Ders Öğrenme Çıktıları (DÖÇ) |
PÇ |
ODY |
Bu dersi başarı ile tamamlayan öğrenciler: |
|
|
DÖÇ-1 |
Gıda bileşenleri, beslenme ve sağlık ilişkisini tanımlayabilir. |
PÇ-1 İlgi, yetenek, sosyal duyarlılık ve gönüllülük çerçevesinde kişisel değişime ve gelişime değer katan disiplinler arası alanlarda kendisini geliştirebilir.
|
Yazılı Sınav |
DÖÇ-2 |
Temel gıda kavram ve yaklaşımlarını tanımlayabilir. |
PÇ-1 İlgi, yetenek, sosyal duyarlılık ve gönüllülük çerçevesinde kişisel değişime ve gelişime değer katan disiplinler arası alanlarda kendisini geliştirebilir.
|
Yazılı Sınav |
DÖÇ-3 |
Güncel ve yeni gelişen gıda sistemleri ve yaklaşımlarını tanımlayabilir. |
PÇ-1 İlgi, yetenek, sosyal duyarlılık ve gönüllülük çerçevesinde kişisel değişime ve gelişime değer katan disiplinler arası alanlarda kendisini geliştirebilir.
|
Yazılı Sınav |
PÇ: Bölüm program çıktıları ÖDY: Ölçme ve değerlendirme yöntemi |
Dersin İçeriği |
Bu ders gıda bileşenlerinin türleri, işlevleri ve sağlık üzerindeki etkileri, beslenmenin insan sağlığı üzerindeki etkileri, gıda katkı maddeleri, fonksiyonel gıdalar, genetiği değiştirilmiş gıdalar, organik gıdalar, alternatif gıda kaynakları, gıda tüketim eğilimleri, tematik tüketim mekânları, gıdaların tescili ve inovasyon süreçleri konularını kapsamaktadır. |
Haftalık Detaylı Ders İçeriği |
Hafta |
Detaylı İçerik |
Öğretim Yöntem ve Teknikleri |
1 |
Gıda Bileşenleri ve Önemi |
Tartışma Yöntemi
Anlatma Yöntemi |
2 |
Gıda, Beslenme ve Sağlık İlişkisi |
Tartışma Yöntemi
Anlatma Yöntemi |
3 |
Gıda Katkı Maddeleri |
Tartışma Yöntemi
Anlatma Yöntemi |
4 |
Fonksiyonel Gıdalar |
Tartışma Yöntemi
Anlatma Yöntemi |
5 |
Genetiği Değiştirilmiş Gıdalar |
Tartışma Yöntemi
Anlatma Yöntemi |
6 |
Organik Gıdalar |
Tartışma Yöntemi
Anlatma Yöntemi |
7 |
Hazır Yemekler |
Tartışma Yöntemi
Anlatma Yöntemi |
8 |
Ara Sınav |
|
9 |
Alternatif Gıda Kaynakları |
Tartışma Yöntemi
Anlatma Yöntemi |
10 |
Yenilebilir Çiçekler |
Tartışma Yöntemi
Anlatma Yöntemi |
11 |
Yenilebilir Böcekler |
Tartışma Yöntemi
Anlatma Yöntemi |
12 |
Gıda Tüketim Eğilimleri ve Mekanlar |
Tartışma Yöntemi
Anlatma Yöntemi |
13 |
Tematik Gıda Tüketim Mekanları |
Tartışma Yöntemi
Anlatma Yöntemi |
14 |
Gıdaların Tescili: Coğrafi işaret |
Tartışma Yöntemi
Anlatma Yöntemi |
15 |
Gıda Ürünlerinde İnovasyon ve Patent |
Tartışma Yöntemi
Anlatma Yöntemi |
16 |
Final Sınavı |
|
Ders Kitabı / Yardımcı Kitap |
1 |
Doris Cunnigham, 2016, Food Industry: Assesment, Trends and Current Issues, Nova Science Pub Inc; UK. |
2 |
Vijaya Khader, 2019, Current Trends in Food Science Vol. 1, Book Publisher International |
Ders Araç - Gereç ve Malzemeleri |
Ders Notları, Bilgisayar |