|
|||||
Sınıf/Yarıyıl | 3 / Güz | ||||
Ders Düzeyi | Lisans | ||||
Ders Türü | Seçmeli | ||||
Bölümü | ORTAK SEÇMELİ DERSLER BÖLÜMÜ | ||||
Ön Koşul Dersleri | Yok | ||||
Öğretim Sistemi | Örgün | ||||
Ders Süresi | 14 Hafta | ||||
Öğretim Elemanı | RAHŞAN KOLUTEK (rahsan.kolutek@nevsehir.edu.tr) | ||||
Diğer Öğretim Elemanı/Elemanları |
|||||
Öğretim Dili | Türkçe | ||||
Sınıf Dışı Uygulama/Staj | Yok | ||||
Dersin Amacı | |||||
Bu dersin amacı, sağlığı önemi ve korunması kavramları ve stratejileri ile ilgili temel düzeyde bilgi kazandırmaktır. |
Ders Öğrenme Çıktıları (DÖÇ) | PÇ | ODY | |
Bu dersi başarı ile tamamlayan öğrenciler: | |||
DÖÇ-1 | Sağlığın önemini tartışabilecek |
PÇ-1 İlgi, yetenek, sosyal duyarlılık ve gönüllülük çerçevesinde kişisel değişime ve gelişime değer katan disiplinler arası alanlarda kendisini geliştirebilir. |
Yazılı Sınav |
DÖÇ-2 | İnsan sağlığına zarar veren faktörleri sayabilecek |
PÇ-1 İlgi, yetenek, sosyal duyarlılık ve gönüllülük çerçevesinde kişisel değişime ve gelişime değer katan disiplinler arası alanlarda kendisini geliştirebilir. |
Yazılı Sınav |
DÖÇ-3 | Sağlığı koruma önlemlerini açıklayabilecek |
PÇ-1 İlgi, yetenek, sosyal duyarlılık ve gönüllülük çerçevesinde kişisel değişime ve gelişime değer katan disiplinler arası alanlarda kendisini geliştirebilir. |
Yazılı Sınav |
PÇ: Bölüm program çıktıları ÖDY: Ölçme ve değerlendirme yöntemi |
Dersin İçeriği | ||
Birey, aile ve toplum gruplarının sağlığının önemi ve korunması ile ilgili temel kavramlar. | ||
Haftalık Detaylı Ders İçeriği | ||
Hafta | Detaylı İçerik | Öğretim Yöntem ve Teknikleri |
1 | Sağlık Bilinci | Anlatım Tartışma |
2 | Çevre Sağlığı ve Sağlığın Korunması | Anlatım Tartışma |
3 | İnsan Sağlığına Zarar Verebilen Bazı Çevresel Faktörler ve Alınabilecek Önlemler | Anlatım Tartışma |
4 | Sağlıklı Su | Anlatım Tartışma |
5 | Sağlıklı Gıda | Anlatım Tartışma |
6 | Kişisel Temizlik | Anlatım Tartışma |
7 | Kişisel Temizlik | Anlatım Tartışma |
8 | Ara Sınav | |
9 | Ağız Sağlığı ve Genel Sağlık İlişkisi | Anlatım Tartışma |
10 | Diş Çürüğü ve Önlenmesi | Anlatım Tartışma |
11 | Periodontal (Diş Eti ve Çevre Doku) Hastalıklar ve Korunma Yöntemleri | Anlatım Tartışma |
12 | Erken Tanı ve Düzenli Aralıklarla Muayenenin Önemi | Anlatım Tartışma |
13 | Bilinçli İlaç Kullanımı. | Anlatım Tartışma |
14 | Ev Kazaları ve Önlenmesi | Anlatım Tartışma |
15 | Ev Kazaları ve Önlenmesi | Anlatım Tartışma |
16 | Final Sınavı | |
Ders Kitabı / Yardımcı Kitap | ||
1 | Eğitimciler İçin Eğitim Rehberi Sağlık ve Sağlığın Korunması Modülleri T.C. Sağlık Bakanlığı Sağlık Eğitimi Genel Müdürlüğü Ankara, 2008 Sağlık Bakanlığı Yayın No.: 722 ISBN: 978-975-590-238-8 | |
2 | Değerli H.SAĞLIĞIN KORUNMASI VE GELİŞTİRİLMESİNDE BİREYLERİN SAĞLIKLI YAŞAM BİÇİMİ DAVRANIŞ DÜZEYİNİN BELİRLENMESİ. Süleyman Demirel University Visionary Journal, Year: 2020, Volume: 11, No: 27, 573-586 | |
Ders Araç - Gereç ve Malzemeleri | ||
Anlatım |
Ölçme Yöntemi | |||
Yöntem | Hafta | Süre (Saat) | Katkı(%) |
Ara Sınav | 8 | 1 | 40 |
Diğer Ölçme Yöntemleri | |||
1.Sözlü Sınav | |||
2.Kısa Sınav (Quiz) | |||
3.Laboratuvar Sınavı | |||
4.Sunum | |||
5.Rapor | |||
6.Seminer | |||
7.Performans Ödevi | |||
8.Dönem Ödevi | |||
9.Proje | |||
Final Sınavı | 16 | 1 | 60 |
Öğrenci İş Yükü | |||
İşlem Adı | Haftalık Saat | Sayı | İş Yükü |
Haftalık Ders Saati (Teorik+Uygulama) | 2 | 14 | 28 |
Sınıf Dışı Çalışma | |||
a) Okuma | 2 | 13 | 26 |
b) İnternette/Kütüphanede Tarama | 1 | 13 | 13 |
c) Performans Ödevi | 0 | ||
d) Seminer/Sunum/Rapor Hazırlama | 0 | ||
e) Dönem Ödevi/Proje Hazırlama | 0 | ||
Sözlü Sınav | 0 | ||
Kısa Sınav (Quiz) | 0 | ||
Laboratuvar Sınavı | 0 | ||
Ara Sınav İçin Hazırlık | 1 | 7 | 7 |
Ara Sınav | 1 | 1 | 1 |
Final Sınavı İçin Hazırlık | 1 | 14 | 14 |
Final Sınavı | 1 | 1 | 1 |
0 | |||
0 | |||
Toplam İş Yükü | 90 |