|
|||||
Sınıf/Yarıyıl | 2 / Güz | ||||
Ders Düzeyi | Önlisans | ||||
Ders Türü | Zorunlu | ||||
Bölümü | AŞÇILIK | ||||
Ön Koşul Dersleri | Yok | ||||
Öğretim Sistemi | Örgün | ||||
Ders Süresi | 14 Hafta | ||||
Öğretim Elemanı | ÖZGE SIRMA (ozgesirma@nevsehir.edu.tr) | ||||
Diğer Öğretim Elemanı/Elemanları |
|||||
Öğretim Dili | Türkçe | ||||
Sınıf Dışı Uygulama/Staj | Yok | ||||
Dersin Amacı | |||||
Bu ders öncelikle hedef dilin dil bilgisi kurallarının orta düzeyde açıklanmasını hedefler. Genel olarak dil bilgisi üzerinde dururken, diğer dil becerilerinin de farklı şekillerde gelişmesini teşvik eder. Alıştırmalar dinleme, konuşma, yazma, okuma ya da bunların kombinasyonu biçimindedir. |
Ders Öğrenme Çıktıları (DÖÇ) | PÇ | ODY | |
Bu dersi başarı ile tamamlayan öğrenciler: | |||
DÖÇ-1 | Orta düzeyde hedef dilin dil bilgisini öğrenir. |
PÇ-5 En az bir yabancı dili, Avrupa Dil Portföyü A2 düzeyinde bilir. |
Yazılı Sınav |
DÖÇ-2 | Hedef dilde kendini ifade eder. |
PÇ-8 Okulda ve staj çalışmalarında edindiği yabancı dil bilgisini sektörde kullanır. |
Yazılı Sınav |
DÖÇ-3 | Hedef dili kullanarak bazı gündelik işlevleri yerine getirebilir. |
PÇ-8 Okulda ve staj çalışmalarında edindiği yabancı dil bilgisini sektörde kullanır. |
Yazılı Sınav |
DÖÇ-4 | Kendi alanlarına ilişkin İngilizce yazılmış kaynakları anlayabilir ve buradan edindikleri teknik bilgiyi sektörde kullanabilirler. |
PÇ-2 Yiyecek içecek İşletmeciliği alanındaki yasal düzenlemeler ve mesleki standartları bilir. |
Yazılı Sınav |
PÇ: Bölüm program çıktıları ÖDY: Ölçme ve değerlendirme yöntemi |
Dersin İçeriği | ||
Gelecekle ilgili planları şimdiki zaman yapısı kullanarak ifade etme, Okul objeleri, Geçmiş Zaman: Düzenli ve Düzensiz Fiiller, Okul Günleri, Hikaye, Vücudun Bölümleri, Geçmiş zaman: Soru Hali ve Kısa cevap verme, Kazalar hakkında konuşma, Tıbbi terimler, Seyahatle ilgili terimler, Gelecek zaman (Going to: cümleler, soru hali, ve kısa cevap verme), Gelecek planlarla İlgili yazma, Hikaye, Yiyecek ve İçecekler, Sayılabilen ve Sayılamayan İsmler, Miktar zarfları, Yemek Siparişi verme, Kıyafetler, Çoğul kelimeler, Sıfatlar, Kıyafetleri tanımlama, Hikaye hakkında yorum yapma. | ||
Haftalık Detaylı Ders İçeriği | ||
Hafta | Detaylı İçerik | Öğretim Yöntem ve Teknikleri |
1 | Kendini Tanıtma | Anlatım-Konuşma |
2 | Temel Gıdalar | Konuşma- Örnekleme |
3 | Paragraf İnceleme-1 | Anlatım- Konuşma |
4 | Yiyecek Maddeleri | Anlatım-Konuşma-Örnekleme |
5 | Paragraf İnceleme-2 | Anlatım |
6 | Restoran Menülerinde Yaygın kullanılan Yiyecek ve İçecekler | Konuşma- Sözlük kullanımı |
7 | Paragraf İnceleme-3 | Anlatım-Konuşma-Sözlük kullanımı |
8 | Ara Sınav | |
9 | İçecekler | Anlatım- Konuşma |
10 | Paragraf İnceleme-4 | Anlatım-Kouşma- Sözlük Kullanımı |
11 | Yiyecekler ve Lezzet | Anlatım |
12 | Miktar Zarfları- Yiyecek Siparişi verme | Anlatım- Konuşma- Rol Yapma |
13 | Paragraf İnceleme-5 | Anlatım-Sözlük kullanımı |
14 | Mutfak Ekipmanları | Anlatım- Konuşma |
15 | Paragraf İnceleme-6 | Konuşma |
16 | Final Sınavı | |
Ders Kitabı / Yardımcı Kitap | ||
1 | English for Life | |
2 | Gastronomy for Gastronomy Students and Professional Chefs | |
Ders Araç - Gereç ve Malzemeleri | ||
Ders kitabı, yardımcı kitaplar, tahta, defter, bilgisayar, cd ve dvd. |
Ölçme Yöntemi | |||
Yöntem | Hafta | Süre (Saat) | Katkı(%) |
Ara Sınav | 8 | 1 | 40 |
Diğer Ölçme Yöntemleri | |||
1.Sözlü Sınav | |||
2.Kısa Sınav (Quiz) | |||
3.Laboratuvar Sınavı | |||
4.Sunum | |||
5.Rapor | |||
6.Seminer | |||
7.Performans Ödevi | |||
8.Dönem Ödevi | |||
9.Proje | |||
Final Sınavı | 16 | 1 | 60 |
Öğrenci İş Yükü | |||
İşlem Adı | Haftalık Saat | Sayı | İş Yükü |
Haftalık Ders Saati (Teorik+Uygulama) | 4 | 14 | 56 |
Sınıf Dışı Çalışma | |||
a) Okuma | 2 | 7 | 14 |
b) İnternette/Kütüphanede Tarama | 2 | 10 | 20 |
c) Performans Ödevi | 0 | ||
d) Seminer/Sunum/Rapor Hazırlama | 0 | ||
e) Dönem Ödevi/Proje Hazırlama | 0 | ||
Sözlü Sınav | 0 | ||
Kısa Sınav (Quiz) | 0 | ||
Laboratuvar Sınavı | 0 | ||
Ara Sınav İçin Hazırlık | 2 | 5 | 10 |
Ara Sınav | 1 | 1 | 1 |
Final Sınavı İçin Hazırlık | 4 | 5 | 20 |
Final Sınavı | 1 | 1 | 1 |
0 | |||
0 | |||
Toplam İş Yükü | 122 |