|
|||||
Sınıf/Yarıyıl | 1 / Bahar | ||||
Ders Düzeyi | Önlisans | ||||
Ders Türü | Zorunlu | ||||
Bölümü | LABORANT VE VETERİNER SAĞLIK PROGRAMI | ||||
Ön Koşul Dersleri | Yok | ||||
Öğretim Sistemi | Örgün | ||||
Ders Süresi | 14 Hafta | ||||
Öğretim Elemanı | COŞKUN ASLAN (caslan@nevsehir.edu.tr) | ||||
Diğer Öğretim Elemanı/Elemanları |
|||||
Öğretim Dili | Türkçe | ||||
Sınıf Dışı Uygulama/Staj | Yok | ||||
Dersin Amacı | |||||
Bu dersin amacı büyükbaş ve küçükbaş hayvancılığın Türkiye'deki durumu, insan beslenmesi açısından önemi ve yetiştirme teknikleri ile karlı bir yetiştiriciliğin temel öğelerinin öğretilmesidir. |
Ders Öğrenme Çıktıları (DÖÇ) | PÇ | ODY | |
Bu dersi başarı ile tamamlayan öğrenciler: | |||
DÖÇ-1 | Dünya ve Türkiye hayvancılığının genel durumunu açıklayabilecek. |
PÇ-1 Hayvan türlerini ve ırklarını, yapısal ve işlevsel (anatomik, histolojik, fizyolojik ve biyokimyasal vb.) Temel özelliklerini tanır. PÇ-12 Bilimsel bilgiyi kullanıma sokar, metotlarını tanır. |
|
DÖÇ-2 | Hayvan ırkları ve ırk özelliklerini açıklayabilecek. |
PÇ-1 Hayvan türlerini ve ırklarını, yapısal ve işlevsel (anatomik, histolojik, fizyolojik ve biyokimyasal vb.) Temel özelliklerini tanır. PÇ-18 İnsan, hayvan ve hayvan sahibinin hakları konusunu hatırlar, hayvan refahını ve etik ilkeleri tüm uygulamalarda gözetir. |
|
DÖÇ-3 | Yetiştirme ve seleksiyon metotlarını açıklayabilecek. |
PÇ-1 Hayvan türlerini ve ırklarını, yapısal ve işlevsel (anatomik, histolojik, fizyolojik ve biyokimyasal vb.) Temel özelliklerini tanır. PÇ-12 Bilimsel bilgiyi kullanıma sokar, metotlarını tanır. PÇ-14 Mesleki yetenek ve yetki-sorumluluklarından yola çıkarak toplum bilinci ile planlanan sosyal projelere katkı sağlar (çiftçi bilgilendirme toplantılarında kuramsal/uygulamalı çalışmalarda yer alır, vb). |
|
PÇ: Bölüm program çıktıları ÖDY: Ölçme ve değerlendirme yöntemi |
Dersin İçeriği | ||
Bu ders sığır, manda, koyun ve keçinin tanımı, dünyada ve Türkiye'de hayvancılığın durumu, sığır, koyun, keçi ve at ırkları ve dış görünüşe göre sınıflandırılması, yapağı, süt ve et üretimleri konularını kapsamaktadır. | ||
Haftalık Detaylı Ders İçeriği | ||
Hafta | Detaylı İçerik | Öğretim Yöntem ve Teknikleri |
1 | Dünya ve Türkiye Hayvancılığına Genel Bakış | Sunum anlatım, soru- cevap |
2 | Başlıca Yetiştiricilik Tanımları | Sunum anlatım, soru- cevap |
3 | Hayvan Irkları ve Irk Özellikleri | Sunum anlatım, soru- cevap |
4 | Hayvanlarda Verimler ve Verim özellikleri | Sunum anlatım, soru- cevap |
5 | Çevre ve Hastalıklara Direnç | Sunum anlatım, soru- cevap |
6 | Çevre ve Hastalıklara Direnç | Sunum anlatım, soru- cevap |
7 | Seleksiyon ve Seleksiyon Metotları | Sunum anlatım, soru- cevap |
8 | Ara Sınav | |
9 | Seleksiyon ve Seleksiyon Metotları | Sunum anlatım, soru- cevap |
10 | Yetiştirme Metotları | Sunum anlatım, soru- cevap |
11 | Kuluçka Bilgisi ve Tekniği | Sunum anlatım, soru- cevap |
12 | Kuluçka Bilgisi ve Tekniği | Sunum anlatım, soru- cevap |
13 | Hayvan Barınakları | Sunum anlatım, soru- cevap |
14 | Hayvancılıkta Yeni Yaklaşımlar, Türkiye Hayvancılığının Sorunları ve Çözüm Yolları, Türkiye Hayvacılığının Geleceği | Sunum anlatım, soru- cevap |
15 | Hayvancılıkta Yeni Yaklaşımlar, Türkiye Hayvancılığının Sorunları ve Çözüm Yolları, Türkiye Hayvacılığının Geleceği | Sunum anlatım, soru- cevap |
16 | Final Sınavı | |
Ders Kitabı / Yardımcı Kitap | ||
1 | T.C. ANADOLU ÜNİVERSİTESİ YAYINI NO: 3102 AÇIKÖĞRETİM FAKÜLTESİ YAYINI NO: 2017 TEMEL ZOOTEKNİ | |
Ders Araç - Gereç ve Malzemeleri | ||
Ders Kitabı, Projeksiyon, Bilgisayar |
Ölçme Yöntemi | |||
Yöntem | Hafta | Süre (Saat) | Katkı(%) |
Ara Sınav | 8 | 1 | 40 |
Diğer Ölçme Yöntemleri | |||
1.Sözlü Sınav | |||
2.Kısa Sınav (Quiz) | |||
3.Laboratuvar Sınavı | |||
4.Sunum | |||
5.Rapor | |||
6.Seminer | |||
7.Performans Ödevi | |||
8.Dönem Ödevi | |||
9.Proje | |||
Final Sınavı | 16 | 1 | 60 |
Öğrenci İş Yükü | |||
İşlem Adı | Haftalık Saat | Sayı | İş Yükü |
Haftalık Ders Saati (Teorik+Uygulama) | 3 | 14 | 42 |
Sınıf Dışı Çalışma | |||
a) Okuma | 0 | ||
b) İnternette/Kütüphanede Tarama | 0 | ||
c) Performans Ödevi | 0 | ||
d) Seminer/Sunum/Rapor Hazırlama | 2 | 4 | 8 |
e) Dönem Ödevi/Proje Hazırlama | 0 | ||
Sözlü Sınav | 0 | ||
Kısa Sınav (Quiz) | 0 | ||
Laboratuvar Sınavı | 0 | ||
Ara Sınav İçin Hazırlık | 2 | 7 | 14 |
Ara Sınav | 1 | 1 | 1 |
Final Sınavı İçin Hazırlık | 3 | 8 | 24 |
Final Sınavı | 1 | 1 | 1 |
0 | |||
0 | |||
Toplam İş Yükü | 90 |