| Ders Öğrenme Çıktıları (DÖÇ) |
PÇ |
ODY |
| Bu dersi başarı ile tamamlayan öğrenciler: |
|
|
| DÖÇ-1 |
Besinlerdeki karbonhidrat, protein, yağ, enzim, pigment, tat ve koku bileşenlerinin fiziksel ve kimyasal özelliklerini açıklayabilir. |
PÇ-3 Bilimsel gelişmelere araştırma ve geliştirme yetileri ile katkılarda bulunur
|
Yazılı Sınav Seminer-Sunum-Rapor |
| DÖÇ-2 |
Besin analizleri için nitel/nicel yöntemleri kullanma yetisi kazanabilir. |
PÇ-4 Alanındaki güncel gelişmeleri ve kendi çalışmalarını, nicel ve nitel veriler ile destekleyerek, alanındaki ve alan dışındaki gruplara, yazılı, sözlü ve görsel olarak sistemli biçimde aktarır
|
Yazılı Sınav Performans Ödevi |
| DÖÇ-3 |
Besinlerle ilgili temel analizleri ve besinlerin kalitesini etkileyen fiziksel ve kimyasal reaksiyonları açıklayabilir. |
PÇ-4 Alanındaki güncel gelişmeleri ve kendi çalışmalarını, nicel ve nitel veriler ile destekleyerek, alanındaki ve alan dışındaki gruplara, yazılı, sözlü ve görsel olarak sistemli biçimde aktarır
|
Seminer-Sunum-Rapor |
PÇ: Bölüm program çıktıları ÖDY: Ölçme ve değerlendirme yöntemi |
| Dersin İçeriği |
| Su, karbonhidrat, yap, protein, enzim, besinlerdeki pigment yapıları ve besin yapılarındaki tat koku bileşiklerini hakkında bilgi edinmeyi sağlar. |
| Haftalık Detaylı Ders İçeriği |
| Hafta |
Detaylı İçerik |
Öğretim Yöntem ve Teknikleri |
| 1 |
Su ve özellikleri ve laboratuvar uygulamaları |
makale okuma, tartışma, değerlendirme |
| 2 |
Karbonhidratlar ve laboratuvar uygulamaları |
makale okuma, tartışma, değerlendirme |
| 3 |
Yağlar ve laboratuvar uygulamaları |
makale okuma, tartışma, değerlendirme |
| 4 |
Proteinler ve laboratuvar uygulamaları |
makale okuma, tartışma, değerlendirme |
| 5 |
Enzimler ve laboratuvar uygulamaları |
makale okuma, tartışma, değerlendirme |
| 6 |
Besinlerin yapılarındaki pigmentler |
makale okuma, tartışma, değerlendirme |
| 7 |
Besinlerdeki tat ve koku bileşenleri |
makale okuma, tartışma, değerlendirme |
| 8 |
Ara Sınav |
|
| 9 |
Makale değerlendirme |
makale okuma, tartışma, değerlendirme |
| 10 |
Makale değerlendirme |
makale okuma, tartışma, değerlendirme |
| 11 |
Makale değerlendirme |
makale okuma, tartışma, değerlendirme |
| 12 |
Sunum- seminer |
Sözlü sunum, tartışma |
| 13 |
Sunum- seminer |
Sözlü sunum, tartışma |
| 14 |
Sunum- seminer |
Sözlü sunum, tartışma |
| 15 |
Sunum- seminer |
Sözlü sunum, tartışma |
| 16 |
Final Sınavı |
|
| Ders Kitabı / Yardımcı Kitap |
| 1 |
Halit Keskin, BESİN KİMYASI Cilt -1 Prof. Dr. Halit Keskin BESİN KİMYASI Cilt -1, |
| Ders Araç - Gereç ve Malzemeleri |
| Projeksiyon |