|
|||||
Sınıf/Yarıyıl | 1 / Güz | ||||
Ders Düzeyi | Doktora | ||||
Ders Türü | Seçmeli | ||||
Bölümü | GASTRONOMİ VE MUTFAK SANATLARI (DOKTORA) | ||||
Ön Koşul Dersleri | Yok | ||||
Öğretim Sistemi | Örgün | ||||
Ders Süresi | 14 Hafta | ||||
Öğretim Elemanı | GÜNAY EROL (gunayerol@nevsehir.edu.tr) | ||||
Diğer Öğretim Elemanı/Elemanları |
GÜNAY EROL, | ||||
Öğretim Dili | Türkçe | ||||
Sınıf Dışı Uygulama/Staj | Yok | ||||
Dersin Amacı | |||||
Dersin amacı, sürüdürlebilirlik ile ilgili kavramların anlaşılması ve ele alınması. Ayrıca sürdürülebilir gastronomi, mutfak, restoran ve destinasyon ile ilgili bilgi edinilmesi. Bütün bu bilgileri bilimsel yayın ve çözümleme sürecinde analiz ederek öğrenmektir. |
Ders Öğrenme Çıktıları (DÖÇ) | PÇ | ODY | |
Bu dersi başarı ile tamamlayan öğrenciler: | |||
DÖÇ-1 |
PÇ-1 Gastronomi ve Mutfak Sanatları alanında ve ilgili disiplinlerde sahip olduğu bilgi ve beceriyi uzmanlık düzeyinde geliştirir ve derinleştirir. PÇ-2 Gastronomi ve Mutfak Sanatları alanında yer alan işletmelerin sorunlarını analiz edebilme ve problem çözme becerilerine sahip olur. |
Yazılı Sınav Seminer-Sunum-Rapor |
|
DÖÇ-2 |
PÇ-4 Gastronomi ve Mutfak Sanatları alanında ekonomik, hukuksal vb. problemlere çözüm getirebilme becerisine sahip olur. PÇ-5 Gastronomi ve Mutfak Sanatları bölümü için gerekli alanların planlanması, tasarlanması, faaliyetlerinin sürdürülebilmesi ve geliştirilebilmesine yönelik gerekli bilgi ve becerilere sahip olur. |
||
DÖÇ-3 |
PÇ-6 Gastronomi ve Mutfak Sanatları alanında bilgileri eleştirel bir gözle değerlendirebilme yetkinliğine sahip olur. PÇ-7 Gastronomi ve Mutfak Sanatları ile ilgili alanlarda uygulamaların toplumsal, bilimsel ve etik değerleri gözetme yetkinliğine sahip olur. |
Yazılı Sınav |
|
DÖÇ-4 |
PÇ-8 Gastronomi ve Mutfak Sanatları alanında Türkiye’de ve dünyada yenilikleri ve gelişmeleri takip eder. Bu gelişmelere ilişkin politika ve planlar oluşturur. PÇ-3 Gastronomi ve Mutfak Sanatları faaliyetlerine ilişkin profesyonel tekniklere ve uygulamalara sahip olur. |
||
PÇ: Bölüm program çıktıları ÖDY: Ölçme ve değerlendirme yöntemi |
Dersin İçeriği | ||
Sürüdürülebilirlik ve Gastronomi ile ilişkili kavramlar ve değişkenler. | ||
Haftalık Detaylı Ders İçeriği | ||
Hafta | Detaylı İçerik | Öğretim Yöntem ve Teknikleri |
1 | Sürüdürülebilirlik Kavramı | |
2 | Sürdürülebilirlik ve Gastronomi | |
3 | Sürdürülebilirlik ve Gastronomi seminerleri | |
4 | Sürdürülebilirlik kapsamında Gastronomi Uygulamaları Semineri | |
5 | Sürdürülebilir Gastronomi kapsamında destinasyonlar Semineri | |
6 | Sürdürülebilir Gastronomi kapsamında destinasyonlar Semineri | |
7 | Değerlendirme ve genel tekrar | |
8 | Ara Sınav | |
9 | Güncel Sürüdürülebilir Gastronomi Uygulamaları | |
10 | Sürdürülebilir yiyecek ve içecek Uygulamaları Seminerleri | |
11 | Gastronomide Sürdürülebilirlikte Yabancı Yayınların İncelenmesi | |
12 | Gastronomide Sürdürülebilirlikte Yabancı Yayınların İncelenmesi | |
13 | Gastronomide Sürdürülebilirlikte Yabancı Yayınların İncelenmesi | |
14 | Sürdürülebilir Gastronomi Kapsamında yapılabilecek çalışmaların değerlendirilmesi | |
15 | Genel değerlendirme | |
16 | Final Sınavı | |
Ders Kitabı / Yardımcı Kitap | ||
Ders Araç - Gereç ve Malzemeleri | ||
Ölçme Yöntemi | |||
Yöntem | Hafta | Süre (Saat) | Katkı(%) |
Ara Sınav | 7 | 1 | 40 |
Diğer Ölçme Yöntemleri | |||
1.Sözlü Sınav | |||
2.Kısa Sınav (Quiz) | |||
3.Laboratuvar Sınavı | |||
4.Sunum | 8 | 3 | |
5.Rapor | |||
6.Seminer | 8 | 3 | |
7.Performans Ödevi | |||
8.Dönem Ödevi | |||
9.Proje | |||
Final Sınavı | 14 | 1 | 60 |
Öğrenci İş Yükü | |||
İşlem Adı | Haftalık Saat | Sayı | İş Yükü |
Haftalık Ders Saati (Teorik+Uygulama) | 3 | 14 | 42 |
Sınıf Dışı Çalışma | |||
a) Okuma | 5 | 14 | 70 |
b) İnternette/Kütüphanede Tarama | 6 | 10 | 60 |
c) Performans Ödevi | 0 | ||
d) Seminer/Sunum/Rapor Hazırlama | 1 | 8 | 8 |
e) Dönem Ödevi/Proje Hazırlama | 0 | ||
Sözlü Sınav | 0 | ||
Kısa Sınav (Quiz) | 0 | ||
Laboratuvar Sınavı | 0 | ||
Ara Sınav İçin Hazırlık | 1 | 3 | 3 |
Ara Sınav | 1 | 1 | 1 |
Final Sınavı İçin Hazırlık | 1 | 3 | 3 |
Final Sınavı | 1 | 1 | 1 |
0 | |||
0 | |||
Toplam İş Yükü | 188 |