|
|||||
Sınıf/Yarıyıl | 2 / Bahar | ||||
Ders Düzeyi | Önlisans | ||||
Ders Türü | Seçmeli | ||||
Bölümü | BİLGİSAYAR PROGRAMCILIĞI | ||||
Ön Koşul Dersleri | Yok | ||||
Öğretim Sistemi | Örgün | ||||
Ders Süresi | 14 Hafta | ||||
Öğretim Elemanı | ORÇUN BAĞRA (orcunbagra@nevsehir.edu.tr) | ||||
Diğer Öğretim Elemanı/Elemanları |
ORÇUN BAĞRA, | ||||
Öğretim Dili | Türkçe | ||||
Sınıf Dışı Uygulama/Staj | Yok | ||||
Dersin Amacı | |||||
Bu dersin amacı öğrencileri girişim fikri ve girişimcilik ile ilgili teorik konularda bilgilendirmek ve yardım alabilecekleri kurum ve kuruluşları tanıtarak konuyla ilgili motivasyonlarını artırmaktır. |
Ders Öğrenme Çıktıları (DÖÇ) | PÇ | ODY | |
Bu dersi başarı ile tamamlayan öğrenciler: | |||
DÖÇ-1 | Girişimcilik konusunda farklı yaklaşım ve yöntemleri kullanmak için gerekli bilgi ve beceri ile yenilikçilik ve yaratıcılık teknikleri konusunda bilgi ve beceriler kazanır. |
PÇ-26 Girişimcilik bilinci kazanır. |
Yazılı Sınav |
DÖÇ-2 | İşletme kuruluş süreci ve maliyet hesaplamaları konusunda bilgi sahibi olur. |
PÇ-26 Girişimcilik bilinci kazanır. |
Yazılı Sınav |
DÖÇ-3 | İşletme yönetimi konusunda bilgi sahibi olur. |
PÇ-26 Girişimcilik bilinci kazanır. |
Yazılı Sınav |
DÖÇ-4 | Franchising ve uygulamaları hakkında bilgi sahibi olur. |
PÇ-26 Girişimcilik bilinci kazanır. |
Yazılı Sınav |
PÇ: Bölüm program çıktıları ÖDY: Ölçme ve değerlendirme yöntemi |
Dersin İçeriği | ||
Girişimcinin ortaya çıkısını ve girişimcinin is hayatında başarılı olması yöntemlerini kavrayabilmiş, küçük isletmeleri ve ekonomideki rollerini kavrayabilme, küçük isletmelerin kuruluş şekillerini ve yönetimini kavrayabilme. | ||
Haftalık Detaylı Ders İçeriği | ||
Hafta | Detaylı İçerik | Öğretim Yöntem ve Teknikleri |
1 | Girişimciliğin Tarihsel Gelişimi | Anlatım |
2 | Girişimcilik ve Girişimci Kavramları | Anlatım |
3 | Yeni Bir İş Kurma ve Mevcut Bir İşletmeyi Satın Alma | Anlatım-Beyin Fırtınası |
4 | Franchising | Anlatım |
5 | Pazarlama Planının Hazırlanması | Anlatım |
6 | Yeni Bir İşletme Kurmanın Finansman Boyutu | Anlatım |
7 | Yeni Bir İşletme Kurmanın Finansman Boyutu | Anlatım |
8 | Ara Sınav | |
9 | İş Planı | Anlatım |
10 | İç Girişimcilik | Anlatım |
11 | Girişimcilik ve Kültür | Anlatım |
12 | Kadın Girişimcilik | Anlatım |
13 | Aile İşletmeleri | Anlatım |
14 | Aile işletmelerinde kurumsallaşmanın önündeki engeller. | Anlatım |
15 | İş Ahlakı Sosyal Sorumluluk ve Girişimcilik | Anlatım |
16 | Final Sınavı | |
Ders Kitabı / Yardımcı Kitap | ||
1 | Girişimcilik İbrahim Bozacı Beta Yayınları | |
Ders Araç - Gereç ve Malzemeleri | ||
Bilgisayar,Projeksiyon cihazı |
Ölçme Yöntemi | |||
Yöntem | Hafta | Süre (Saat) | Katkı(%) |
Ara Sınav | 8 | 1 | 40 |
Diğer Ölçme Yöntemleri | |||
1.Sözlü Sınav | |||
2.Kısa Sınav (Quiz) | |||
3.Laboratuvar Sınavı | |||
4.Sunum | |||
5.Rapor | |||
6.Seminer | |||
7.Performans Ödevi | |||
8.Dönem Ödevi | |||
9.Proje | |||
Final Sınavı | 16 | 1 | 60 |
Öğrenci İş Yükü | |||
İşlem Adı | Haftalık Saat | Sayı | İş Yükü |
Haftalık Ders Saati (Teorik+Uygulama) | 2 | 14 | 28 |
Sınıf Dışı Çalışma | |||
a) Okuma | 3 | 7 | 21 |
b) İnternette/Kütüphanede Tarama | 2 | 8 | 16 |
c) Performans Ödevi | 0 | ||
d) Seminer/Sunum/Rapor Hazırlama | 0 | ||
e) Dönem Ödevi/Proje Hazırlama | 0 | ||
Sözlü Sınav | 0 | ||
Kısa Sınav (Quiz) | 0 | ||
Laboratuvar Sınavı | 0 | ||
Ara Sınav İçin Hazırlık | 2 | 4 | 8 |
Ara Sınav | 1 | 1 | 1 |
Final Sınavı İçin Hazırlık | 3 | 5 | 15 |
Final Sınavı | 1 | 1 | 1 |
0 | |||
0 | |||
Toplam İş Yükü | 90 |