|
|||||
Sınıf/Yarıyıl | 2 / Bahar | ||||
Ders Düzeyi | Önlisans | ||||
Ders Türü | Zorunlu | ||||
Bölümü | AŞÇILIK | ||||
Ön Koşul Dersleri | Yok | ||||
Öğretim Sistemi | Örgün | ||||
Ders Süresi | 14 Hafta | ||||
Öğretim Elemanı | YELDA SARIKAYA ERDEM (yelda.sarikaya@nevsehir.edu.tr) | ||||
Diğer Öğretim Elemanı/Elemanları |
|||||
Öğretim Dili | İngilizce | ||||
Sınıf Dışı Uygulama/Staj | Yok | ||||
Dersin Amacı | |||||
Bu dersin amacı, Aşçılık programı öğrencilerine meslekleri ile ilgili İngilizce temel kavramları, yapıları ve terminolojiyi tanıtmak ve doğru bağlamda kullanmalarını sağlamaktır. |
Ders Öğrenme Çıktıları (DÖÇ) | PÇ | ODY | |
Bu dersi başarı ile tamamlayan öğrenciler: | |||
DÖÇ-1 | Orta Düzeyde mesleki İngilizce gramer yapılarını öğrenir. |
PÇ-5 En az bir yabancı dili, Avrupa Dil Portföyü A2 düzeyinde bilir. |
Yazılı Sınav |
DÖÇ-2 | Mesleki yaşamda kullanabilecekleri kelimeleri ve terimleri öğrenir. |
PÇ-8 Okulda ve staj çalışmalarında edindiği yabancı dil bilgisini sektörde kullanır. |
Yazılı Sınav |
DÖÇ-3 | İşyerinde karşılabilecekleri ifadeleri temel düzeyde kullanabilir. |
PÇ-8 Okulda ve staj çalışmalarında edindiği yabancı dil bilgisini sektörde kullanır. |
Yazılı Sınav |
DÖÇ-4 | Hedef dili kullanarak bazı mesleki işlevleri yerine getirebilir. |
PÇ-8 Okulda ve staj çalışmalarında edindiği yabancı dil bilgisini sektörde kullanır. |
Yazılı Sınav |
PÇ: Bölüm program çıktıları ÖDY: Ölçme ve değerlendirme yöntemi |
Dersin İçeriği | ||
Yemek tarifleri, mutfaktaki temel pozisyonlar, bıçak türleri, mutfak ekipmanları, alet ve gereçler, sebze ve meyveler, içecekler, tahıllar, et türleri, baharatlar | ||
Haftalık Detaylı Ders İçeriği | ||
Hafta | Detaylı İçerik | Öğretim Yöntem ve Teknikleri |
1 | Ders içeriğinin tanıtımı | Anlatım |
2 | Ana Yiyecekler | Anlatım |
3 | Yiyecek Gruplarının Sınıflandırılması | Konuşma- Canlandırma yapma |
4 | Reçete çevirisi | Anlatım-Örnekleme- Kouşma |
5 | Restoran Menülerinde Yer Alan Yiyecekler | Anlatım- Konuşma-Rol Yapma |
6 | Reçete çevirisi | Anlatım-Konuşma-Sözlük kullanımı |
7 | İçecekler | Anlatım-Konuşma |
8 | Ara Sınav | |
9 | Reçete çevirisi | Anlatım- Sözlük kullanımı |
10 | Yiyecekler ve Tadları | Anlatım-Konuşma-Soru-Cevap |
11 | Reçete çevirisi | Anlatım |
12 | Mutfak Ekipmanları | Konuşma-Rol Yapma-Okuma |
13 | Reçete çevirisi | Anlatım- Konuşma-Sözlük kullanımı |
14 | Sipariş Alma | Anlatım |
15 | Reçete çevirisi | Konuşma-Rol yapma |
16 | Final Sınavı | |
Ders Kitabı / Yardımcı Kitap | ||
1 | English For Gastronomy Sudents and Professional Chefs | |
Ders Araç - Gereç ve Malzemeleri | ||
Ders Kitabı, Yardımcı Kitaplar, Tahta, Defter, Bilgisayar, Video ve online materyaller |
Ölçme Yöntemi | |||
Yöntem | Hafta | Süre (Saat) | Katkı(%) |
Ara Sınav | 8 | 1 | 40 |
Diğer Ölçme Yöntemleri | |||
1.Sözlü Sınav | |||
2.Kısa Sınav (Quiz) | |||
3.Laboratuvar Sınavı | |||
4.Sunum | |||
5.Rapor | |||
6.Seminer | |||
7.Performans Ödevi | |||
8.Dönem Ödevi | |||
9.Proje | |||
Final Sınavı | 16 | 1 | 60 |
Öğrenci İş Yükü | |||
İşlem Adı | Haftalık Saat | Sayı | İş Yükü |
Haftalık Ders Saati (Teorik+Uygulama) | 4 | 14 | 56 |
Sınıf Dışı Çalışma | |||
a) Okuma | 2 | 14 | 28 |
b) İnternette/Kütüphanede Tarama | 1 | 14 | 14 |
c) Performans Ödevi | 0 | ||
d) Seminer/Sunum/Rapor Hazırlama | 0 | ||
e) Dönem Ödevi/Proje Hazırlama | 0 | ||
Sözlü Sınav | 0 | ||
Kısa Sınav (Quiz) | 0 | ||
Laboratuvar Sınavı | 0 | ||
Ara Sınav İçin Hazırlık | 2 | 7 | 14 |
Ara Sınav | 1 | 1 | 1 |
Final Sınavı İçin Hazırlık | 2 | 7 | 14 |
Final Sınavı | 1 | 1 | 1 |
0 | |||
0 | |||
Toplam İş Yükü | 128 |