|
|||||
| Sınıf/Yarıyıl | 2 / Güz | ||||
| Ders Düzeyi | Lisans | ||||
| Ders Türü | Seçmeli | ||||
| Bölümü | TURİZM İŞLETMECİLİĞİ | ||||
| Ön Koşul Dersleri | Yok | ||||
| Öğretim Sistemi | Örgün | ||||
| Ders Süresi | 14 Hafta | ||||
| Öğretim Elemanı | DUYGU EREN (deren@nevsehir.edu.tr) | ||||
| Diğer Öğretim Elemanı/Elemanları |
|||||
| Öğretim Dili | Türkçe | ||||
| Sınıf Dışı Uygulama/Staj | Yok | ||||
| Dersin Amacı | |||||
| Ders Öğrenme Çıktıları (DÖÇ) | PÇ | ODY | |
| Bu dersi başarı ile tamamlayan öğrenciler: | |||
| DÖÇ-1 | Konuklara dostça davranır ve onlarla içten ilgilenir. |
PÇ-1 Turizm sektörünün yapısı, işleyişi ve ülke kalkınmasındaki önemi konusunda bilgi sahibi olur. PÇ-6 Bilgi ve verileri mesleki anlamda tanımlar, sentezler, analiz eder, yorumlar ve değerlendirir. |
Yazılı Sınav Seminer-Sunum-Rapor |
| DÖÇ-2 | Barda servis edilen içkilerin; servisini ve alkollü alkolsüz içeceklerle hazırlanan karışımları hazırlar. |
PÇ-2 Turizm işletmeciliği alanındaki ve yakın disiplinlerdeki kavramlar, kuramlar, ilkeler ve olgular ile ilgili kapsamlı ve sistemli bilgiye sahip olur PÇ-5 Yazılı, sözlü ve sözsüz olarak etkili iletişim kurar ve sunum becerileri gösterir. PÇ-6 Bilgi ve verileri mesleki anlamda tanımlar, sentezler, analiz eder, yorumlar ve değerlendirir. |
Yazılı Sınav Uygulama Sınavı |
| DÖÇ-3 | İçecek ve içki kavramlarını kavrama ve barlar hakkında genel bilgiye sahip olur. |
PÇ-7 Sahip olduğu bilgiyi bilinen ve yeni sorunların çözümünde kullanır. PÇ-19 Dünya ve Türkiye kültür ve coğrafyası hakkında ayrıntılı bilgiye sahip olur ve bu bilgileri turizm arzı ve talebi açısından değerlendirir. |
Yazılı Sınav |
| DÖÇ-4 | İçki hazırlanmasını ve içki servisini bilir |
PÇ-7 Sahip olduğu bilgiyi bilinen ve yeni sorunların çözümünde kullanır. |
Yazılı Sınav |
| PÇ: Bölüm program çıktıları ÖDY: Ölçme ve değerlendirme yöntemi |
|||
| Dersin İçeriği | ||
| Haftalık Detaylı Ders İçeriği | ||
| Hafta | Detaylı İçerik | Öğretim Yöntem ve Teknikleri |
| 1 | Barda kullanılan terimler | Anlatma Yöntemi |
| 2 | Bar yöneticisinin görevleri | Anlatma Yöntemi |
| 3 | Konukların beklentilerinin yönetilmesi | Anlatma Yöntemi |
| 4 | Bira ve şarap servisi | Anlatma Yöntemi |
| 5 | Sorumluluk alınarak alkol tüketiminin kontrol altında tutulması | Anlatma Yöntemi |
| 6 | İçeceklerin karıştırılması | Anlatma Yöntemi |
| 7 | İçeceklerin karıştırılması | Anlatma Yöntemi |
| 8 | Ara Sınav | |
| 9 | Kullanılan ekipmanlar | Anlatma Yöntemi |
| 10 | Müşteri ilişkilerinin yönetimi | Anlatma Yöntemi |
| 11 | Alkolsüz içecekler | Anlatma Yöntemi |
| 12 | Bar stoğu | Anlatma Yöntemi |
| 13 | Bar çeşitleri | Anlatma Yöntemi |
| 14 | Alkollü içecekler | Anlatma Yöntemi |
| 15 | Bar işletmesi pazarlaması | Anlatma Yöntemi |
| 16 | Final Sınavı | |
| Ders Kitabı / Yardımcı Kitap | ||
| 1 | YİYECEK VE İÇECEK SERVİSİ/ Doç. Dr. Alptekin Sökmen | |
| 2 | BANKET VE SERVİS YÖNETİMİ/ Dr. Hüseyin Altınel | |
| Ders Araç - Gereç ve Malzemeleri | ||
| Ölçme Yöntemi | |||
| Yöntem | Hafta | Süre (Saat) | Katkı(%) |
| Ara Sınav | 8 | 1 | 40 |
| Diğer Ölçme Yöntemleri | |||
| 1.Sözlü Sınav | |||
| 2.Kısa Sınav (Quiz) | |||
| 3.Laboratuvar Sınavı | |||
| 4.Sunum | |||
| 5.Rapor | |||
| 6.Seminer | |||
| 7.Performans Ödevi | |||
| 8.Dönem Ödevi | |||
| 9.Proje | |||
| Final Sınavı | 16 | 1 | 60 |
| Öğrenci İş Yükü | |||
| İşlem Adı | Haftalık Saat | Sayı | İş Yükü |
| Haftalık Ders Saati (Teorik+Uygulama) | 2 | 14 | 28 |
| Sınıf Dışı Çalışma | |||
| a) Okuma | 1 | 10 | 10 |
| b) İnternette/Kütüphanede Tarama | 5 | 1 | 5 |
| c) Performans Ödevi | 0 | ||
| d) Seminer/Sunum/Rapor Hazırlama | 5 | 1 | 5 |
| e) Dönem Ödevi/Proje Hazırlama | 0 | ||
| Sözlü Sınav | 0 | ||
| Kısa Sınav (Quiz) | 0 | ||
| Laboratuvar Sınavı | 0 | ||
| Ara Sınav İçin Hazırlık | 5 | 1 | 5 |
| Ara Sınav | 1 | 1 | 1 |
| Final Sınavı İçin Hazırlık | 5 | 1 | 5 |
| Final Sınavı | 1 | 1 | 1 |
| 0 | |||
| 0 | |||
| Toplam İş Yükü | 60 | ||