|
|||||
Sınıf/Yarıyıl | 1 / Güz | ||||
Ders Düzeyi | Önlisans | ||||
Ders Türü | Zorunlu | ||||
Bölümü | TURİZM VE OTEL İŞLETMECİLİĞİ | ||||
Ön Koşul Dersleri | Yok | ||||
Öğretim Sistemi | Örgün | ||||
Ders Süresi | 14 Hafta | ||||
Öğretim Elemanı | FURKAN SOYSALDI (furkansoysaldi@nevsehir.edu.tr) | ||||
Diğer Öğretim Elemanı/Elemanları |
BURCU GÜLSEVİL BELBER, | ||||
Öğretim Dili | Türkçe | ||||
Sınıf Dışı Uygulama/Staj | Yok | ||||
Dersin Amacı | |||||
Bu derste kat hizmetlerinde işe hazırlık ile ilgili yeterliklerinin kazandırılması amaçlanmaktadır |
Ders Öğrenme Çıktıları (DÖÇ) | PÇ | ODY | |
Bu dersi başarı ile tamamlayan öğrenciler: | |||
DÖÇ-1 | kat hizmetleri cölümünü ve görevlerini tanımlayabilir |
PÇ-1 Turizm ve otel İşletmeciliği ile ilgili temel kavramları tanımlar.
|
Yazılı Sınav |
DÖÇ-2 | kat hizmetleri bölümü organizasyon şemasını çizebilir |
PÇ-1 Turizm ve otel İşletmeciliği ile ilgili temel kavramları tanımlar.
|
Yazılı Sınav |
DÖÇ-3 | kat hizmetlerinde hijyen ve vücut bakımı konularını açıklayabilir |
PÇ-15 Kat hizmetleri yönetimi, oda ve genel alan temizliği, çamaşırhane yönetimi, temizlik ürünlerinin kullanımı ve denetimini bilir ve uygular. |
Yazılı Sınav |
DÖÇ-4 | kat hizmetleri departmanının diğer departmanlarla ilişkilerini anlatabilir |
PÇ-6 Turizm ve otel işletmelerinde kullanılan bilgisayar otomasyon sistemlerinin nasıl çalıştığını bilir ve bu sistemleri kullanır. PÇ-18 Görevi ile ilgili rapor hazırlar ve üstlerine sunar. |
Yazılı Sınav |
DÖÇ-5 | kat hizmetlerinde insan kaynakları konu ve uygulamalarını açıklayabilir |
PÇ-2 Turizm ve otel İşletmeciliği alanındaki yasal düzenlemeler ve mesleki standartları bilir. PÇ-8 Edindiği teorik ve pratik deneyimle, sektörde karşılaştığı sorunları analiz eder ve çözüm üretir. |
Yazılı Sınav |
PÇ: Bölüm program çıktıları ÖDY: Ölçme ve değerlendirme yöntemi |
Dersin İçeriği | ||
İş organizasyonu yapma, kat hizmetlerinde vardiya devir işlemlerini yapma, Kat hizmetlerinde insan kaynaklarını yönetme. | ||
Haftalık Detaylı Ders İçeriği | ||
Hafta | Detaylı İçerik | Öğretim Yöntem ve Teknikleri |
1 | Kat Hizmetleri Bölümü | anlatma |
2 | organizasyon şeması | anlatma |
3 | Vücut bakım | soru-cevap |
4 | Vucut Bakımı Kontrolünde Dikkat Edilecek Yöntemler | soru-cevap |
5 | Çalışma Çizelgesi | anlatma |
6 | Departmanlara Verilen Bilgiler | anlatma |
7 | Oda Durum Raporu | sunum |
8 | Ara Sınav | |
9 | Eksik Kalan İşler | anlatma |
10 | Pas Anahtarı | anlatma |
11 | Unutulan Eşya | anlatma |
12 | Oryantasyon | anlatma |
13 | Motivasyon | anlatma |
14 | eğitim konuları | anlatma |
15 | İhtiyaca Uygun Eğitimi Tasarlama | anlatma, uygulama |
16 | Final Sınavı | |
Ders Kitabı / Yardımcı Kitap | ||
1 | Akoğlan M. (2009) Otel İşletmelerinde Kat Hizmetleri Yönetimi Detay Yayıncılık Ankara | |
2 | Sezgin O.M. (2000) Konaklama İşletmelerinde Kat Hizmetleri Yönetimi Gazi Kitabevi. Ankara | |
Ders Araç - Gereç ve Malzemeleri | ||
projeksiyon, cd, kat hizmetleri laboratuarı |
Ölçme Yöntemi | |||
Yöntem | Hafta | Süre (Saat) | Katkı(%) |
Ara Sınav | 8 | 1 | 40 |
Diğer Ölçme Yöntemleri | |||
1.Sözlü Sınav | |||
2.Kısa Sınav (Quiz) | |||
3.Laboratuvar Sınavı | |||
4.Sunum | |||
5.Rapor | |||
6.Seminer | |||
7.Performans Ödevi | |||
8.Dönem Ödevi | |||
9.Proje | |||
Final Sınavı | 16 | 1 | 60 |
Öğrenci İş Yükü | |||
İşlem Adı | Haftalık Saat | Sayı | İş Yükü |
Haftalık Ders Saati (Teorik+Uygulama) | 3 | 14 | 42 |
Sınıf Dışı Çalışma | |||
a) Okuma | 0 | ||
b) İnternette/Kütüphanede Tarama | 0 | ||
c) Performans Ödevi | 0 | ||
d) Seminer/Sunum/Rapor Hazırlama | 0 | ||
e) Dönem Ödevi/Proje Hazırlama | 0 | ||
Sözlü Sınav | 0 | ||
Kısa Sınav (Quiz) | 0 | ||
Laboratuvar Sınavı | 0 | ||
Ara Sınav İçin Hazırlık | 5 | 4 | 20 |
Ara Sınav | 1 | 1 | 1 |
Final Sınavı İçin Hazırlık | 5 | 5 | 25 |
Final Sınavı | 1 | 1 | 1 |
0 | |||
0 | |||
Toplam İş Yükü | 89 |