Nevşehir Hacı Bektaş Veli Üniversitesi Bilgi Paketi

Programlar Hakkında Bilgi

TURİZM ARAŞTIRMALARI ENSTİTÜSÜ / GMS618 - GASTRONOMİ VE MUTFAK SANATLARI (DOKTORA)

Kodu: GMS618 Adı: ULUSLARARASI RESTAURANT İŞLETMECİLİĞİ Teorik+Uygulama: 3+0 AKTS: 6
Sınıf/Yarıyıl 1 / Bahar
Ders Düzeyi Doktora
Ders Türü Seçmeli
Bölümü GASTRONOMİ VE MUTFAK SANATLARI (DOKTORA)
Ön Koşul Dersleri Yok
Öğretim Sistemi Örgün
Ders Süresi 14 Hafta
Öğretim Elemanı EBRU GÜNEREN (ebruguneren@nevsehir.edu.tr)
Diğer Öğretim
Elemanı/Elemanları
NİLÜFER ŞAHİN PERÇİN,
Öğretim Dili Türkçe
Sınıf Dışı Uygulama/Staj Yok
Dersin Amacı
Uluslararası restoran işletmeciliği hakkında bilgi vermek, modern restaurant işletmelerine yönelik bilgi ve beceri kazandırmaktır.

Ders Öğrenme Çıktıları (DÖÇ) ODY
Bu dersi başarı ile tamamlayan öğrenciler:
DÖÇ-1 Restoran işletmeciliği hakkında bilgi sahibi olmak PÇ-2 Gastronomi ve Mutfak Sanatları alanında yer alan işletmelerin sorunlarını analiz edebilme ve problem çözme becerilerine sahip olur.
PÇ-4 Gastronomi ve Mutfak Sanatları alanında ekonomik, hukuksal vb. problemlere çözüm getirebilme becerisine sahip olur.
PÇ-6 Gastronomi ve Mutfak Sanatları alanında bilgileri eleştirel bir gözle değerlendirebilme yetkinliğine sahip olur.
Seminer-Sunum-Rapor
DÖÇ-2 Turizm sektöründe modern restoran işletmelerinin yeri ve sorunlarını ögrenme PÇ-1 Gastronomi ve Mutfak Sanatları alanında ve ilgili disiplinlerde sahip olduğu bilgi ve beceriyi uzmanlık düzeyinde geliştirir ve derinleştirir.
PÇ-2 Gastronomi ve Mutfak Sanatları alanında yer alan işletmelerin sorunlarını analiz edebilme ve problem çözme becerilerine sahip olur.
PÇ-7 Gastronomi ve Mutfak Sanatları ile ilgili alanlarda uygulamaların toplumsal, bilimsel ve etik değerleri gözetme yetkinliğine sahip olur.
Seminer-Sunum-Rapor
DÖÇ-3 Restoranlarda yönetsel sorunlar PÇ-7 Gastronomi ve Mutfak Sanatları ile ilgili alanlarda uygulamaların toplumsal, bilimsel ve etik değerleri gözetme yetkinliğine sahip olur.
PÇ-8 Gastronomi ve Mutfak Sanatları alanında Türkiye’de ve dünyada yenilikleri ve gelişmeleri takip eder. Bu gelişmelere ilişkin politika ve planlar oluşturur.
PÇ-3 Gastronomi ve Mutfak Sanatları faaliyetlerine ilişkin profesyonel tekniklere ve uygulamalara sahip olur.
Seminer-Sunum-Rapor
PÇ: Bölüm program çıktıları
ÖDY: Ölçme ve değerlendirme yöntemi

Dersin İçeriği
Dünyadaki restaurant işletmeleri analizi
Haftalık Detaylı Ders İçeriği
Hafta Detaylı İçerik Öğretim Yöntem ve Teknikleri
1 Dünya da Restoran İşletmeciliği Anlatım,soru cevap
2 Türkiye de ve Restoran İşletmeciliği Anlatım,soru cevap
3 Restoranlarda Teknolojik Gelişmelere ayak uydurma Güçlüğü Anlatım,soru cevap
4 Restoranlarda Müşterilerin Tatmin Edilme Zorluğu Anlatım,soru cevap
5 Restoranlarda yönetsel sorunlar Anlatım,soru cevap
6 Restoranların Uluslararasılaşma Yöntemleri Sunum,tartışma
7 Uluslararası Restoranların Sorunları Sunum,tartışma
8 Ara Sınav
9 Öğrenci sunumu Sunum,tartışma
10 Öğrenci sunumu Sunum,tartışma
11 Öğrenci sunumu Sunum,tartışma
12 Öğrenci sunumu Sunum,tartışma
13 Öğrenci sunumu Sunum,tartışma
14 Öğrenci sunumu Sunum,tartışma
15 Öğrenci sunumu Sunum,tartışma
16 Final Sınavı
Ders Kitabı / Yardımcı Kitap
1 Ruhet Genç, Uluslararası Otel ve Restoran Yönetimi ( İlkeler Kavramlar Uluslararası Kaide ve Kurallar ), Detay Yayıncılık
Ders Araç - Gereç ve Malzemeleri
Ders notu, bilgisayar,projeksiyon

Ölçme Yöntemi
Yöntem Hafta Süre (Saat) Katkı(%)
Ara Sınav 14 3 40
Diğer Ölçme Yöntemleri
1.Sözlü Sınav
2.Kısa Sınav (Quiz)
3.Laboratuvar Sınavı
4.Sunum
5.Rapor
6.Seminer
7.Performans Ödevi
8.Dönem Ödevi
9.Proje
Final Sınavı 14 3 60

Öğrenci İş Yükü
İşlem Adı Haftalık Saat Sayı İş Yükü
Haftalık Ders Saati (Teorik+Uygulama) 3 14 42
Sınıf Dışı Çalışma
       a) Okuma 0
       b) İnternette/Kütüphanede Tarama 3 14 42
       c) Performans Ödevi 0
       d) Seminer/Sunum/Rapor Hazırlama 0
       e) Dönem Ödevi/Proje Hazırlama 5 14 70
Sözlü Sınav 0
Kısa Sınav (Quiz) 0
Laboratuvar Sınavı 0
Ara Sınav İçin Hazırlık 2 7 14
Ara Sınav 1 1 1
Final Sınavı İçin Hazırlık 2 5 10
Final Sınavı 1 1 1
0
0
Toplam İş Yükü 180