Nevşehir Hacı Bektaş Veli Üniversitesi Bilgi Paketi

Programlar Hakkında Bilgi

ÜRGÜP SEBAHAT ve EROL TOKSÖZ MESLEK YÜKSEKOKULU / AS132 - AŞÇILIK

Kodu: AS132 Adı: YOĞUN İNGİLİZCE-II Teorik+Uygulama: 4+1 AKTS: 5
Sınıf/Yarıyıl 1 / Bahar
Ders Düzeyi Önlisans
Ders Türü Zorunlu
Bölümü AŞÇILIK
Ön Koşul Dersleri Yok
Öğretim Sistemi Örgün
Ders Süresi 14 Hafta
Öğretim Elemanı SİNEM HAS (sinemhas@nevsehir.edu.tr)
Diğer Öğretim
Elemanı/Elemanları
SİNEM HAS,
Öğretim Dili Türkçe
Sınıf Dışı Uygulama/Staj Yok
Dersin Amacı
Bu dersin amacı, öğrencilerin kişisel bilgiler hakkında temel düzeyde İngilizce iletişim kurabilmelerini ve somut ihtiyaçlarının giderilmesini amaçlayan günlük konuşma ifadelerini anlayıp kullanabilir hale getirmektir.

Ders Öğrenme Çıktıları (DÖÇ) ODY
Bu dersi başarı ile tamamlayan öğrenciler:
DÖÇ-1 Günlük yaşamda yer alan basit konuları ifade edebilmeyi öğrenir. PÇ-1 Yiyecek içecek sektörü ile ilgili temel kavramları tanımlar.
PÇ-5 En az bir yabancı dili, Avrupa Dil Portföyü A2 düzeyinde bilir.
PÇ-13 Yiyecek içecek işletmelerinde yapılan menü planlama, gıda üretimi, mutfak hizmetleri yönetimi, servis hizmetleri uygulamalarını bilir ve bu uygulamalarda aktif görev alır.
Yazılı Sınav
DÖÇ-2 Faydalı kalıplardan yararlanarak kendini ifade eder PÇ-6 Okulda ve staj çalışmalarında edindiği teorik ve pratik bilgileri sektörde rahatlıkla uygular.
PÇ-8 Okulda ve staj çalışmalarında edindiği yabancı dil bilgisini sektörde kullanır.
PÇ-15 Yemek pişirme teknikleri, mutfak teknikleri, menü planlama işlemlerini bilir ve uygular.
Yazılı Sınav
PÇ: Bölüm program çıktıları
ÖDY: Ölçme ve değerlendirme yöntemi

Dersin İçeriği
Geçmiş zaman, şimdiki zaman, geniş zaman, gelecek zaman, yer ve zaman edatları, yeterlilik kipi 'can/can't', sıfatlar, zarflar, ricada ve teklifte bulunma, miktar belirleyiciler, ev eşyaları, meslekler, serbest zaman etkinlikleri, mevsimler, yiyecek ve içecekler, restoranda sipariş verme, renkler, kıyafetler, ulaşım, yer-yön tarifi, günlük konuşmalar.
Haftalık Detaylı Ders İçeriği
Hafta Detaylı İçerik Öğretim Yöntem ve Teknikleri
1 There is/are, yer edatları, yer- yön tarifi. anlatım, soru-cevap
2 'to be' fiilin geçmiş zaman hali, aylar, sıra sayma sayıları. anlatım, soru-cevap
3 Geçmiş zaman, zaman ifadeleri, evin bölümleri ve eşyaları. anlatım, soru-cevap
4 Geçmiş zaman: düzenli ve düzensiz fiiller. anlatım, soru-cevap
5 Zarflar, fiil+isim, sıfat+isim. anlatım, soru-cevap
6 Ricada ve teklifte bulunma. anlatım, soru-cevap
7 Boş zaman etkinlikleri. anlatım, soru-cevap
8 Ara Sınav
9 Like/ would like, miktar belirleyiciler: some/ any. anlatım, soru-cevap
10 Alışveriş, yiyecek-içecek, sipariş verme. anlatım, soru-cevap
11 Şimdiki zaman, renkler, kıyafetler. anlatım, soru-cevap
12 Şimdiki zaman ve geniş zaman. anlatım, soru-cevap
13 Şimdiki zaman ve geniş zaman. anlatım, soru-cevap
14 Gelecek zaman, ulaşım. anlatım, soru-cevap
15 Genel tekrar. anlatım, soru-cevap
16 Final Sınavı
Ders Kitabı / Yardımcı Kitap
1 Soars, L. Soars, J., & Marifield, S. (2019). Headway Beginner: Öğrenci Kitabı. (5. Baskı). Oxford: Oxford University Press.
Ders Araç - Gereç ve Malzemeleri
Ders kitabı, tahta, bilgisayar

Ölçme Yöntemi
Yöntem Hafta Süre (Saat) Katkı(%)
Ara Sınav 8 1 40
Diğer Ölçme Yöntemleri
1.Sözlü Sınav
2.Kısa Sınav (Quiz)
3.Laboratuvar Sınavı
4.Sunum
5.Rapor
6.Seminer
7.Performans Ödevi
8.Dönem Ödevi
9.Proje
Final Sınavı 14 1 60

Öğrenci İş Yükü
İşlem Adı Haftalık Saat Sayı İş Yükü
Haftalık Ders Saati (Teorik+Uygulama) 5 14 70
Sınıf Dışı Çalışma
       a) Okuma 2 2 4
       b) İnternette/Kütüphanede Tarama 2 2 4
       c) Performans Ödevi 2 2 4
       d) Seminer/Sunum/Rapor Hazırlama 2 2 4
       e) Dönem Ödevi/Proje Hazırlama 2 7 14
Sözlü Sınav 0
Kısa Sınav (Quiz) 0
Laboratuvar Sınavı 0
Ara Sınav İçin Hazırlık 4 5 20
Ara Sınav 2 2 4
Final Sınavı İçin Hazırlık 4 6 24
Final Sınavı 1 1 1
0
0
Toplam İş Yükü 149