Nevşehir Hacı Bektaş Veli Üniversitesi Bilgi Paketi

Programlar Hakkında Bilgi

TURİZM ARAŞTIRMALARI ENSTİTÜSÜ / GMS603 - GASTRONOMİ VE MUTFAK SANATLARI (DOKTORA)

Kodu: GMS603 Adı: GASTRONOMİDE GÜNCEL EĞİLİMLER Teorik+Uygulama: 3+0 AKTS: 6
Sınıf/Yarıyıl 1 / Güz
Ders Düzeyi Doktora
Ders Türü Seçmeli
Bölümü GASTRONOMİ VE MUTFAK SANATLARI (DOKTORA)
Ön Koşul Dersleri Yok
Öğretim Sistemi Örgün
Ders Süresi 14 Hafta
Öğretim Elemanı NİLÜFER ŞAHİN PERÇİN (nilufer.percin@nevsehir.edu.tr)
Diğer Öğretim
Elemanı/Elemanları
Öğretim Dili Türkçe
Sınıf Dışı Uygulama/Staj Yok
Dersin Amacı
Gastronomide yaşanan gelişmeler doğrultusunda ortaya çıkan yeniliklerin saptanması

Ders Öğrenme Çıktıları (DÖÇ) ODY
Bu dersi başarı ile tamamlayan öğrenciler:
DÖÇ-1 Gastronomide yeni eğilimleri açıklayabilir. PÇ-2 Gastronomi ve Mutfak Sanatları alanında yer alan işletmelerin sorunlarını analiz edebilme ve problem çözme becerilerine sahip olur.
PÇ-4 Gastronomi ve Mutfak Sanatları alanında ekonomik, hukuksal vb. problemlere çözüm getirebilme becerisine sahip olur.
PÇ-5 Gastronomi ve Mutfak Sanatları bölümü için gerekli alanların planlanması, tasarlanması, faaliyetlerinin sürdürülebilmesi ve geliştirilebilmesine yönelik gerekli bilgi ve becerilere sahip olur.
Seminer-Sunum-Rapor
DÖÇ-2 Gastronomi Turizminde temel kavramlarını ve yeni trendleri tartışabilir. PÇ-1 Gastronomi ve Mutfak Sanatları alanında ve ilgili disiplinlerde sahip olduğu bilgi ve beceriyi uzmanlık düzeyinde geliştirir ve derinleştirir.
PÇ-2 Gastronomi ve Mutfak Sanatları alanında yer alan işletmelerin sorunlarını analiz edebilme ve problem çözme becerilerine sahip olur.
PÇ-5 Gastronomi ve Mutfak Sanatları bölümü için gerekli alanların planlanması, tasarlanması, faaliyetlerinin sürdürülebilmesi ve geliştirilebilmesine yönelik gerekli bilgi ve becerilere sahip olur.
Seminer-Sunum-Rapor
DÖÇ-3 Gelecekteki gastronomi eğilimlerini açıklayabilir. PÇ-1 Gastronomi ve Mutfak Sanatları alanında ve ilgili disiplinlerde sahip olduğu bilgi ve beceriyi uzmanlık düzeyinde geliştirir ve derinleştirir.
PÇ-6 Gastronomi ve Mutfak Sanatları alanında bilgileri eleştirel bir gözle değerlendirebilme yetkinliğine sahip olur.
PÇ-7 Gastronomi ve Mutfak Sanatları ile ilgili alanlarda uygulamaların toplumsal, bilimsel ve etik değerleri gözetme yetkinliğine sahip olur.
Seminer-Sunum-Rapor
PÇ: Bölüm program çıktıları
ÖDY: Ölçme ve değerlendirme yöntemi

Dersin İçeriği
Gastronomide yeni trendler
Haftalık Detaylı Ders İçeriği
Hafta Detaylı İçerik Öğretim Yöntem ve Teknikleri
1 Dersin amacı, içeriği ve yönteminin açıklanması Anlatım,soru cevap
2 Gastronomi sektöründeki gelişme ve değişmeler Proje Sunumu, Tartışma ve Beyin Fırtınası
3 Gastronomi sektöründeki gelişme ve değişmeler Proje Sunumu, Tartışma ve Beyin Fırtınası
4 Gastronomi sektöründeki gelişme ve değişmeler Proje Sunumu, Tartışma ve Beyin Fırtınası
5 Gastronomi sektöründeki gelişme ve değişmeler Proje Sunumu, Tartışma ve Beyin Fırtınası
6 Gastronomi sektöründeki gelişme ve değişmeler Proje Sunumu, Tartışma ve Beyin Fırtınası
7 Gastronomi sektöründeki gelişme ve değişmeler Proje Sunumu, Tartışma ve Beyin Fırtınası
8 Ara Sınav
9 Gastronomi sektöründeki gelişme ve değişmeler Proje Sunumu, Tartışma ve Beyin Fırtınası
10 Gastronomi sektöründeki gelişme ve değişmeler Proje Sunumu, Tartışma ve Beyin Fırtınası
11 Gastronomi sektöründeki gelişme ve değişmeler Proje Sunumu, Tartışma ve Beyin Fırtınası
12 Gastronomi sektöründeki gelişme ve değişmeler Proje Sunumu, Tartışma ve Beyin Fırtınası
13 Gastronomi sektöründeki gelişme ve değişmeler Proje Sunumu, Tartışma ve Beyin Fırtınası
14 Gastronomi sektöründeki gelişme ve değişmeler Proje Sunumu, Tartışma ve Beyin Fırtınası
15 Genel Değerlendirme Proje Sunumu, Tartışma ve Beyin Fırtınası
16 Final Sınavı
Ders Kitabı / Yardımcı Kitap
1 Gastronomi Trendleri, Hülya Kurgun, Detay Yayıncılık.
2 Yiyecek içecek endüstrisinde trendler, Osman N. Özdoğan, Detay Yayıncılık.
3 Gastronomi ve Yiyecek Tarihi, Atilla Akbaba, Detay Yayıncılık.
Ders Araç - Gereç ve Malzemeleri
Bilgisayar

Ölçme Yöntemi
Yöntem Hafta Süre (Saat) Katkı(%)
Ara Sınav 1 40
Diğer Ölçme Yöntemleri
1.Sözlü Sınav
2.Kısa Sınav (Quiz)
3.Laboratuvar Sınavı
4.Sunum
5.Rapor 8 1 40
6.Seminer
7.Performans Ödevi 16 1 60
8.Dönem Ödevi
9.Proje
Final Sınavı

Öğrenci İş Yükü
İşlem Adı Haftalık Saat Sayı İş Yükü
Haftalık Ders Saati (Teorik+Uygulama) 3 14 42
Sınıf Dışı Çalışma
       a) Okuma 0
       b) İnternette/Kütüphanede Tarama 0
       c) Performans Ödevi 4 14 56
       d) Seminer/Sunum/Rapor Hazırlama 3 14 42
       e) Dönem Ödevi/Proje Hazırlama 3 14 42
Sözlü Sınav 0
Kısa Sınav (Quiz) 0
Laboratuvar Sınavı 0
Ara Sınav İçin Hazırlık 0
Ara Sınav 0
Final Sınavı İçin Hazırlık 0
Final Sınavı 0
0
0
Toplam İş Yükü 182