|
|||||
Sınıf/Yarıyıl | 2 / Bahar | ||||
Ders Düzeyi | Önlisans | ||||
Ders Türü | Seçmeli | ||||
Bölümü | AŞÇILIK | ||||
Ön Koşul Dersleri | Yok | ||||
Öğretim Sistemi | Örgün | ||||
Ders Süresi | 14 Hafta | ||||
Öğretim Elemanı | ÖZLEM BAŞAR (ozlem.ulutas@nevsehir.edu.tr) | ||||
Diğer Öğretim Elemanı/Elemanları |
SERKAN ZARO, | ||||
Öğretim Dili | Türkçe | ||||
Sınıf Dışı Uygulama/Staj | Yok | ||||
Dersin Amacı | |||||
Öğrencilere güncel konuları takip ederek araştırma yapabilme, öğretim sürecine katkı sağlayacak bir çalışmayı araştırma yöntemlerine uygun olacak şekilde hazırlayabilme ve sunabilme becerisi kazandırmak. |
Ders Öğrenme Çıktıları (DÖÇ) | PÇ | ODY | |
Bu dersi başarı ile tamamlayan öğrenciler: | |||
DÖÇ-1 | Araştırma yöntemleriyle ilgili bilgileri kullanarak, turistik işletmelerde karşılaşılan problemleri çözecek araştırmalar tasarlayabilir. |
PÇ-6 Okulda ve staj çalışmalarında edindiği teorik ve pratik bilgileri sektörde rahatlıkla uygular. PÇ-9 Edindiği teorik ve pratik deneyimle, sektörde karşılaştığı sorunları analiz eder ve çözüm üretir. PÇ-10 İletişim gücü yüksektir ve ekip çalışmasına uyum sağlar. PÇ-19 Görevi ile ilgili rapor hazırlar ve üstlerine sunar. PÇ-22 Mesleği ile ilgili yenilikleri sürekli takip eder ve kendini sürekli geliştirir. |
Yazılı Sınav Seminer-Sunum-Rapor |
DÖÇ-2 | Alanındaki güncel gelişmeleri tartışabilir. |
PÇ-1 Yiyecek içecek sektörü ile ilgili temel kavramları tanımlar. PÇ-3 Yiyecek içecek İşletmelerinin etkilendiği iç ve dış çevresel faktörleri bilir. PÇ-9 Edindiği teorik ve pratik deneyimle, sektörde karşılaştığı sorunları analiz eder ve çözüm üretir. PÇ-10 İletişim gücü yüksektir ve ekip çalışmasına uyum sağlar. PÇ-19 Görevi ile ilgili rapor hazırlar ve üstlerine sunar. |
Yazılı Sınav Seminer-Sunum-Rapor |
DÖÇ-3 | Araştırma problem ve sorularını saptayabilir. |
PÇ-3 Yiyecek içecek İşletmelerinin etkilendiği iç ve dış çevresel faktörleri bilir. PÇ-6 Okulda ve staj çalışmalarında edindiği teorik ve pratik bilgileri sektörde rahatlıkla uygular. PÇ-9 Edindiği teorik ve pratik deneyimle, sektörde karşılaştığı sorunları analiz eder ve çözüm üretir. PÇ-10 İletişim gücü yüksektir ve ekip çalışmasına uyum sağlar. PÇ-19 Görevi ile ilgili rapor hazırlar ve üstlerine sunar. |
Yazılı Sınav Dönem Ödevi - Proje |
DÖÇ-4 | Araştırma yöntemleriyle ilgili temel kavramları açıklayabilir. |
PÇ-19 Görevi ile ilgili rapor hazırlar ve üstlerine sunar. |
Yazılı Sınav Seminer-Sunum-Rapor |
DÖÇ-5 | Araştırılan konuyla ilgili bulguları tarafsız ve eleştirel bir şekilde raporlayabilir. |
PÇ-19 Görevi ile ilgili rapor hazırlar ve üstlerine sunar. |
Yazılı Sınav Seminer-Sunum-Rapor |
PÇ: Bölüm program çıktıları ÖDY: Ölçme ve değerlendirme yöntemi |
Dersin İçeriği | ||
Araştırma, araştırma sonuçlarını derleme, sunum hazırlayabilme ve etkili sunum yapma yöntemlerine ilişkin konular. | ||
Haftalık Detaylı Ders İçeriği | ||
Hafta | Detaylı İçerik | Öğretim Yöntem ve Teknikleri |
1 | Turizm semineri dersinin içeriği ve işleyişinin açıklanması, seminer konularının belirlenmesi. | Anlatma ve soru cevap yöntemi |
2 | Araştırma yöntemleri | Anlatma ve soru cevap yöntemi |
3 | Araştırma yöntemleri | Anlatma ve soru cevap yöntemi |
4 | Sunum teknikleri | Anlatma ve soru cevap yöntemi |
5 | Sunum teknikleri | Anlatma ve soru cevap yöntemi |
6 | Öğrenci seminer konusu sunumları | Kaynak tarama, rapor hazırlama, sunum hazırlama, sunum yapma ve soru cevap yöntemi. |
7 | Öğrenci seminer konusu sunumları | Kaynak tarama, rapor hazırlama, sunum hazırlama, sunum yapma ve soru cevap yöntemi. |
8 | Ara Sınav | |
9 | Öğrenci seminer konusu sunumları | Kaynak tarama, rapor hazırlama, sunum hazırlama, sunum yapma ve soru cevap yöntemi. |
10 | Öğrenci seminer konusu sunumları | Kaynak tarama, rapor hazırlama, sunum hazırlama, sunum yapma ve soru cevap yöntemi. |
11 | Öğrenci seminer konusu sunumları | Kaynak tarama, rapor hazırlama, sunum hazırlama, sunum yapma ve soru cevap yöntemi. |
12 | Öğrenci seminer konusu sunumları | Kaynak tarama, rapor hazırlama, sunum hazırlama, sunum yapma ve soru cevap yöntemi. |
13 | Öğrenci seminer konusu sunumları | Kaynak tarama, rapor hazırlama, sunum hazırlama, sunum yapma ve soru cevap yöntemi. |
14 | Öğrenci seminer konusu sunumları | Kaynak tarama, rapor hazırlama, sunum hazırlama, sunum yapma ve soru cevap yöntemi. |
15 | Seminer dersinin ve konularının değerlendirilmesi | Kaynak tarama, rapor hazırlama, sunum hazırlama, sunum yapma ve soru cevap yöntemi. |
16 | Final Sınavı | |
Ders Kitabı / Yardımcı Kitap | ||
1 | TURİZMDE GÜNCEL KONU VE EĞİLİMLER, Doç. Dr. Şule Aydın Tükeltürk, Doç. Dr. Mustafa Boz, Detay Yayıncılık | |
Ders Araç - Gereç ve Malzemeleri | ||
Kitaplar ve notlar, sunum materyalleri ve internet kaynakları. |
Ölçme Yöntemi | |||
Yöntem | Hafta | Süre (Saat) | Katkı(%) |
Ara Sınav | 8 | 1 | |
Diğer Ölçme Yöntemleri | |||
1.Sözlü Sınav | |||
2.Kısa Sınav (Quiz) | |||
3.Laboratuvar Sınavı | |||
4.Sunum | 1 | ||
5.Rapor | |||
6.Seminer | |||
7.Performans Ödevi | |||
8.Dönem Ödevi | 1 | ||
9.Proje | |||
Final Sınavı | 16 | 1 |
Öğrenci İş Yükü | |||
İşlem Adı | Haftalık Saat | Sayı | İş Yükü |
Haftalık Ders Saati (Teorik+Uygulama) | 2 | 14 | 28 |
Sınıf Dışı Çalışma | |||
a) Okuma | 0 | ||
b) İnternette/Kütüphanede Tarama | 1 | 7 | 7 |
c) Performans Ödevi | 0 | ||
d) Seminer/Sunum/Rapor Hazırlama | 1 | 7 | 7 |
e) Dönem Ödevi/Proje Hazırlama | 1 | 7 | 7 |
Sözlü Sınav | 0 | ||
Kısa Sınav (Quiz) | 0 | ||
Laboratuvar Sınavı | 0 | ||
Ara Sınav İçin Hazırlık | 3 | 4 | 12 |
Ara Sınav | 1 | 1 | 1 |
Final Sınavı İçin Hazırlık | 3 | 5 | 15 |
Final Sınavı | 1 | 1 | 1 |
0 | |||
0 | |||
Toplam İş Yükü | 78 |