Nevşehir Hacı Bektaş Veli Üniversitesi Bilgi Paketi

Programlar Hakkında Bilgi

ÜRGÜP SEBAHAT ve EROL TOKSÖZ MESLEK YÜKSEKOKULU / AS206 - AŞÇILIK

Kodu: AS206 Adı: MESLEKİ YABANCI DİL-II Teorik+Uygulama: 3+1 AKTS: 4
Sınıf/Yarıyıl 2 / Bahar
Ders Düzeyi Önlisans
Ders Türü Zorunlu
Bölümü AŞÇILIK
Ön Koşul Dersleri Yok
Öğretim Sistemi Örgün
Ders Süresi 14 Hafta
Öğretim Elemanı YELDA SARIKAYA ERDEM (yelda.sarikaya@nevsehir.edu.tr)
Diğer Öğretim
Elemanı/Elemanları
Öğretim Dili İngilizce
Sınıf Dışı Uygulama/Staj Yok
Dersin Amacı
Bu dersin amacı, Aşçılık programı öğrencilerine meslekleri ile ilgili İngilizce temel kavramları, yapıları ve terminolojiyi tanıtmak ve doğru bağlamda kullanmalarını sağlamaktır.

Ders Öğrenme Çıktıları (DÖÇ) ODY
Bu dersi başarı ile tamamlayan öğrenciler:
DÖÇ-1 Orta Düzeyde mesleki İngilizce gramer yapılarını öğrenir. PÇ-5 En az bir yabancı dili, Avrupa Dil Portföyü A2 düzeyinde bilir.
Yazılı Sınav
DÖÇ-2 Mesleki yaşamda kullanabilecekleri kelimeleri ve terimleri öğrenir. PÇ-8 Okulda ve staj çalışmalarında edindiği yabancı dil bilgisini sektörde kullanır.
Yazılı Sınav
DÖÇ-3 İşyerinde karşılabilecekleri ifadeleri temel düzeyde kullanabilir. PÇ-8 Okulda ve staj çalışmalarında edindiği yabancı dil bilgisini sektörde kullanır.
Yazılı Sınav
DÖÇ-4 Hedef dili kullanarak bazı mesleki işlevleri yerine getirebilir. PÇ-8 Okulda ve staj çalışmalarında edindiği yabancı dil bilgisini sektörde kullanır.
Yazılı Sınav
PÇ: Bölüm program çıktıları
ÖDY: Ölçme ve değerlendirme yöntemi

Dersin İçeriği
Yemek tarifleri, mutfaktaki temel pozisyonlar, bıçak türleri, mutfak ekipmanları, alet ve gereçler, sebze ve meyveler, içecekler, tahıllar, et türleri, baharatlar
Haftalık Detaylı Ders İçeriği
Hafta Detaylı İçerik Öğretim Yöntem ve Teknikleri
1 Ders içeriğinin tanıtımı Anlatım
2 Ana Yiyecekler Anlatım
3 Yiyecek Gruplarının Sınıflandırılması Konuşma- Canlandırma yapma
4 Reçete çevirisi Anlatım-Örnekleme- Kouşma
5 Restoran Menülerinde Yer Alan Yiyecekler Anlatım- Konuşma-Rol Yapma
6 Reçete çevirisi Anlatım-Konuşma-Sözlük kullanımı
7 İçecekler Anlatım-Konuşma
8 Ara Sınav
9 Reçete çevirisi Anlatım- Sözlük kullanımı
10 Yiyecekler ve Tadları Anlatım-Konuşma-Soru-Cevap
11 Reçete çevirisi Anlatım
12 Mutfak Ekipmanları Konuşma-Rol Yapma-Okuma
13 Reçete çevirisi Anlatım- Konuşma-Sözlük kullanımı
14 Sipariş Alma Anlatım
15 Reçete çevirisi Konuşma-Rol yapma
16 Final Sınavı
Ders Kitabı / Yardımcı Kitap
1 English For Gastronomy Sudents and Professional Chefs
Ders Araç - Gereç ve Malzemeleri
Ders Kitabı, Yardımcı Kitaplar, Tahta, Defter, Bilgisayar, Video ve online materyaller

Ölçme Yöntemi
Yöntem Hafta Süre (Saat) Katkı(%)
Ara Sınav 8 1 40
Diğer Ölçme Yöntemleri
1.Sözlü Sınav
2.Kısa Sınav (Quiz)
3.Laboratuvar Sınavı
4.Sunum
5.Rapor
6.Seminer
7.Performans Ödevi
8.Dönem Ödevi
9.Proje
Final Sınavı 16 1 60

Öğrenci İş Yükü
İşlem Adı Haftalık Saat Sayı İş Yükü
Haftalık Ders Saati (Teorik+Uygulama) 4 14 56
Sınıf Dışı Çalışma
       a) Okuma 2 14 28
       b) İnternette/Kütüphanede Tarama 1 14 14
       c) Performans Ödevi 0
       d) Seminer/Sunum/Rapor Hazırlama 0
       e) Dönem Ödevi/Proje Hazırlama 0
Sözlü Sınav 0
Kısa Sınav (Quiz) 0
Laboratuvar Sınavı 0
Ara Sınav İçin Hazırlık 2 7 14
Ara Sınav 1 1 1
Final Sınavı İçin Hazırlık 2 7 14
Final Sınavı 1 1 1
0
0
Toplam İş Yükü 128