| Dersin İçeriği |
| Gıdanın makro ve mikro besin öğeleri üzerine çeşitli gıda işleme yöntemlerinin etkileri, ısıl olmayan gıda işleme yöntemlerinin etkileri, biyoaktif gıda bileşenleri üzerine etkiler |
| Haftalık Detaylı Ders İçeriği |
| Hafta |
Detaylı İçerik |
Öğretim Yöntem ve Teknikleri |
| 1 |
Giriş Gıda işleme ve lipitler |
Anlatım, tartışma veya uzaktan eğitim |
| 2 |
Gıda işleme ve karbonhidratlar |
Anlatım, tartışma veya uzaktan eğitim |
| 3 |
Gıda işleme ve proteinler |
Anlatım, tartışma veya uzaktan eğitim |
| 4 |
Gıda işleme ve proteinler |
Anlatım, tartışma veya uzaktan eğitim |
| 5 |
Gıda işleme ve mikro besin öğeleri |
Anlatım, tartışma veya uzaktan eğitim |
| 6 |
Yeni teknolojiler ve biyoaktif bileşikler |
Anlatım, tartışma veya uzaktan eğitim |
| 7 |
Yeni teknolojiler ve biyoaktif bileşikler |
Anlatım, tartışma veya uzaktan eğitim |
| 8 |
Ara Sınav |
|
| 9 |
Proje fikri oluşturma |
Anlatım, tartışma veya uzaktan eğitim |
| 10 |
Proje hazırlığı |
Anlatım, tartışma veya uzaktan eğitim |
| 11 |
Proje sunum hazırlığı |
Anlatım, tartışma veya uzaktan eğitim |
| 12 |
Projelerin sunumu |
Anlatım, tartışma veya uzaktan eğitim |
| 13 |
Projelerin sunumu |
Anlatım, tartışma veya uzaktan eğitim |
| 14 |
Gıda işlemenin gıdanın mikroyapısı üzerine etkisi |
Anlatım, tartışma veya uzaktan eğitim |
| 15 |
Dersin genel değerlendirmesi |
Anlatım, tartışma veya uzaktan eğitim |
| 16 |
Final Sınavı |
|
| Ders Kitabı / Yardımcı Kitap |
| 1 |
Neilson, A.; Ferruzzi, M.; Coulston, A.; Boushey, C., Bioavailability and metabolism of bioactive compounds from foods. Nutrition in the Prevention and Treatment of Disease 2012, 407-423. |
| 2 |
Patil, B. S.; Jayaprakasha, G.; Chidambara Murthy, K.; Vikram, A., Bioactive compounds: historical perspectives, opportunities, and challenges. Journal of agricultural and food chemistry 2009, 57, 8142-8160. |
| Ders Araç - Gereç ve Malzemeleri |
|