| Ders Öğrenme Çıktıları (DÖÇ) | 
		PÇ | 
		ODY | 
	
	
		| Bu dersi başarı ile tamamlayan öğrenciler: | 
		 | 
		 | 
	
		
		| DÖÇ-1 | 
		Bir gıdanın içerdiği temel besin öğelerini sıralayabilir. | 
		
		
			
		 
			PÇ-1 İlgi, yetenek, sosyal duyarlılık ve gönüllülük çerçevesinde kişisel değişime ve gelişime değer katan disiplinler arası alanlarda kendisini geliştirebilir.  
			
		 | 
		 Yazılı Sınav Sözlü Sınav   | 
	
		
		| DÖÇ-2 | 
		Sağlıklı bir yaşam için günlük gereken ortalama kalori miktarını hesaplayabilir. | 
		
		
			
		 
			PÇ-1 İlgi, yetenek, sosyal duyarlılık ve gönüllülük çerçevesinde kişisel değişime ve gelişime değer katan disiplinler arası alanlarda kendisini geliştirebilir.  
			
		 | 
		 Yazılı Sınav   | 
	
		
		| DÖÇ-3 | 
		Gıdalardaki makro ve mikro besin öğelerini tanımlayabilir. | 
		
		
			
		 
			PÇ-1 İlgi, yetenek, sosyal duyarlılık ve gönüllülük çerçevesinde kişisel değişime ve gelişime değer katan disiplinler arası alanlarda kendisini geliştirebilir.  
			
		 | 
		 Yazılı Sınav   | 
	
		
		PÇ: Bölüm program çıktıları ÖDY: Ölçme ve değerlendirme yöntemi | 
	
	
		| Dersin İçeriği | 
	
	
		| Ders kapsamında proteinler, karbohidaratlar, lipitler gibi biyolojik moleküllerin yapıları ve özellikleri; beslenme veya açlık durumunda metabolizma, vücut kompozisyonu ve enerji dengesi; lifli gıdalar, vitamin ve mineral dengesi konuları ele alınacaktır. | 
	
	
		| Haftalık Detaylı Ders İçeriği | 
	
	
		| Hafta | 
		Detaylı İçerik | 
		Öğretim Yöntem ve Teknikleri | 
	
	
		
		| 1 | 
		Beslenme Biyokimyasına giriş | 
		Anlatım, soru-cevap | 
	
		
		| 2 | 
		Biyolojik Yapıların Sınıflandırılması | 
		Anlatım, soru-cevap | 
	
		
		| 3 | 
		Asitler ve Bazlar | 
		Anlatım, soru-cevap | 
	
		
		| 4 | 
		Beslenme ve İnsan Vücudu | 
		Anlatım, soru-cevap | 
	
		
		| 5 | 
		Proteinler, Proteinlerin Sindirimi ve Emilimi | 
		Anlatım, soru-cevap, slayt gösterimi | 
	
		
		| 6 | 
		Proteinler, Proteinlerin Sindirimi ve Emilimi | 
		Anlatım, soru-cevap, slayt gösterimi | 
	
		
		| 7 | 
		Karbonhidratlar, Karbonhidratların Sindirimi ve Emilimi | 
		Anlatım, soru-cevap, slayt gösterimi | 
	
		
		| 8 | 
		Ara Sınav | 
		 | 
	
		
		| 9 | 
		Karbonhidratlar, Karbonhidratların Sindirimi ve Emilimi | 
		Anlatım, soru-cevap, slayt gösterimi | 
	
		
		| 10 | 
		Lipitler, Lipidlerin Sindirimi ve Emilimi | 
		Anlatım, soru-cevap, slayt gösterimi | 
	
		
		| 11 | 
		Lipitler, Lipidlerin Sindirimi ve Emilimi | 
		Anlatım, soru-cevap, slayt gösterimi | 
	
		
		| 12 | 
		Su | 
		Anlatım, soru-cevap | 
	
		
		| 13 | 
		Vitaminler (Yağda çözünen vitaminler) | 
		Anlatım, soru-cevap | 
	
		
		| 14 | 
		Vitaminler (Suda Çözünen Vitaminler) | 
		Anlatım, soru-cevap | 
	
		
		| 15 | 
		Mineraller | 
		Anlatım, soru-cevap | 
	
	
	
		| 16 | 
		Final Sınavı | 
		 | 
	
	
	
		| Ders Kitabı / Yardımcı Kitap | 
	
		
		| 1 | 
		Baysal, A. (2020). Beslenme. Ankara: Hatiboğlu Yayıncılık | 
	
		
		| 2 | 
		Brody, T. (1999). Nutritional Biochemistry. California, Academic Press | 
	
		
		| Ders Araç - Gereç ve Malzemeleri | 
	
	
		| Ders notları, kitaplar, bilgisayar |