| Ders Öğrenme Çıktıları (DÖÇ) | 
		PÇ | 
		ODY | 
	
	
		| Bu dersi başarı ile tamamlayan öğrenciler: | 
		 | 
		 | 
	
		
		| DÖÇ-1 | 
		Soslar ve çorbaları açıklar. Et ve et ürünlerini tanımlar.  | 
		
		
			
		 
			PÇ-2 Gastronomi ve Mutfak Sanatları alanındaki kavramları, ilkeleri ve teorileri bilir ve uygular.  
			
		 | 
		 Yazılı Sınav   | 
	
		
		| DÖÇ-2 | 
		Sebze ve meyveleri anlatır. Aperatif ve garnitürleri öğrenir. | 
		
		
			
		 
			PÇ-2 Gastronomi ve Mutfak Sanatları alanındaki kavramları, ilkeleri ve teorileri bilir ve uygular. PÇ-11 Yiyecek büfesi dekorasyonu ve yiyeceklerin görsel sunum tekniklerini bilir ve uygular.  
			
		 | 
		 Yazılı Sınav   | 
	
		
		| DÖÇ-3 | 
		Mutfakta kullanılan baharatlar, aromatik bitkiler ve yenilebilir çiçekleri öğrenecektir. | 
		
		
			
		 
			PÇ-2 Gastronomi ve Mutfak Sanatları alanındaki kavramları, ilkeleri ve teorileri bilir ve uygular. PÇ-3 Beslenme ilkeleri ve gıda bilimi hakkında bilgi sahibi olur ve alanında uygular.  
			
		 | 
		 Yazılı Sınav   | 
	
		
		PÇ: Bölüm program çıktıları ÖDY: Ölçme ve değerlendirme yöntemi | 
	
	
		| Dersin İçeriği | 
	
	
		| Bu derste soslar, çorbalar, etler, deniz ürünleri, sebzeler-meyveler, mutfakta kullanılan baharatlar, aromatik bitkiler konuları anlatılmaktadır. | 
	
	
		| Haftalık Detaylı Ders İçeriği | 
	
	
		| Hafta | 
		Detaylı İçerik | 
		Öğretim Yöntem ve Teknikleri | 
	
	
		
		| 1 | 
		Temel Mutfak Bilgileri | 
		Tartışma Yöntemi, Anlatma Yöntemi | 
	
		
		| 2 | 
		Fond Türleri, Temel ve Türev Soslar | 
		Tartışma Yöntemi, Anlatma Yöntemi | 
	
		
		| 3 | 
		Çorbalar  | 
		Tartışma Yöntemi, Anlatma Yöntemi | 
	
		
		| 4 | 
		Et ve Et Ürünleri | 
		Tartışma Yöntemi, Anlatma Yöntemi | 
	
		
		| 5 | 
		Et ve Et Ürünleri | 
		Tartışma Yöntemi, Anlatma Yöntemi | 
	
		
		| 6 | 
		Kabuklu ve Kabuksuz Deniz Ürünleri | 
		Tartışma Yöntemi, Anlatma Yöntemi | 
	
		
		| 7 | 
		Genel Tekrar | 
		Tartışma Yöntemi, Anlatma Yöntemi | 
	
		
		| 8 | 
		Ara Sınav | 
		 | 
	
		
		| 9 | 
		Sebzeler | 
		Tartışma Yöntemi, Anlatma Yöntemi | 
	
		
		| 10 | 
		Meyveler | 
		Tartışma Yöntemi, Anlatma Yöntemi | 
	
		
		| 11 | 
		Mutfakta Kullanılan Baharatlar | 
		Tartışma Yöntemi, Anlatma Yöntemi | 
	
		
		| 12 | 
		Mutfakta Kullanılan Baharatlar | 
		Tartışma Yöntemi, Anlatma Yöntemi | 
	
		
		| 13 | 
		Aromatik Bitkiler/Yenilebilir Çiçekler | 
		Tartışma Yöntemi, Anlatma Yöntemi | 
	
		
		| 14 | 
		Aromatik Bitkiler/Yenilebilir Çiçekler | 
		Tartışma Yöntemi, Anlatma Yöntemi | 
	
		
		| 15 | 
		Genel Tekrar | 
		Tartışma Yöntemi, Anlatma Yöntemi | 
	
	
	
		| 16 | 
		Final Sınavı | 
		 | 
	
	
	
		| Ders Kitabı / Yardımcı Kitap | 
	
		
		| 1 | 
		"Uygulamalı Yemek Yapma Temel Tekniği" Cemal Türkan ISBN: 9789751014313 | 
	
		
		| 2 | 
		MUTFAK UYGULAMALARI, Prof. Dr. Semra Akar Şahingöz, Dr. Öğr. Üyesi Tufan Süren | 
	
		
		| 3 | 
		MUTFAK SANATI Kavram İlkeler ve Uygulamalar, Prof. Dr. Serkan Şengül, Prof. Dr. Mehmet Sarıışık, Prof. Dr. Oğuz Türkay, Prof. Dr. Şevki Ulema | 
	
		
		| Ders Araç - Gereç ve Malzemeleri | 
	
	
		| Kitap, Bilgisayar |