|
|||||
Sınıf/Yarıyıl | 2 / Güz | ||||
Ders Düzeyi | Yükseklisans | ||||
Ders Türü | Seçmeli | ||||
Bölümü | GASTRONOMİ VE MUTFAK SANATLARI (DOKTORA) | ||||
Ön Koşul Dersleri | Yok | ||||
Öğretim Sistemi | Örgün | ||||
Ders Süresi | 14 Hafta | ||||
Öğretim Elemanı | NİLÜFER ŞAHİN PERÇİN (nilufer.percin@nevsehir.edu.tr) | ||||
Diğer Öğretim Elemanı/Elemanları |
İBRAHİM İLHAN, DUYGU EREN, LÜTFİ BUYRUK, BEKİR BORA DEDEOĞLU, EBRU GÜNEREN, ŞULE AYDİN, ÖMER ÇOBAN, | ||||
Öğretim Dili | Türkçe | ||||
Sınıf Dışı Uygulama/Staj | Yok | ||||
Dersin Amacı | |||||
Öğrencinin yazılı ve sözlü olmak üzere iki kısımdan oluşan doktora yeterlik sınavına hazırlanması için gerekli etkinlikleri yapmak |
Ders Öğrenme Çıktıları (DÖÇ) | PÇ | ODY | |
Bu dersi başarı ile tamamlayan öğrenciler: | |||
DÖÇ-1 | Sosyal araştırmalarda kantitatif ve kalitatif veri analizini ayırt edebilir. |
PÇ-1 Gastronomi ve Mutfak Sanatları alanında ve ilgili disiplinlerde sahip olduğu bilgi ve beceriyi uzmanlık düzeyinde geliştirir ve derinleştirir. PÇ-2 Gastronomi ve Mutfak Sanatları alanında yer alan işletmelerin sorunlarını analiz edebilme ve problem çözme becerilerine sahip olur. PÇ-5 Gastronomi ve Mutfak Sanatları bölümü için gerekli alanların planlanması, tasarlanması, faaliyetlerinin sürdürülebilmesi ve geliştirilebilmesine yönelik gerekli bilgi ve becerilere sahip olur. PÇ-6 Gastronomi ve Mutfak Sanatları alanında bilgileri eleştirel bir gözle değerlendirebilme yetkinliğine sahip olur. |
Yazılı Sınav Sözlü Sınav |
DÖÇ-2 | Gastronomi ve Mutfak Sanatları alanında bir yeterlilik bilim sınavını geçebilir. |
PÇ-1 Gastronomi ve Mutfak Sanatları alanında ve ilgili disiplinlerde sahip olduğu bilgi ve beceriyi uzmanlık düzeyinde geliştirir ve derinleştirir. PÇ-2 Gastronomi ve Mutfak Sanatları alanında yer alan işletmelerin sorunlarını analiz edebilme ve problem çözme becerilerine sahip olur. PÇ-4 Gastronomi ve Mutfak Sanatları alanında ekonomik, hukuksal vb. problemlere çözüm getirebilme becerisine sahip olur. PÇ-5 Gastronomi ve Mutfak Sanatları bölümü için gerekli alanların planlanması, tasarlanması, faaliyetlerinin sürdürülebilmesi ve geliştirilebilmesine yönelik gerekli bilgi ve becerilere sahip olur. PÇ-7 Gastronomi ve Mutfak Sanatları ile ilgili alanlarda uygulamaların toplumsal, bilimsel ve etik değerleri gözetme yetkinliğine sahip olur. PÇ-3 Gastronomi ve Mutfak Sanatları faaliyetlerine ilişkin profesyonel tekniklere ve uygulamalara sahip olur. |
Yazılı Sınav Sözlü Sınav |
DÖÇ-3 | Gastronomi ve Mutfak Sanatları alanında bilimsel yayın yapma becerisi elde edebilir. |
PÇ-1 Gastronomi ve Mutfak Sanatları alanında ve ilgili disiplinlerde sahip olduğu bilgi ve beceriyi uzmanlık düzeyinde geliştirir ve derinleştirir. PÇ-6 Gastronomi ve Mutfak Sanatları alanında bilgileri eleştirel bir gözle değerlendirebilme yetkinliğine sahip olur. PÇ-7 Gastronomi ve Mutfak Sanatları ile ilgili alanlarda uygulamaların toplumsal, bilimsel ve etik değerleri gözetme yetkinliğine sahip olur. PÇ-8 Gastronomi ve Mutfak Sanatları alanında Türkiye’de ve dünyada yenilikleri ve gelişmeleri takip eder. Bu gelişmelere ilişkin politika ve planlar oluşturur. PÇ-3 Gastronomi ve Mutfak Sanatları faaliyetlerine ilişkin profesyonel tekniklere ve uygulamalara sahip olur. |
Yazılı Sınav Sözlü Sınav |
PÇ: Bölüm program çıktıları ÖDY: Ölçme ve değerlendirme yöntemi |
Dersin İçeriği | ||
Gastronomi ve Mutfak Sanatları ile ilgili literatür ve araştırma yöntemlerini kapsar | ||
Haftalık Detaylı Ders İçeriği | ||
Hafta | Detaylı İçerik | Öğretim Yöntem ve Teknikleri |
1 | Kayıtlı olunan program yeterliliklerinin incelenmesi | Tartışma Yöntem, Bireysel Çalışma Yöntemi, Rapor Hazırlama, Kaynak Tarama |
2 | Doktora yeterlilik sınavına hazırlık için gerekli bilimsel hazırlık etkinliklerinin tanımlanması | Tartışma Yöntem, Bireysel Çalışma Yöntemi, Rapor Hazırlama, Kaynak Tarama, Soru Cevap, Makale Eleştirisi, Anlatma Yöntemi |
3 | Bireysel çalışma, gerektiğinde danışmanla görüşme | Tartışma Yöntem, Bireysel Çalışma Yöntemi, Rapor Hazırlama, Kaynak Tarama, Soru Cevap, Makale Eleştirisi, Anlatma Yöntemi |
4 | Bireysel çalışma, gerektiğinde danışmanla görüşme | Tartışma Yöntem, Bireysel Çalışma Yöntemi, Rapor Hazırlama, Kaynak Tarama, Soru Cevap, Makale Eleştirisi, Anlatma Yöntemi |
5 | Bireysel çalışma, gerektiğinde danışmanla görüşme | Tartışma Yöntem, Bireysel Çalışma Yöntemi, Rapor Hazırlama, Kaynak Tarama, Soru Cevap, Makale Eleştirisi, Anlatma Yöntemi |
6 | Bireysel çalışma, gerektiğinde danışmanla görüşme | Tartışma Yöntem, Bireysel Çalışma Yöntemi, Rapor Hazırlama, Kaynak Tarama, Soru Cevap, Makale Eleştirisi, Anlatma Yöntemi |
7 | Bireysel çalışma, gerektiğinde danışmanla görüşme | Tartışma Yöntem, Bireysel Çalışma Yöntemi, Rapor Hazırlama, Kaynak Tarama, Soru Cevap, Makale Eleştirisi, Anlatma Yöntemi |
8 | Ara Sınav | |
9 | Bireysel çalışma, gerektiğinde danışmanla görüşme | Tartışma Yöntem, Bireysel Çalışma Yöntemi, Rapor Hazırlama, Kaynak Tarama, Soru Cevap, Makale Eleştirisi, Anlatma Yöntemi |
10 | Bireysel çalışma, gerektiğinde danışmanla görüşme | Tartışma Yöntem, Bireysel Çalışma Yöntemi, Rapor Hazırlama, Kaynak Tarama, Soru Cevap, Makale Eleştirisi, Anlatma Yöntemi |
11 | Bireysel çalışma, gerektiğinde danışmanla görüşme | Tartışma Yöntem, Bireysel Çalışma Yöntemi, Rapor Hazırlama, Kaynak Tarama, Soru Cevap, Makale Eleştirisi, Anlatma Yöntemi |
12 | Bireysel çalışma, gerektiğinde danışmanla görüşme | Tartışma Yöntem, Bireysel Çalışma Yöntemi, Rapor Hazırlama, Kaynak Tarama, Soru Cevap, Makale Eleştirisi, Anlatma Yöntemi |
13 | Bireysel çalışma, gerektiğinde danışmanla görüşme | Tartışma Yöntem, Bireysel Çalışma Yöntemi, Rapor Hazırlama, Kaynak Tarama, Soru Cevap, Makale Eleştirisi, Anlatma Yöntemi |
14 | Bireysel çalışma, gerektiğinde danışmanla görüşme | Tartışma Yöntem, Bireysel Çalışma Yöntemi, Rapor Hazırlama, Kaynak Tarama, Soru Cevap, Makale Eleştirisi, Anlatma Yöntemi |
15 | Yeterlilik Sınavı | Tartışma Yöntem, Soru Cevap, Anlatma Yöntemi |
16 | Final Sınavı | |
Ders Kitabı / Yardımcı Kitap | ||
Ders Araç - Gereç ve Malzemeleri | ||
Gastronomi ve Mutfak Sanatları ile ilgili literatür |
Ölçme Yöntemi | |||
Yöntem | Hafta | Süre (Saat) | Katkı(%) |
Ara Sınav | |||
Diğer Ölçme Yöntemleri | |||
1.Sözlü Sınav | |||
2.Kısa Sınav (Quiz) | |||
3.Laboratuvar Sınavı | |||
4.Sunum | |||
5.Rapor | 16 | 2 | 100 |
6.Seminer | |||
7.Performans Ödevi | |||
8.Dönem Ödevi | |||
9.Proje | |||
Final Sınavı |
Öğrenci İş Yükü | |||
İşlem Adı | Haftalık Saat | Sayı | İş Yükü |
Haftalık Ders Saati (Teorik+Uygulama) | 3 | 14 | 42 |
Sınıf Dışı Çalışma | |||
a) Okuma | 15 | 16 | 240 |
b) İnternette/Kütüphanede Tarama | 15 | 16 | 240 |
c) Performans Ödevi | 0 | ||
d) Seminer/Sunum/Rapor Hazırlama | 15 | 16 | 240 |
e) Dönem Ödevi/Proje Hazırlama | 0 | ||
Sözlü Sınav | 0 | ||
Kısa Sınav (Quiz) | 0 | ||
Laboratuvar Sınavı | 0 | ||
Ara Sınav İçin Hazırlık | 0 | ||
Ara Sınav | 0 | ||
Final Sınavı İçin Hazırlık | 17 | 8 | 136 |
Final Sınavı | 1 | 2 | 2 |
0 | |||
0 | |||
Toplam İş Yükü | 900 |