Nevşehir Hacı Bektaş Veli Üniversitesi Bilgi Paketi

Programlar Hakkında Bilgi

ÜRGÜP SEBAHAT ve EROL TOKSÖZ MESLEK YÜKSEKOKULU / AS228 - AŞÇILIK

Kodu: AS228 Adı: İŞLETME YÖNETİMİ-II Teorik+Uygulama: 2+0 AKTS: 5
Sınıf/Yarıyıl 2 / Bahar
Ders Düzeyi Önlisans
Ders Türü Seçmeli
Bölümü AŞÇILIK
Ön Koşul Dersleri Yok
Öğretim Sistemi Örgün
Ders Süresi 14 Hafta
Öğretim Elemanı SEVİNÇ ALKAN (sevincalkan@nevsehir.edu.tr)
Diğer Öğretim
Elemanı/Elemanları
KAYHAN KARAKAYA,
Öğretim Dili Türkçe
Sınıf Dışı Uygulama/Staj Yok
Dersin Amacı
Problem çözme, kritik düşünme, sözlü ve yazılı iletişim, ekip ve liderlik becerilerini açığa çıkarmak, Yerel ve global ortamlarda işletme araç ve kavramlarını uygulamak Ahlaki değer ve davranışlar, sürekli öğrenme ve profesyonel gelişmeye bağlılığı teşvik etmek

Ders Öğrenme Çıktıları (DÖÇ) ODY
Bu dersi başarı ile tamamlayan öğrenciler:
DÖÇ-1 Yönetimin işlevlerini bilir PÇ-2 Yiyecek içecek İşletmeciliği alanındaki yasal düzenlemeler ve mesleki standartları bilir.
PÇ-22 Mesleği ile ilgili yenilikleri sürekli takip eder ve kendini sürekli geliştirir.
Yazılı Sınav
DÖÇ-2 Stratejik planlamayı bilir PÇ-2 Yiyecek içecek İşletmeciliği alanındaki yasal düzenlemeler ve mesleki standartları bilir.
PÇ-22 Mesleği ile ilgili yenilikleri sürekli takip eder ve kendini sürekli geliştirir.
Yazılı Sınav
DÖÇ-3 İşletme yönetimindeki güncel konuları bilir PÇ-22 Mesleği ile ilgili yenilikleri sürekli takip eder ve kendini sürekli geliştirir.
Yazılı Sınav
DÖÇ-4 Karar verme sürecini bilir PÇ-2 Yiyecek içecek İşletmeciliği alanındaki yasal düzenlemeler ve mesleki standartları bilir.
PÇ-19 Görevi ile ilgili rapor hazırlar ve üstlerine sunar.
Yazılı Sınav
PÇ: Bölüm program çıktıları
ÖDY: Ölçme ve değerlendirme yöntemi

Dersin İçeriği
Bu ders, işletme yönetiminin; planlama, örgütleme, yürütme, koordinasyon ve denetim işlevlerini kavrama, anlatma ve uygulama konularını kapsar.
Haftalık Detaylı Ders İçeriği
Hafta Detaylı İçerik Öğretim Yöntem ve Teknikleri
1 Yönetimin fonksiyonları (planlama, organizasyon, yürütme, koordinasyon, kontrol) hakkında genel bilgi verilmesi Anlatma yöntemi
2 Planlama kavramı, planmanın özellikleri, avantajları, plan türleri Soru-cevap
3 Planlama süreci ve planların içeriği Anlatma yöntemi
4 Stratejik planlama ve stratejik planlama süreci Tartışma yöntemi
5 Organizasyon kavramını ve organizasyon ilkeleri Anlatma yöntemi
6 Organizasyon şemaları ve Örgütlerde bölümlere ayırma Soru-cevap
7 Matris Örgütler Şebeke örgütler Tartışma yöntemi
8 Ara Sınav
9 Sanal örgütler Öğrenen örgütler Anlatma yöntemi
10 Yürütme fonksiyonu, insan kaynakları planlaması Soru-cevap
11 Motivasyon, Liderlik, Disiplin Tartışma yöntemi
12 Örgütlerde koordinasyon, koordinasyon ilkeleri Anlatma yöntemi
13 Örgütlerde kontrol ve kontrolün aşamaları Soru-cevap
14 Denetim sisteminin özellikleri ve kontrol türleri Anlatma yöntemi
15 İşletme yönetiminde güncel konular Soru-cevap
16 Final Sınavı
Ders Kitabı / Yardımcı Kitap
1 Koçel, Tamer (2010), İşletme Yöneticiliği, Beta Başım, A.Ş. İstanbul.
Ders Araç - Gereç ve Malzemeleri
Kitap vb. yazılı kaynaklar, internet, ve oda malzemeleri.

Ölçme Yöntemi
Yöntem Hafta Süre (Saat) Katkı(%)
Ara Sınav 8 1 40
Diğer Ölçme Yöntemleri
1.Sözlü Sınav
2.Kısa Sınav (Quiz)
3.Laboratuvar Sınavı
4.Sunum
5.Rapor
6.Seminer
7.Performans Ödevi
8.Dönem Ödevi
9.Proje
Final Sınavı 16 1 60

Öğrenci İş Yükü
İşlem Adı Haftalık Saat Sayı İş Yükü
Haftalık Ders Saati (Teorik+Uygulama) 2 14 28
Sınıf Dışı Çalışma
       a) Okuma 3 10 30
       b) İnternette/Kütüphanede Tarama 2 10 20
       c) Performans Ödevi 0
       d) Seminer/Sunum/Rapor Hazırlama 0
       e) Dönem Ödevi/Proje Hazırlama 0
Sözlü Sınav 0
Kısa Sınav (Quiz) 0
Laboratuvar Sınavı 0
Ara Sınav İçin Hazırlık 5 6 30
Ara Sınav 1 1 1
Final Sınavı İçin Hazırlık 5 8 40
Final Sınavı 1 1 1
0
0
Toplam İş Yükü 150