Ders Öğrenme Çıktıları (DÖÇ) |
PÇ |
ODY |
Bu dersi başarı ile tamamlayan öğrenciler: |
|
|
DÖÇ-1 |
Pastane ile ilgili temel kavramları bilir. |
PÇ-1 Yiyecek içecek sektörü ile ilgili temel kavramları tanımlar. PÇ-15 Yemek pişirme teknikleri, mutfak teknikleri, menü planlama işlemlerini bilir ve uygular.
|
Yazılı Sınav |
DÖÇ-2 |
Pastanede yapılan uygulamaların tariflerini bilir. |
PÇ-15 Yemek pişirme teknikleri, mutfak teknikleri, menü planlama işlemlerini bilir ve uygular.
|
Yazılı Sınav |
DÖÇ-3 |
Şeker süsleme ve çikolata süslemeyi bilir. |
PÇ-15 Yemek pişirme teknikleri, mutfak teknikleri, menü planlama işlemlerini bilir ve uygular.
|
Yazılı Sınav |
PÇ: Bölüm program çıktıları ÖDY: Ölçme ve değerlendirme yöntemi |
Dersin İçeriği |
Hamur hazırlama teknikleri, ekmek yapımı, tatlı yapım teknikleri ve çeşitleri, yaş pasta üretimi, çikolata ve şekerleme yapımı gibi konularda öğrencilerin temel teknik ve reçeteler hakkında uygulamalı eğitim alarak bilgi sahibi olmasını sağlamak. |
Haftalık Detaylı Ders İçeriği |
Hafta |
Detaylı İçerik |
Öğretim Yöntem ve Teknikleri |
1 |
Pastanelerde Kullanılan Ekipmanlar. |
Anlatma Yöntemi |
2 |
Tahıllar.
Şeker ve şeker şurupları.
Peynirler.
|
Anlatma Yöntemi |
3 |
Tahıllar.
Şeker ve şeker şurupları.
Peynirler. |
Anlatma Yöntemi |
4 |
Yağlar
Yumurtalar
Mayalama ve Kabartma Ajanları
Çikolatalar |
Anlatma Yöntemi |
5 |
Yağlar
Yumurtalar
Mayalama ve Kabartma Ajanları
Çikolatalar |
Anlatma Yöntemi |
6 |
Mayalı Hamurlar
Ekmekler
Ekmek Yapımı
|
Anlatma Yöntemi, Uygulama |
7 |
Mayalı Hamurlar
Ekmekler
Ekmek Yapımı
|
Anlatma Yöntemi, Uygulama |
8 |
Ara Sınav |
|
9 |
Hamur Hazırlama Teknikleri
|
Anlatma Yöntemi, Uygulama |
10 |
Hamur Hazırlama Teknikleri
|
Anlatma Yöntemi, Uygulama |
11 |
Tatlı Yapımı ve Tatlı Çeşitleri
|
Anlatma Yöntemi, Uygulama |
12 |
Tatlı Yapımı ve Tatlı Çeşitleri
|
Anlatma Yöntemi, Uygulama |
13 |
Pastacılık ve Pasta Yapımı
|
Anlatma Yöntemi, Uygulama |
14 |
Pastacılık ve Pasta Yapımı
|
Anlatma Yöntemi, Uygulama |
15 |
Çikolatalar & Şekerlemeler
|
Anlatma Yöntemi, Uygulama |
16 |
Final Sınavı |
|
Ders Kitabı / Yardımcı Kitap |
1 |
Baking and Pastry; Mastering the Art and Craft, Culinary Institute of America, |
2 |
Profesyonel Pastacılık, Rumuz Yayınları. |
Ders Araç - Gereç ve Malzemeleri |
Ders kitabı ve notları |