| Ders Öğrenme Çıktıları (DÖÇ) | 
		PÇ | 
		ODY | 
	
	
		| Bu dersi başarı ile tamamlayan öğrenciler: | 
		 | 
		 | 
	
		
		| DÖÇ-1 | 
		Bu dersi başarı ile tamamlayan öğrenciler:Yiyecek-içecek işletmelerinde pazarlama ile ilgili temel ilkeleri ve uygulamaları açıklayabilir | 
		
		
			
		 
			PÇ-1 Ağırlama ve turizm endüstrisi alanındaki kavramlar, kuramlar, ilkeler ve olgular ile ilgili kapsamlı ve sistemli bilgi sahibi olur; gastronomi ve mutfak sanatları alanının ağırlama ve turizm endüstrisindeki yerini kavrar.  
			
		 | 
		 Yazılı Sınav   | 
	
		
		| DÖÇ-2 | 
		Yiyecek-içecek işletmelerinde pazarlama karması hakkında bilgi verebilir | 
		
		
			
		 
			PÇ-12 Satın alma aşamasından sunum aşamasına kadar yiyecek içecek üretimi ile ilgili tüm süreçleri bilir ve bu süreçlerde ortaya çıkabilecek sorunları çözer.  
			
		 | 
		 Yazılı Sınav   | 
	
		
		| DÖÇ-3 | 
		Yiyecek-içecek işletmelerinin pazarlama çevresini analiz edebilir | 
		
		
			
		 
			PÇ-2 Gastronomi ve Mutfak Sanatları alanındaki kavramları, ilkeleri ve teorileri bilir ve uygular.  
			
		 | 
		 Yazılı Sınav   | 
	
		
		| DÖÇ-4 | 
		Yiyecek-içecek işletmelerinde pazar bölümlendirme esasları hakkında bilgi verebilir | 
		
		
			
		 
			PÇ-2 Gastronomi ve Mutfak Sanatları alanındaki kavramları, ilkeleri ve teorileri bilir ve uygular.  
			
		 | 
		 Yazılı Sınav   | 
	
		
		PÇ: Bölüm program çıktıları ÖDY: Ölçme ve değerlendirme yöntemi | 
	
	
		| Dersin İçeriği | 
	
	
		| Pazarlama kavramı, pazarlama süreci yönetimi, yiyecek-içecek işletmelerinde pazarlama, yiyecek-içecek işletmelerinde pazarlama süreci yönetimi. | 
	
	
		| Haftalık Detaylı Ders İçeriği | 
	
	
		| Hafta | 
		Detaylı İçerik | 
		Öğretim Yöntem ve Teknikleri | 
	
	
		
		| 1 | 
		Dersin amacının, içeriğinin, ders planlarının açıklanması. Pazarlama ile ilgili temel kavramlar. | 
		Anlatım, soru-cevap tekniği. | 
	
		
		| 2 | 
		Pazarlama yönetimi süreci-Pazar fırsatlarının analizi. | 
		Anlatım, soru-cevap tekniği. | 
	
		
		| 3 | 
		Pazarlama yönetimi süreci-Hedef pazar seçimi. | 
		Anlatım, soru-cevap tekniği. | 
	
		
		| 4 | 
		Pazarlama yönetimi süreci-Pazarlama karmasının oluşturulması-Ürün-Fiyat. | 
		Anlatım, soru-cevap tekniği. | 
	
		
		| 5 | 
		Pazarlama yönetimi süreci-Pazarlama karmasının oluşturulması-Dağıtım. | 
		Anlatım, soru-cevap tekniği. | 
	
		
		| 6 | 
		Pazarlama yönetimi süreci-Pazarlama karmasının oluşturulması-Tutundurma-Kişisel Satış-Reklam. | 
		Anlatım, soru-cevap tekniği. | 
	
		
		| 7 | 
		Pazarlama yönetimi süreci-Pazarlama karmasının oluşturulması-Tutundurma-Halkla İlişkiler-Satış Geliştirme-Doğrudan Pazarlama-Pazarlama Çabalarının Yönetimi. | 
		Anlatım, soru-cevap tekniği. | 
	
		
		| 8 | 
		Ara Sınav | 
		 | 
	
		
		| 9 | 
		Yiyecek-içecek işletmelerinde pazarlama kavramı ve
özellikleri. | 
		Anlatım, soru-cevap tekniği. | 
	
		
		| 10 | 
		Yiyecek-İçecek İşletmelerinde Pazarlama Yönetimi Süreci-Pazar Fırsatlarının Analizi. | 
		Anlatım, soru-cevap tekniği. | 
	
		
		| 11 | 
		Yiyecek-İçecek İşletmelerinde Pazarlama Yönetimi Süreci-Hedef Pazar Seçimi. | 
		Anlatım, soru-cevap tekniği. | 
	
		
		| 12 | 
		Yiyecek-İçecek İşletmelerinde Pazarlama Yönetimi Süreci- Pazarlama Karmasının Oluşturulması-Hizmet-Fiyat. | 
		Anlatım, soru-cevap tekniği. | 
	
		
		| 13 | 
		Yiyecek-İçecek İşletmelerinde Pazarlama Yönetimi Süreci- Pazarlama Karmasının Oluşturulması-Dağıtım-Tutundurma. | 
		Anlatım, soru-cevap tekniği. | 
	
		
		| 14 | 
		Yiyecek-İçecek İşletmelerinde Pazarlama Yönetimi Süreci- Pazarlama Karmasının Oluşturulması-İnsan-Fiziksel Kanıtlar-Süreç. | 
		Anlatım, soru-cevap tekniği. | 
	
		
		| 15 | 
		Yiyecek-İçecek İşletmelerinde Pazarlama Yönetimi Süreci- Pazarlama Çabalarının Yönetimi. | 
		Anlatım, soru-cevap tekniği. | 
	
	
	
		| 16 | 
		Final Sınavı | 
		 | 
	
	
	
		| Ders Kitabı / Yardımcı Kitap | 
	
		
		| 1 | 
		•Sökmen, A. (2006). Yiyecek İçecek Hizmetleri Yönetimi ve İşletmeciliği, (4. Baskı), Ankara: Detay Yayıncılık. | 
	
		
		| Ders Araç - Gereç ve Malzemeleri | 
	
	
		| Öğretim üyesinin hazırlamış olduğu ders notu, bilgisayar.
 |