|
|||||
Sınıf/Yarıyıl | 1 / Güz | ||||
Ders Düzeyi | Doktora | ||||
Ders Türü | Seçmeli | ||||
Bölümü | GASTRONOMİ VE MUTFAK SANATLARI (DOKTORA) | ||||
Ön Koşul Dersleri | Yok | ||||
Öğretim Sistemi | Örgün | ||||
Ders Süresi | 14 Hafta | ||||
Öğretim Elemanı | ŞULE AYDİN (suleaydin@nevsehir.edu.tr) | ||||
Diğer Öğretim Elemanı/Elemanları |
|||||
Öğretim Dili | Türkçe | ||||
Sınıf Dışı Uygulama/Staj | Yok | ||||
Dersin Amacı | |||||
Öğrencilerin işletme içindeki çalışan davranışlarını anlamasını, bu davranışların nedenleri ve sonuçlarını anlamalarını sağlamak. |
Ders Öğrenme Çıktıları (DÖÇ) | PÇ | ODY | |
Bu dersi başarı ile tamamlayan öğrenciler: | |||
DÖÇ-1 | Çalışan ilişkileri yönetiminin önemli fonksiyonları hakkında kavramsal ve teorik bilgi sahibi olurlar. |
PÇ-5 Gastronomi ve Mutfak Sanatları bölümü için gerekli alanların planlanması, tasarlanması, faaliyetlerinin sürdürülebilmesi ve geliştirilebilmesine yönelik gerekli bilgi ve becerilere sahip olur. PÇ-7 Gastronomi ve Mutfak Sanatları ile ilgili alanlarda uygulamaların toplumsal, bilimsel ve etik değerleri gözetme yetkinliğine sahip olur. PÇ-3 Gastronomi ve Mutfak Sanatları faaliyetlerine ilişkin profesyonel tekniklere ve uygulamalara sahip olur. |
Yazılı Sınav Dönem Ödevi - Proje |
DÖÇ-2 | Çalışan ilişkileri yönetimi konusunda eleştirel düşünme becerisi kazanırlar. |
PÇ-5 Gastronomi ve Mutfak Sanatları bölümü için gerekli alanların planlanması, tasarlanması, faaliyetlerinin sürdürülebilmesi ve geliştirilebilmesine yönelik gerekli bilgi ve becerilere sahip olur. PÇ-8 Gastronomi ve Mutfak Sanatları alanında Türkiye’de ve dünyada yenilikleri ve gelişmeleri takip eder. Bu gelişmelere ilişkin politika ve planlar oluşturur. PÇ-3 Gastronomi ve Mutfak Sanatları faaliyetlerine ilişkin profesyonel tekniklere ve uygulamalara sahip olur. |
Yazılı Sınav Dönem Ödevi - Proje |
DÖÇ-3 | Yönetsel durumlarda çeşitli kavram ve teknikleri uygularlar. |
PÇ-1 Gastronomi ve Mutfak Sanatları alanında ve ilgili disiplinlerde sahip olduğu bilgi ve beceriyi uzmanlık düzeyinde geliştirir ve derinleştirir. PÇ-5 Gastronomi ve Mutfak Sanatları bölümü için gerekli alanların planlanması, tasarlanması, faaliyetlerinin sürdürülebilmesi ve geliştirilebilmesine yönelik gerekli bilgi ve becerilere sahip olur. PÇ-3 Gastronomi ve Mutfak Sanatları faaliyetlerine ilişkin profesyonel tekniklere ve uygulamalara sahip olur. |
Yazılı Sınav Dönem Ödevi - Proje |
PÇ: Bölüm program çıktıları ÖDY: Ölçme ve değerlendirme yöntemi |
Dersin İçeriği | ||
Örgütsel güven,politik davranışlar,yetenek yönetimi,farklılıkların yönetimi, duygu yönetimi,psikolojik güçlendirme, korku kültürü ve yönetimi,psikolojik sözleşme,izleyici etkisi,kayırmacılık | ||
Haftalık Detaylı Ders İçeriği | ||
Hafta | Detaylı İçerik | Öğretim Yöntem ve Teknikleri |
1 | Turizm İşletmelerinde Çalışan İlişkileri Yönetiminin Kapsamı ve Önemi | Anlatma Yöntemi, Soru Cevap, Tartışma Yöntemi |
2 | Turizm İşletmelerinde Sinizm konusu hakkında öğrencinin sunum yapması | Proje Sunumu, Anlatma Yöntemi, Soru Cevap, Tartışma Yöntemi |
3 | Turizm İşletmelerinde Psikolojik Sözleşme konusu hakkında öğrencinin sunum yapması | Proje Sunumu, Anlatma Yöntemi, Soru Cevap, Tartışma Yöntemi |
4 | Turizm İşletmelerinde Presenteism (İşte Var Olamama) konusu hakkında öğrencinin sunum yapması | Proje Sunumu, Anlatma Yöntemi, Soru Cevap, Tartışma Yöntemi |
5 | Turizm İşletmelerinde Sanal ve Sosyal Kaytarma konusu hakkında öğrencinin sunum yapması | Proje Sunumu, Anlatma Yöntemi, Soru Cevap, Tartışma Yöntemi |
6 | Turizm İşletmelerinde Kayırmacılık konusu hakkında öğrencinin sunum yapması | Proje Sunumu, Anlatma Yöntemi, Soru Cevap, Tartışma Yöntemi |
7 | Turizm İşletmelerinde Farklılıkların Yönetimi konusu hakkında öğrencinin sunum yapması | Proje Sunumu, Anlatma Yöntemi, Soru Cevap, Tartışma Yöntemi |
8 | Ara Sınav | |
9 | Turizm İşletmelerinde İzlenim Yönetimi konusu hakkında öğrencinin sunum yapması | Proje Sunumu, Anlatma Yöntemi, Soru Cevap, Tartışma Yöntemi |
10 | Turizm İşletmelerinde Yetenek Yönetimi konusu hakkında öğrencinin sunum yapması | Proje Sunumu, Anlatma Yöntemi, Soru Cevap, Tartışma Yöntemi |
11 | Turizm İşletmelerinde Politik Davranış konusu hakkında öğrencinin sunum yapması | Proje Sunumu, Anlatma Yöntemi, Soru Cevap, Tartışma Yöntemi |
12 | Turizm İşletmelerinde İntikam konusu hakkında öğrencinin sunum yapması | Proje Sunumu, Anlatma Yöntemi, Soru Cevap, Tartışma Yöntemi |
13 | Turizm İşletmelerinde Korku Kültürü ve Yönetimi konusu hakkında öğrencinin sunum yapması | Proje Sunumu, Anlatma Yöntemi, Soru Cevap, Tartışma Yöntemi |
14 | Turizm İşletmelerinde Yabancılaşma konusu hakkında öğrencinin sunum yapması | Proje Sunumu, Anlatma Yöntemi, Soru Cevap, Tartışma Yöntemi |
15 | Turizm İşletmelerinde İzleyici Etkisi konusu hakkında öğrencinin sunum yapması | Proje Sunumu, Anlatma Yöntemi, Soru Cevap, Tartışma Yöntemi |
16 | Final Sınavı | |
Ders Kitabı / Yardımcı Kitap | ||
1 | Aydın,Tükeltürk, Ş.,Şahin Perçin, N., Güzel, B. (2014), Turizm İşletmelerinde Çalışan İlişkileri Yönetimi, Detay Yayıncılık, Ankara. | |
Ders Araç - Gereç ve Malzemeleri | ||
projeksiyon, bilgisayar |
Ölçme Yöntemi | |||
Yöntem | Hafta | Süre (Saat) | Katkı(%) |
Ara Sınav | |||
Diğer Ölçme Yöntemleri | |||
1.Sözlü Sınav | |||
2.Kısa Sınav (Quiz) | |||
3.Laboratuvar Sınavı | |||
4.Sunum | |||
5.Rapor | |||
6.Seminer | 8 | 1 | 40 |
7.Performans Ödevi | |||
8.Dönem Ödevi | 16 | 2 | 60 |
9.Proje | |||
Final Sınavı |
Öğrenci İş Yükü | |||
İşlem Adı | Haftalık Saat | Sayı | İş Yükü |
Haftalık Ders Saati (Teorik+Uygulama) | 3 | 14 | 42 |
Sınıf Dışı Çalışma | |||
a) Okuma | 3 | 14 | 42 |
b) İnternette/Kütüphanede Tarama | 3 | 11 | 33 |
c) Performans Ödevi | 0 | ||
d) Seminer/Sunum/Rapor Hazırlama | 4 | 10 | 40 |
e) Dönem Ödevi/Proje Hazırlama | 0 | ||
Sözlü Sınav | 0 | ||
Kısa Sınav (Quiz) | 0 | ||
Laboratuvar Sınavı | 0 | ||
Ara Sınav İçin Hazırlık | 2 | 5 | 10 |
Ara Sınav | 1 | 1 | 1 |
Final Sınavı İçin Hazırlık | 3 | 4 | 12 |
Final Sınavı | 0 | ||
0 | |||
0 | |||
Toplam İş Yükü | 180 |