Ders Öğrenme Çıktıları (DÖÇ) |
PÇ |
ODY |
Bu dersi başarı ile tamamlayan öğrenciler: |
|
|
DÖÇ-1 |
İşletmelerin ekonomik ve sosyal yaşam içindeki yerini tanımlayabilir ve önemini kavrayabilir. |
PÇ-6 Muhasebenin işletmeler açısından önemi, kapsamı, temel muhasebe kavramları, işletmelerin mali ve finansal rasyo ve tabloları hakkında teorik bilgilere sahip olma ve bu bilgileri kullanabilmelerini sağlar. PÇ-7 Analitik düşünme, bilişim teknolojileri başta olmak üzere işletmeciliğin çağdaş yöntem ve teknolojilerini kullanır.
|
Yazılı Sınav |
DÖÇ-2 |
İşletmelerin çevre ile etkileşimini açıklayabilir, sistem, alt sistemler, açık ve kapalı sistemler kavramlarını tanımlayabilir, işletmeyi sistem boyutu ile analiz edebilir |
PÇ-6 Muhasebenin işletmeler açısından önemi, kapsamı, temel muhasebe kavramları, işletmelerin mali ve finansal rasyo ve tabloları hakkında teorik bilgilere sahip olma ve bu bilgileri kullanabilmelerini sağlar.
|
Yazılı Sınav |
DÖÇ-3 |
Rekabet, girişimcilik, büyüklük vb. gibi temel kavramlar hakkında bilgi sahibidir ve fikir yürütebilir |
PÇ-5 Mesleği ile ilgili mevzuatı takip eder ve temel hukuk bilgilerine sahiptir. PÇ-6 Muhasebenin işletmeler açısından önemi, kapsamı, temel muhasebe kavramları, işletmelerin mali ve finansal rasyo ve tabloları hakkında teorik bilgilere sahip olma ve bu bilgileri kullanabilmelerini sağlar.
|
Yazılı Sınav |
DÖÇ-4 |
Farklı işletme türlerini sınıflandırabilir ve karşılaştırabilir |
PÇ-3 Ticari hayatta kullanılan defterleri ve belgeleri mevzuata uygun usul ve esaslara göre işler. PÇ-6 Muhasebenin işletmeler açısından önemi, kapsamı, temel muhasebe kavramları, işletmelerin mali ve finansal rasyo ve tabloları hakkında teorik bilgilere sahip olma ve bu bilgileri kullanabilmelerini sağlar.
|
Yazılı Sınav |
PÇ: Bölüm program çıktıları ÖDY: Ölçme ve değerlendirme yöntemi |
Dersin İçeriği |
Bu ders kapsamında, temel işletmecilik kavramları, işletmenin amaçları ve sınıflandırılması, işletmenin kuruluşu ve işletme fonksiyonları konuları ele alınacaktır. |
Haftalık Detaylı Ders İçeriği |
Hafta |
Detaylı İçerik |
Öğretim Yöntem ve Teknikleri |
1 |
Temel Kavramlar |
Sözlü ve görsel anlatım, sunum, tartışma, ödev |
2 |
Temel Kavramlar |
Sözlü ve görsel anlatım, sunum, tartışma, ödev |
3 |
İşletmelerin Amaçları |
Sözlü ve görsel anlatım, sunum, tartışma, ödev |
4 |
İşletmenin Çevresi |
Sözlü ve görsel anlatım, sunum, tartışma, ödev |
5 |
İşletmelerin Sınıflandırılması |
Sözlü ve görsel anlatım, sunum, tartışma, ödev |
6 |
İşletmenin Kuruluşu |
Sözlü ve görsel anlatım, sunum, tartışma, ödev |
7 |
Yönetim Fonksiyonu |
Sözlü ve görsel anlatım, sunum, tartışma, ödev |
8 |
Ara Sınav |
|
9 |
Tedarik ve Üretim Fonksiyonu |
Sözlü ve görsel anlatım, sunum, tartışma, ödev |
10 |
Pazarlama Fonksiyonu |
Sözlü ve görsel anlatım, sunum, tartışma, ödev |
11 |
Pazarlama Fonksiyonu |
Sözlü ve görsel anlatım, sunum, tartışma, ödev |
12 |
Halkla İlişkiler Fonksiyonu |
Sözlü ve görsel anlatım, sunum, tartışma, ödev |
13 |
İnsan Kaynakları Fonksiyonu |
Sözlü ve görsel anlatım, sunum, tartışma, ödev |
14 |
Muhasebe, Finans Fonksiyonu |
Sözlü ve görsel anlatım, sunum, tartışma, ödev |
15 |
Araştırma-Geliştirme (AR-GE) Fonksiyonu |
Sözlü ve görsel anlatım, sunum, tartışma, ödev |
16 |
Final Sınavı |
|
Ders Kitabı / Yardımcı Kitap |
1 |
Çelik, A., & Şimşek, M. Ş. (2014). Meslek Yüksek Okulları İçin Genel İşletme. Eğitim Yayınevi. |
Ders Araç - Gereç ve Malzemeleri |
Kitap, Bilgisayar, Projeksiyon, Görsel ve İşitsel Dokümanlar
|