chef. (8th ed.), New Jersey: John Wiley & Sons, Inc. | 
	
		
		| 3 | 
		Şahingöz Akar, S., Süren T. (2020). Mutfak Uygulamaları, Detay Yayıncılık. | 
	
		
		| Ders Araç - Gereç ve Malzemeleri | 
	
	
		| Labaratuar malzemeleri ve ders kitapları |