|
|||||
Sınıf/Yarıyıl | 1 / Bahar | ||||
Ders Düzeyi | Doktora | ||||
Ders Türü | Seçmeli | ||||
Bölümü | GASTRONOMİ VE MUTFAK SANATLARI (DOKTORA) | ||||
Ön Koşul Dersleri | Yok | ||||
Öğretim Sistemi | Örgün | ||||
Ders Süresi | 14 Hafta | ||||
Öğretim Elemanı | GÜNAY EROL (gunayerol@nevsehir.edu.tr) | ||||
Diğer Öğretim Elemanı/Elemanları |
|||||
Öğretim Dili | Türkçe | ||||
Sınıf Dışı Uygulama/Staj | Yok | ||||
Dersin Amacı | |||||
İnsan kaynakları fonksiyonunun örgüt stratejisi içindeki yerinin, öneminin ve diğer örgüt stratejileriyle ilişkisinin anlaşılması |
Ders Öğrenme Çıktıları (DÖÇ) | PÇ | ODY | |
Bu dersi başarı ile tamamlayan öğrenciler: | |||
DÖÇ-1 | stratejik insan kaynaklarına bütüncül bakabilme yeteneğini kazanır. |
PÇ-1 Gastronomi ve Mutfak Sanatları alanında ve ilgili disiplinlerde sahip olduğu bilgi ve beceriyi uzmanlık düzeyinde geliştirir ve derinleştirir. PÇ-2 Gastronomi ve Mutfak Sanatları alanında yer alan işletmelerin sorunlarını analiz edebilme ve problem çözme becerilerine sahip olur. PÇ-5 Gastronomi ve Mutfak Sanatları bölümü için gerekli alanların planlanması, tasarlanması, faaliyetlerinin sürdürülebilmesi ve geliştirilebilmesine yönelik gerekli bilgi ve becerilere sahip olur. |
Yazılı Sınav Seminer-Sunum-Rapor |
DÖÇ-2 | Stratejik insan kaynakları yönetimine turizm alanına uyarlayabilir. |
PÇ-2 Gastronomi ve Mutfak Sanatları alanında yer alan işletmelerin sorunlarını analiz edebilme ve problem çözme becerilerine sahip olur. PÇ-5 Gastronomi ve Mutfak Sanatları bölümü için gerekli alanların planlanması, tasarlanması, faaliyetlerinin sürdürülebilmesi ve geliştirilebilmesine yönelik gerekli bilgi ve becerilere sahip olur. PÇ-8 Gastronomi ve Mutfak Sanatları alanında Türkiye’de ve dünyada yenilikleri ve gelişmeleri takip eder. Bu gelişmelere ilişkin politika ve planlar oluşturur. |
Yazılı Sınav Seminer-Sunum-Rapor |
DÖÇ-3 | Stratejik insan kaynaklarına ilişkin yönetim sürecini bilir. |
PÇ-2 Gastronomi ve Mutfak Sanatları alanında yer alan işletmelerin sorunlarını analiz edebilme ve problem çözme becerilerine sahip olur. PÇ-4 Gastronomi ve Mutfak Sanatları alanında ekonomik, hukuksal vb. problemlere çözüm getirebilme becerisine sahip olur. PÇ-7 Gastronomi ve Mutfak Sanatları ile ilgili alanlarda uygulamaların toplumsal, bilimsel ve etik değerleri gözetme yetkinliğine sahip olur. |
Yazılı Sınav Seminer-Sunum-Rapor |
PÇ: Bölüm program çıktıları ÖDY: Ölçme ve değerlendirme yöntemi |
Dersin İçeriği | ||
Örgütlerde insan kaynakları fonksiyonunun örgütün stratejik bir fonksiyonu olarak nasıl işlediğinin anlaşılması | ||
Haftalık Detaylı Ders İçeriği | ||
Hafta | Detaylı İçerik | Öğretim Yöntem ve Teknikleri |
1 | Dersin amacı, önemi ve içeriği konusunda öğrencilere bilgi verilmesi | Proje Sunumu, Anlatım Yöntemi, Soru-Cevap, Tartışma |
2 | İnsan Kaynakları Yönetimine Stratejik Yaklaşmayı Gerektiren Nedenler | Proje Sunumu, Anlatım Yöntemi, Soru-Cevap, Tartışma |
3 | Stratejik İnsan Kaynakları Yönetimi Kavramı ve İçeriği | Proje Sunumu, Anlatım Yöntemi, Soru-Cevap, Tartışma |
4 | Stratejik İnsan Kaynaklarının Niteliği ile İlgili Kuramsal Çerçeve | Proje Sunumu, Anlatım Yöntemi, Soru-Cevap, Tartışma |
5 | Stratejik İnsan Kaynakları Yönetiminin Gelişim Süreci | Proje Sunumu, Anlatım Yöntemi, Soru-Cevap, Tartışma |
6 | Turizm İşletmeleri Açısından Stratejik İnsan Kaynakları Yönetiminin İşlevleri | Proje Sunumu, Anlatım Yöntemi, Soru-Cevap, Tartışma |
7 | Stratejik İnsan Kaynaklarının Geleceği | Proje Sunumu, Anlatım Yöntemi, Soru-Cevap, Tartışma |
8 | Ara Sınav | |
9 | Ödev sunumu ve tartışma | Proje Sunumu, Anlatım Yöntemi, Soru-Cevap, Tartışma |
10 | Ödev sunumu ve tartışma | Proje Sunumu, Anlatım Yöntemi, Soru-Cevap, Tartışma |
11 | Ödev sunumu ve tartışma | Proje Sunumu, Anlatım Yöntemi, Soru-Cevap, Tartışma |
12 | Ödev sunumu ve tartışma | Proje Sunumu, Anlatım Yöntemi, Soru-Cevap, Tartışma |
13 | Ödev sunumu ve tartışma | Proje Sunumu, Anlatım Yöntemi, Soru-Cevap, Tartışma |
14 | Ödev sunumu ve tartışma | Proje Sunumu, Anlatım Yöntemi, Soru-Cevap, Tartışma |
15 | Ödev sunumu ve tartışma | Proje Sunumu, Anlatım Yöntemi, Soru-Cevap, Tartışma |
16 | Final Sınavı | |
Ders Kitabı / Yardımcı Kitap | ||
1 | Nilüfer Şahin Perçin, Berrin Güzel, Şule Aydın Tükeltürk, (2016). Turizm İşletmelerinde İnsan Kaynakları Yönetimi ve Uygulamaları, Beta Yayınları. | |
Ders Araç - Gereç ve Malzemeleri | ||
Ölçme Yöntemi | |||
Yöntem | Hafta | Süre (Saat) | Katkı(%) |
Ara Sınav | 14 | 3 | 40 |
Diğer Ölçme Yöntemleri | |||
1.Sözlü Sınav | |||
2.Kısa Sınav (Quiz) | |||
3.Laboratuvar Sınavı | |||
4.Sunum | |||
5.Rapor | |||
6.Seminer | |||
7.Performans Ödevi | |||
8.Dönem Ödevi | |||
9.Proje | |||
Final Sınavı | 14 | 3 | 60 |
Öğrenci İş Yükü | |||
İşlem Adı | Haftalık Saat | Sayı | İş Yükü |
Haftalık Ders Saati (Teorik+Uygulama) | 3 | 14 | 42 |
Sınıf Dışı Çalışma | |||
a) Okuma | 0 | ||
b) İnternette/Kütüphanede Tarama | 3 | 10 | 30 |
c) Performans Ödevi | 0 | ||
d) Seminer/Sunum/Rapor Hazırlama | 0 | ||
e) Dönem Ödevi/Proje Hazırlama | 3 | 13 | 39 |
Sözlü Sınav | 0 | ||
Kısa Sınav (Quiz) | 0 | ||
Laboratuvar Sınavı | 3 | 13 | 39 |
Ara Sınav İçin Hazırlık | 2 | 8 | 16 |
Ara Sınav | 1 | 1 | 1 |
Final Sınavı İçin Hazırlık | 3 | 4 | 12 |
Final Sınavı | 1 | 1 | 1 |
0 | |||
0 | |||
Toplam İş Yükü | 180 |