|
|||||
Sınıf/Yarıyıl | 1 / Bahar | ||||
Ders Düzeyi | Yükseklisans | ||||
Ders Türü | Seçmeli | ||||
Bölümü | GIDA MÜHENDİSLİĞİ (YÜKSEK LİSANS) | ||||
Ön Koşul Dersleri | Yok | ||||
Öğretim Sistemi | Örgün | ||||
Ders Süresi | 14 Hafta | ||||
Öğretim Elemanı | FEYZA KIROĞLU ZORLUGENÇ (fkzorlugenc@nevsehir.edu.tr) | ||||
Diğer Öğretim Elemanı/Elemanları |
|||||
Öğretim Dili | Türkçe | ||||
Sınıf Dışı Uygulama/Staj | Yok | ||||
Dersin Amacı | |||||
Gıda endüstrisinde kullanılan tatlandırıcıların neler olduğunun öğretilmesi amaçlanmaktadır. |
Ders Öğrenme Çıktıları (DÖÇ) | PÇ | ODY | |
Bu dersi başarı ile tamamlayan öğrenciler: | |||
DÖÇ-1 | Enerji içeren ve içermeyen tatlandırıcıları öğrenerek bunların kullanım alanları hakkında bilgi sahibi olur. |
PÇ-1 Mühendislik alanında bilgiye ulaşma, bilgiyi değerlendirme, yorumlama ve uygulama becerilerine sahip olma PÇ-2 Bilimsel araştırma planlama, uygulama ve değerlendirme becerilerine sahip olma PÇ-10 Uzmanlık alanı ile ilgili gıda sektöründe danışmanlık yapabilecek düzeyde donanıma sahip olma |
Yazılı Sınav |
DÖÇ-2 | Yapay ve doğal tatlandırıcılar hakkında bilgi sahibi olur. |
PÇ-1 Mühendislik alanında bilgiye ulaşma, bilgiyi değerlendirme, yorumlama ve uygulama becerilerine sahip olma PÇ-3 Değişik disiplinlere ait bilgileri bütünleştirir PÇ-10 Uzmanlık alanı ile ilgili gıda sektöründe danışmanlık yapabilecek düzeyde donanıma sahip olma |
Yazılı Sınav |
PÇ: Bölüm program çıktıları ÖDY: Ölçme ve değerlendirme yöntemi |
Dersin İçeriği | ||
Gıda endüstrisinde kullanılan tatlandırıcıların neler olduğu, enerji içeren tatlandırıcılar, enerji içermeyen tatlandırıcılar ve ideal bir tatlandırıcının hangi öellikleri taşıması gerektiğinin aktarılması şeklindedir. | ||
Haftalık Detaylı Ders İçeriği | ||
Hafta | Detaylı İçerik | Öğretim Yöntem ve Teknikleri |
1 | Giriş | Anlatım, tartışma veya uzaktan eğitim |
2 | Gıda endüstrisinde kullanılan tatlandırıcılar | Anlatım, tartışma veya uzaktan eğitim |
3 | Enerji içeren tatlandırıcılar | Anlatım, tartışma veya uzaktan eğitim |
4 | Enerji içermeyen tatlandırıcılar | Anlatım, tartışma veya uzaktan eğitim |
5 | İdeal bir tatlandırıcının özellikleri | Anlatım, tartışma veya uzaktan eğitim |
6 | Hacim oluşturan maddeler | Anlatım, tartışma veya uzaktan eğitim |
7 | Karbonhidratlara dayalı tatlandırıcıların kimyası | Anlatım, tartışma veya uzaktan eğitim |
8 | Ara Sınav | |
9 | Tatlandırıcıların tatlılık değeri | Anlatım, tartışma veya uzaktan eğitim |
10 | Glisemik indeks | Anlatım, tartışma veya uzaktan eğitim |
11 | Şeker alkoller | Anlatım, tartışma veya uzaktan eğitim |
12 | Duyusal özellik olarak tat | Anlatım, tartışma veya uzaktan eğitim |
13 | Nişastaya dayalı tatlandırıcılar | Anlatım, tartışma veya uzaktan eğitim |
14 | Alternatif doğal tatlandırıcı:Stevia | Anlatım, tartışma veya uzaktan eğitim |
15 | Konuların tekrarı | Anlatım, tartışma veya uzaktan eğitim |
16 | Final Sınavı | |
Ders Kitabı / Yardımcı Kitap | ||
1 | O'Donnell, K., Kearsley, M., 2012. Sweeteners and sugar alternatives in food technology, Wiley-Blackwell, New Delhi, 504 pp. | |
2 | O'Brien-Nabors, L., 2011. Alternative Sweeteners, CRC Press, 587 pp. | |
Ders Araç - Gereç ve Malzemeleri | ||
Ölçme Yöntemi | |||
Yöntem | Hafta | Süre (Saat) | Katkı(%) |
Ara Sınav | 8 | 2 | 40 |
Diğer Ölçme Yöntemleri | |||
1.Sözlü Sınav | |||
2.Kısa Sınav (Quiz) | |||
3.Laboratuvar Sınavı | |||
4.Sunum | |||
5.Rapor | |||
6.Seminer | |||
7.Performans Ödevi | |||
8.Dönem Ödevi | |||
9.Proje | |||
Final Sınavı | 16 | 2 | 60 |
Öğrenci İş Yükü | |||
İşlem Adı | Haftalık Saat | Sayı | İş Yükü |
Haftalık Ders Saati (Teorik+Uygulama) | 3 | 14 | 42 |
Sınıf Dışı Çalışma | |||
a) Okuma | 2 | 8 | 16 |
b) İnternette/Kütüphanede Tarama | 4 | 5 | 20 |
c) Performans Ödevi | 0 | ||
d) Seminer/Sunum/Rapor Hazırlama | 4 | 5 | 20 |
e) Dönem Ödevi/Proje Hazırlama | 4 | 4 | 16 |
Sözlü Sınav | 0 | ||
Kısa Sınav (Quiz) | 0 | ||
Laboratuvar Sınavı | 0 | ||
Ara Sınav İçin Hazırlık | 5 | 5 | 25 |
Ara Sınav | 2 | 1 | 2 |
Final Sınavı İçin Hazırlık | 5 | 5 | 25 |
Final Sınavı | 2 | 1 | 2 |
0 | |||
0 | |||
Toplam İş Yükü | 168 |