Nevşehir Hacı Bektaş Veli Üniversitesi Bilgi Paketi

Programlar Hakkında Bilgi

ÜRGÜP SEBAHAT ve EROL TOKSÖZ MESLEK YÜKSEKOKULU / AS236 - AŞÇILIK

Kodu: AS236 Adı: TURİZM SEMİNERİ Teorik+Uygulama: 2+0 AKTS: 3
Sınıf/Yarıyıl 2 / Bahar
Ders Düzeyi Önlisans
Ders Türü Seçmeli
Bölümü AŞÇILIK
Ön Koşul Dersleri Yok
Öğretim Sistemi Örgün
Ders Süresi 14 Hafta
Öğretim Elemanı ÖZLEM BAŞAR (ozlem.ulutas@nevsehir.edu.tr)
Diğer Öğretim
Elemanı/Elemanları
SERKAN ZARO,
Öğretim Dili Türkçe
Sınıf Dışı Uygulama/Staj Yok
Dersin Amacı
Öğrencilere güncel konuları takip ederek araştırma yapabilme, öğretim sürecine katkı sağlayacak bir çalışmayı araştırma yöntemlerine uygun olacak şekilde hazırlayabilme ve sunabilme becerisi kazandırmak.

Ders Öğrenme Çıktıları (DÖÇ) ODY
Bu dersi başarı ile tamamlayan öğrenciler:
DÖÇ-1 Araştırma yöntemleriyle ilgili bilgileri kullanarak, turistik işletmelerde karşılaşılan problemleri çözecek araştırmalar tasarlayabilir. PÇ-6 Okulda ve staj çalışmalarında edindiği teorik ve pratik bilgileri sektörde rahatlıkla uygular.
PÇ-9 Edindiği teorik ve pratik deneyimle, sektörde karşılaştığı sorunları analiz eder ve çözüm üretir.
PÇ-10 İletişim gücü yüksektir ve ekip çalışmasına uyum sağlar.
PÇ-19 Görevi ile ilgili rapor hazırlar ve üstlerine sunar.
PÇ-22 Mesleği ile ilgili yenilikleri sürekli takip eder ve kendini sürekli geliştirir.
Yazılı Sınav
Seminer-Sunum-Rapor
DÖÇ-2 Alanındaki güncel gelişmeleri tartışabilir. PÇ-1 Yiyecek içecek sektörü ile ilgili temel kavramları tanımlar.
PÇ-3 Yiyecek içecek İşletmelerinin etkilendiği iç ve dış çevresel faktörleri bilir.
PÇ-9 Edindiği teorik ve pratik deneyimle, sektörde karşılaştığı sorunları analiz eder ve çözüm üretir.
PÇ-10 İletişim gücü yüksektir ve ekip çalışmasına uyum sağlar.
PÇ-19 Görevi ile ilgili rapor hazırlar ve üstlerine sunar.
Yazılı Sınav
Seminer-Sunum-Rapor
DÖÇ-3 Araştırma problem ve sorularını saptayabilir. PÇ-3 Yiyecek içecek İşletmelerinin etkilendiği iç ve dış çevresel faktörleri bilir.
PÇ-6 Okulda ve staj çalışmalarında edindiği teorik ve pratik bilgileri sektörde rahatlıkla uygular.
PÇ-9 Edindiği teorik ve pratik deneyimle, sektörde karşılaştığı sorunları analiz eder ve çözüm üretir.
PÇ-10 İletişim gücü yüksektir ve ekip çalışmasına uyum sağlar.
PÇ-19 Görevi ile ilgili rapor hazırlar ve üstlerine sunar.
Yazılı Sınav
Dönem Ödevi - Proje
DÖÇ-4 Araştırma yöntemleriyle ilgili temel kavramları açıklayabilir. PÇ-19 Görevi ile ilgili rapor hazırlar ve üstlerine sunar.
Yazılı Sınav
Seminer-Sunum-Rapor
DÖÇ-5 Araştırılan konuyla ilgili bulguları tarafsız ve eleştirel bir şekilde raporlayabilir. PÇ-19 Görevi ile ilgili rapor hazırlar ve üstlerine sunar.
Yazılı Sınav
Seminer-Sunum-Rapor
PÇ: Bölüm program çıktıları
ÖDY: Ölçme ve değerlendirme yöntemi

Dersin İçeriği
Araştırma, araştırma sonuçlarını derleme, sunum hazırlayabilme ve etkili sunum yapma yöntemlerine ilişkin konular.
Haftalık Detaylı Ders İçeriği
Hafta Detaylı İçerik Öğretim Yöntem ve Teknikleri
1 Turizm semineri dersinin içeriği ve işleyişinin açıklanması, seminer konularının belirlenmesi. Anlatma ve soru cevap yöntemi
2 Araştırma yöntemleri Anlatma ve soru cevap yöntemi
3 Araştırma yöntemleri Anlatma ve soru cevap yöntemi
4 Sunum teknikleri Anlatma ve soru cevap yöntemi
5 Sunum teknikleri Anlatma ve soru cevap yöntemi
6 Öğrenci seminer konusu sunumları Kaynak tarama, rapor hazırlama, sunum hazırlama, sunum yapma ve soru cevap yöntemi.
7 Öğrenci seminer konusu sunumları Kaynak tarama, rapor hazırlama, sunum hazırlama, sunum yapma ve soru cevap yöntemi.
8 Ara Sınav
9 Öğrenci seminer konusu sunumları Kaynak tarama, rapor hazırlama, sunum hazırlama, sunum yapma ve soru cevap yöntemi.
10 Öğrenci seminer konusu sunumları Kaynak tarama, rapor hazırlama, sunum hazırlama, sunum yapma ve soru cevap yöntemi.
11 Öğrenci seminer konusu sunumları Kaynak tarama, rapor hazırlama, sunum hazırlama, sunum yapma ve soru cevap yöntemi.
12 Öğrenci seminer konusu sunumları Kaynak tarama, rapor hazırlama, sunum hazırlama, sunum yapma ve soru cevap yöntemi.
13 Öğrenci seminer konusu sunumları Kaynak tarama, rapor hazırlama, sunum hazırlama, sunum yapma ve soru cevap yöntemi.
14 Öğrenci seminer konusu sunumları Kaynak tarama, rapor hazırlama, sunum hazırlama, sunum yapma ve soru cevap yöntemi.
15 Seminer dersinin ve konularının değerlendirilmesi Kaynak tarama, rapor hazırlama, sunum hazırlama, sunum yapma ve soru cevap yöntemi.
16 Final Sınavı
Ders Kitabı / Yardımcı Kitap
1 TURİZMDE GÜNCEL KONU VE EĞİLİMLER, Doç. Dr. Şule Aydın Tükeltürk, Doç. Dr. Mustafa Boz, Detay Yayıncılık
Ders Araç - Gereç ve Malzemeleri
Kitaplar ve notlar, sunum materyalleri ve internet kaynakları.

Ölçme Yöntemi
Yöntem Hafta Süre (Saat) Katkı(%)
Ara Sınav 8 1
Diğer Ölçme Yöntemleri
1.Sözlü Sınav
2.Kısa Sınav (Quiz)
3.Laboratuvar Sınavı
4.Sunum 1
5.Rapor
6.Seminer
7.Performans Ödevi
8.Dönem Ödevi 1
9.Proje
Final Sınavı 16 1

Öğrenci İş Yükü
İşlem Adı Haftalık Saat Sayı İş Yükü
Haftalık Ders Saati (Teorik+Uygulama) 2 14 28
Sınıf Dışı Çalışma
       a) Okuma 0
       b) İnternette/Kütüphanede Tarama 1 7 7
       c) Performans Ödevi 0
       d) Seminer/Sunum/Rapor Hazırlama 1 7 7
       e) Dönem Ödevi/Proje Hazırlama 1 7 7
Sözlü Sınav 0
Kısa Sınav (Quiz) 0
Laboratuvar Sınavı 0
Ara Sınav İçin Hazırlık 3 4 12
Ara Sınav 1 1 1
Final Sınavı İçin Hazırlık 3 5 15
Final Sınavı 1 1 1
0
0
Toplam İş Yükü 78