Nevşehir Hacı Bektaş Veli Üniversitesi Bilgi Paketi

Programlar Hakkında Bilgi

AVANOS GÜZEL SANATLAR MESLEK YÜKSEKOKULU / TAB 206 - TIBBİ VE AROMATİK BİTKİLER

Kodu: TAB 206 Adı: BAHARAT VE KEYF BİTKİLERİ DEĞERLENDİRME Teorik+Uygulama: 2+0 AKTS: 3
Sınıf/Yarıyıl 2 / Bahar
Ders Düzeyi Doktora
Ders Türü Zorunlu
Bölümü TIBBİ VE AROMATİK BİTKİLER
Ön Koşul Dersleri Yok
Öğretim Sistemi Örgün
Ders Süresi 14 Hafta
Öğretim Elemanı EMEL KAÇAR (emelkacar@nevsehir.edu.tr)
Diğer Öğretim
Elemanı/Elemanları
Öğretim Dili Türkçe
Sınıf Dışı Uygulama/Staj Yok
Dersin Amacı
Bitkilerin baharat olarak kullanılan kısımlarını kavrama

Ders Öğrenme Çıktıları (DÖÇ) ODY
Bu dersi başarı ile tamamlayan öğrenciler:
DÖÇ-1 Bitkilerin baharat olarak kullanılan kısımlarını bilir PÇ-5 Tıbbi ve Aromatik amaçlı üretimi yapılan bitkileri temel düzeydeki bilgi ve becerileri kullanarak tanıyabilme ve değerlendirme.
Sözlü Sınav
DÖÇ-2 Baharat bitkilerini ve özelliklerini bilir PÇ-9 Tıbbi ve Aromatik Bitkiler Programı ile ilgili pratik uygulamalarda kullanılacak gerekli ekipmanı kullanma yeteneği sergiler.
Yazılı Sınav
Sözlü Sınav
DÖÇ-3 Bitkilerden baharat elde etmesini bilir PÇ-16 Alanı ile ilgili bir çalışmayı gerçekleştirmede ve uygulamada karşılaşılan ve öngörülemeyen sorunları çözmede sorumluluk alır.
Yazılı Sınav
DÖÇ-4 Keyif verici bitkilerin kullanılan kısımlarını bilir PÇ-7 Biyolojik çeşitlilik ve çevre bilincine sahiptir.
Yazılı Sınav
PÇ: Bölüm program çıktıları
ÖDY: Ölçme ve değerlendirme yöntemi

Dersin İçeriği
Bitkilerin baharat olarak kullanılan kısımlarını kavrama ve nerelerde nasıl kullanıldığını öğrenme
Haftalık Detaylı Ders İçeriği
Hafta Detaylı İçerik Öğretim Yöntem ve Teknikleri
1 Baharat ve baharat bitkileri anlatım soru ve cevap
2 Bitkilerin baharat olarak kullanılan kısımları anlatım soru ve cevap
3 Yaygın olarak kullanılan baharatlar anlatım soru ve cevap
4 Yaygın olarak kullanılan baharatlar anlatım soru ve cevap
5 Yaygın olarak kullanılan baharatlar anlatım soru ve cevap
6 Baharatların besin değeri anlatım soru ve cevap
7 Baharat ticareti anlatım soru ve cevap
8 Ara Sınav
9 Bazı baharat bitkilerinin tanıtılması anlatım soru ve cevap
10 Bazı baharat bitkilerinin tanıtılması anlatım soru ve cevap
11 Keyif bitkileri anlatım soru ve cevap
12 Keyif bitkilerinin etken maddeleri anlatım soru ve cevap
13 Keyif bitkilerinin kullanılan kısımları anlatım soru ve cevap
14 Bazı keyif verici bitkilerin tanıtılması anlatım soru ve cevap
15 Bazı keyif verici bitkilerin tanıtılması anlatım soru ve cevap
16 Final Sınavı
Ders Kitabı / Yardımcı Kitap
1 Baydar, H., 2009. Tıbbi ve Aromatik Bitkiler Bilimi ve Teknolojisi, Süleyman Demirel Üniversitesi Yayınları, Yayın No: 51, SDÜ Basımevi, Isparta.
Ders Araç - Gereç ve Malzemeleri
Ders Kitapları, Bilgisayar, Yardımcı ders kitapları

Ölçme Yöntemi
Yöntem Hafta Süre (Saat) Katkı(%)
Ara Sınav 8 1 40
Diğer Ölçme Yöntemleri
1.Sözlü Sınav
2.Kısa Sınav (Quiz)
3.Laboratuvar Sınavı
4.Sunum
5.Rapor
6.Seminer
7.Performans Ödevi
8.Dönem Ödevi
9.Proje
Final Sınavı 16 1 60

Öğrenci İş Yükü
İşlem Adı Haftalık Saat Sayı İş Yükü
Haftalık Ders Saati (Teorik+Uygulama) 2 14 28
Sınıf Dışı Çalışma
       a) Okuma 2 14 28
       b) İnternette/Kütüphanede Tarama 0
       c) Performans Ödevi 0
       d) Seminer/Sunum/Rapor Hazırlama 0
       e) Dönem Ödevi/Proje Hazırlama 0
Sözlü Sınav 0
Kısa Sınav (Quiz) 0
Laboratuvar Sınavı 0
Ara Sınav İçin Hazırlık 2 8 16
Ara Sınav 1 1 1
Final Sınavı İçin Hazırlık 2 8 16
Final Sınavı 1 1 1
0
0
Toplam İş Yükü 90