Nevşehir Hacı Bektaş Veli Üniversitesi Bilgi Paketi

Programlar Hakkında Bilgi

ÜRGÜP SEBAHAT ve EROL TOKSÖZ MESLEK YÜKSEKOKULU / AS205 - AŞÇILIK

Kodu: AS205 Adı: MESLEKİ YABANCI DİL-I Teorik+Uygulama: 3+1 AKTS: 4
Sınıf/Yarıyıl 2 / Güz
Ders Düzeyi Önlisans
Ders Türü Zorunlu
Bölümü AŞÇILIK
Ön Koşul Dersleri Yok
Öğretim Sistemi Örgün
Ders Süresi 14 Hafta
Öğretim Elemanı ÖZGE SIRMA (ozgesirma@nevsehir.edu.tr)
Diğer Öğretim
Elemanı/Elemanları
Öğretim Dili Türkçe
Sınıf Dışı Uygulama/Staj Yok
Dersin Amacı
Bu ders öncelikle hedef dilin dil bilgisi kurallarının orta düzeyde açıklanmasını hedefler. Genel olarak dil bilgisi üzerinde dururken, diğer dil becerilerinin de farklı şekillerde gelişmesini teşvik eder. Alıştırmalar dinleme, konuşma, yazma, okuma ya da bunların kombinasyonu biçimindedir.

Ders Öğrenme Çıktıları (DÖÇ) ODY
Bu dersi başarı ile tamamlayan öğrenciler:
DÖÇ-1 Orta düzeyde hedef dilin dil bilgisini öğrenir. PÇ-5 En az bir yabancı dili, Avrupa Dil Portföyü A2 düzeyinde bilir.
Yazılı Sınav
DÖÇ-2 Hedef dilde kendini ifade eder. PÇ-8 Okulda ve staj çalışmalarında edindiği yabancı dil bilgisini sektörde kullanır.
Yazılı Sınav
DÖÇ-3 Hedef dili kullanarak bazı gündelik işlevleri yerine getirebilir. PÇ-8 Okulda ve staj çalışmalarında edindiği yabancı dil bilgisini sektörde kullanır.
Yazılı Sınav
DÖÇ-4 Kendi alanlarına ilişkin İngilizce yazılmış kaynakları anlayabilir ve buradan edindikleri teknik bilgiyi sektörde kullanabilirler. PÇ-2 Yiyecek içecek İşletmeciliği alanındaki yasal düzenlemeler ve mesleki standartları bilir.
Yazılı Sınav
PÇ: Bölüm program çıktıları
ÖDY: Ölçme ve değerlendirme yöntemi

Dersin İçeriği
Gelecekle ilgili planları şimdiki zaman yapısı kullanarak ifade etme, Okul objeleri, Geçmiş Zaman: Düzenli ve Düzensiz Fiiller, Okul Günleri, Hikaye, Vücudun Bölümleri, Geçmiş zaman: Soru Hali ve Kısa cevap verme, Kazalar hakkında konuşma, Tıbbi terimler, Seyahatle ilgili terimler, Gelecek zaman (Going to: cümleler, soru hali, ve kısa cevap verme), Gelecek planlarla İlgili yazma, Hikaye, Yiyecek ve İçecekler, Sayılabilen ve Sayılamayan İsmler, Miktar zarfları, Yemek Siparişi verme, Kıyafetler, Çoğul kelimeler, Sıfatlar, Kıyafetleri tanımlama, Hikaye hakkında yorum yapma.
Haftalık Detaylı Ders İçeriği
Hafta Detaylı İçerik Öğretim Yöntem ve Teknikleri
1 Kendini Tanıtma Anlatım-Konuşma
2 Temel Gıdalar Konuşma- Örnekleme
3 Paragraf İnceleme-1 Anlatım- Konuşma
4 Yiyecek Maddeleri Anlatım-Konuşma-Örnekleme
5 Paragraf İnceleme-2 Anlatım
6 Restoran Menülerinde Yaygın kullanılan Yiyecek ve İçecekler Konuşma- Sözlük kullanımı
7 Paragraf İnceleme-3 Anlatım-Konuşma-Sözlük kullanımı
8 Ara Sınav
9 İçecekler Anlatım- Konuşma
10 Paragraf İnceleme-4 Anlatım-Kouşma- Sözlük Kullanımı
11 Yiyecekler ve Lezzet Anlatım
12 Miktar Zarfları- Yiyecek Siparişi verme Anlatım- Konuşma- Rol Yapma
13 Paragraf İnceleme-5 Anlatım-Sözlük kullanımı
14 Mutfak Ekipmanları Anlatım- Konuşma
15 Paragraf İnceleme-6 Konuşma
16 Final Sınavı
Ders Kitabı / Yardımcı Kitap
1 English for Life
2 Gastronomy for Gastronomy Students and Professional Chefs
Ders Araç - Gereç ve Malzemeleri
Ders kitabı, yardımcı kitaplar, tahta, defter, bilgisayar, cd ve dvd.

Ölçme Yöntemi
Yöntem Hafta Süre (Saat) Katkı(%)
Ara Sınav 8 1 40
Diğer Ölçme Yöntemleri
1.Sözlü Sınav
2.Kısa Sınav (Quiz)
3.Laboratuvar Sınavı
4.Sunum
5.Rapor
6.Seminer
7.Performans Ödevi
8.Dönem Ödevi
9.Proje
Final Sınavı 16 1 60

Öğrenci İş Yükü
İşlem Adı Haftalık Saat Sayı İş Yükü
Haftalık Ders Saati (Teorik+Uygulama) 4 14 56
Sınıf Dışı Çalışma
       a) Okuma 2 7 14
       b) İnternette/Kütüphanede Tarama 2 10 20
       c) Performans Ödevi 0
       d) Seminer/Sunum/Rapor Hazırlama 0
       e) Dönem Ödevi/Proje Hazırlama 0
Sözlü Sınav 0
Kısa Sınav (Quiz) 0
Laboratuvar Sınavı 0
Ara Sınav İçin Hazırlık 2 5 10
Ara Sınav 1 1 1
Final Sınavı İçin Hazırlık 4 5 20
Final Sınavı 1 1 1
0
0
Toplam İş Yükü 122