Nevşehir Hacı Bektaş Veli Üniversitesi Bilgi Paketi

Programlar Hakkında Bilgi

TURİZM ARAŞTIRMALARI ENSTİTÜSÜ / GMS616 - GASTRONOMİ VE MUTFAK SANATLARI (DOKTORA)

Kodu: GMS616 Adı: YENİLİKÇİ MUTFAK AKIMLARI Teorik+Uygulama: 3+0 AKTS: 6
Sınıf/Yarıyıl 1 / Bahar
Ders Düzeyi Doktora
Ders Türü Seçmeli
Bölümü GASTRONOMİ VE MUTFAK SANATLARI (DOKTORA)
Ön Koşul Dersleri Yok
Öğretim Sistemi Örgün
Ders Süresi 14 Hafta
Öğretim Elemanı GÜNAY EROL (gunayerol@nevsehir.edu.tr)
Diğer Öğretim
Elemanı/Elemanları
Öğretim Dili Türkçe
Sınıf Dışı Uygulama/Staj Yok
Dersin Amacı
İnsan kaynakları fonksiyonunun örgüt stratejisi içindeki yerinin, öneminin ve diğer örgüt stratejileriyle ilişkisinin anlaşılması

Ders Öğrenme Çıktıları (DÖÇ) ODY
Bu dersi başarı ile tamamlayan öğrenciler:
DÖÇ-1 stratejik insan kaynaklarına bütüncül bakabilme yeteneğini kazanır. PÇ-1 Gastronomi ve Mutfak Sanatları alanında ve ilgili disiplinlerde sahip olduğu bilgi ve beceriyi uzmanlık düzeyinde geliştirir ve derinleştirir.
PÇ-2 Gastronomi ve Mutfak Sanatları alanında yer alan işletmelerin sorunlarını analiz edebilme ve problem çözme becerilerine sahip olur.
PÇ-5 Gastronomi ve Mutfak Sanatları bölümü için gerekli alanların planlanması, tasarlanması, faaliyetlerinin sürdürülebilmesi ve geliştirilebilmesine yönelik gerekli bilgi ve becerilere sahip olur.
Yazılı Sınav
Seminer-Sunum-Rapor
DÖÇ-2 Stratejik insan kaynakları yönetimine turizm alanına uyarlayabilir. PÇ-2 Gastronomi ve Mutfak Sanatları alanında yer alan işletmelerin sorunlarını analiz edebilme ve problem çözme becerilerine sahip olur.
PÇ-5 Gastronomi ve Mutfak Sanatları bölümü için gerekli alanların planlanması, tasarlanması, faaliyetlerinin sürdürülebilmesi ve geliştirilebilmesine yönelik gerekli bilgi ve becerilere sahip olur.
PÇ-8 Gastronomi ve Mutfak Sanatları alanında Türkiye’de ve dünyada yenilikleri ve gelişmeleri takip eder. Bu gelişmelere ilişkin politika ve planlar oluşturur.
Yazılı Sınav
Seminer-Sunum-Rapor
DÖÇ-3 Stratejik insan kaynaklarına ilişkin yönetim sürecini bilir. PÇ-2 Gastronomi ve Mutfak Sanatları alanında yer alan işletmelerin sorunlarını analiz edebilme ve problem çözme becerilerine sahip olur.
PÇ-4 Gastronomi ve Mutfak Sanatları alanında ekonomik, hukuksal vb. problemlere çözüm getirebilme becerisine sahip olur.
PÇ-7 Gastronomi ve Mutfak Sanatları ile ilgili alanlarda uygulamaların toplumsal, bilimsel ve etik değerleri gözetme yetkinliğine sahip olur.
Yazılı Sınav
Seminer-Sunum-Rapor
PÇ: Bölüm program çıktıları
ÖDY: Ölçme ve değerlendirme yöntemi

Dersin İçeriği
Örgütlerde insan kaynakları fonksiyonunun örgütün stratejik bir fonksiyonu olarak nasıl işlediğinin anlaşılması
Haftalık Detaylı Ders İçeriği
Hafta Detaylı İçerik Öğretim Yöntem ve Teknikleri
1 Dersin amacı, önemi ve içeriği konusunda öğrencilere bilgi verilmesi Proje Sunumu, Anlatım Yöntemi, Soru-Cevap, Tartışma
2 İnsan Kaynakları Yönetimine Stratejik Yaklaşmayı Gerektiren Nedenler Proje Sunumu, Anlatım Yöntemi, Soru-Cevap, Tartışma
3 Stratejik İnsan Kaynakları Yönetimi Kavramı ve İçeriği Proje Sunumu, Anlatım Yöntemi, Soru-Cevap, Tartışma
4 Stratejik İnsan Kaynaklarının Niteliği ile İlgili Kuramsal Çerçeve Proje Sunumu, Anlatım Yöntemi, Soru-Cevap, Tartışma
5 Stratejik İnsan Kaynakları Yönetiminin Gelişim Süreci Proje Sunumu, Anlatım Yöntemi, Soru-Cevap, Tartışma
6 Turizm İşletmeleri Açısından Stratejik İnsan Kaynakları Yönetiminin İşlevleri Proje Sunumu, Anlatım Yöntemi, Soru-Cevap, Tartışma
7 Stratejik İnsan Kaynaklarının Geleceği Proje Sunumu, Anlatım Yöntemi, Soru-Cevap, Tartışma
8 Ara Sınav
9 Ödev sunumu ve tartışma Proje Sunumu, Anlatım Yöntemi, Soru-Cevap, Tartışma
10 Ödev sunumu ve tartışma Proje Sunumu, Anlatım Yöntemi, Soru-Cevap, Tartışma
11 Ödev sunumu ve tartışma Proje Sunumu, Anlatım Yöntemi, Soru-Cevap, Tartışma
12 Ödev sunumu ve tartışma Proje Sunumu, Anlatım Yöntemi, Soru-Cevap, Tartışma
13 Ödev sunumu ve tartışma Proje Sunumu, Anlatım Yöntemi, Soru-Cevap, Tartışma
14 Ödev sunumu ve tartışma Proje Sunumu, Anlatım Yöntemi, Soru-Cevap, Tartışma
15 Ödev sunumu ve tartışma Proje Sunumu, Anlatım Yöntemi, Soru-Cevap, Tartışma
16 Final Sınavı
Ders Kitabı / Yardımcı Kitap
1 Nilüfer Şahin Perçin, Berrin Güzel, Şule Aydın Tükeltürk, (2016). Turizm İşletmelerinde İnsan Kaynakları Yönetimi ve Uygulamaları, Beta Yayınları.
Ders Araç - Gereç ve Malzemeleri

Ölçme Yöntemi
Yöntem Hafta Süre (Saat) Katkı(%)
Ara Sınav 14 3 40
Diğer Ölçme Yöntemleri
1.Sözlü Sınav
2.Kısa Sınav (Quiz)
3.Laboratuvar Sınavı
4.Sunum
5.Rapor
6.Seminer
7.Performans Ödevi
8.Dönem Ödevi
9.Proje
Final Sınavı 14 3 60

Öğrenci İş Yükü
İşlem Adı Haftalık Saat Sayı İş Yükü
Haftalık Ders Saati (Teorik+Uygulama) 3 14 42
Sınıf Dışı Çalışma
       a) Okuma 0
       b) İnternette/Kütüphanede Tarama 3 10 30
       c) Performans Ödevi 0
       d) Seminer/Sunum/Rapor Hazırlama 0
       e) Dönem Ödevi/Proje Hazırlama 3 13 39
Sözlü Sınav 0
Kısa Sınav (Quiz) 0
Laboratuvar Sınavı 3 13 39
Ara Sınav İçin Hazırlık 2 8 16
Ara Sınav 1 1 1
Final Sınavı İçin Hazırlık 3 4 12
Final Sınavı 1 1 1
0
0
Toplam İş Yükü 180