Ders Öğrenme Çıktıları (DÖÇ) |
PÇ |
ODY |
Bu dersi başarı ile tamamlayan öğrenciler: |
|
|
DÖÇ-1 |
Ağırlama ve turizm ilişkisini açıklayabilir |
PÇ-12 Farklı kaynaklardan gelen bilgileri araştırabilir, organize edebilir ve elde ettiği sonuçları yorumlayarak ayrıntılı raporlar oluşturabilir.
|
Yazılı Sınav |
DÖÇ-2 |
Ağırlama endüstrisinin yapısını açıklar |
PÇ-9 Turistik organizasyon ve işletmelerde inovasyon kültürünü bilir PÇ-12 Farklı kaynaklardan gelen bilgileri araştırabilir, organize edebilir ve elde ettiği sonuçları yorumlayarak ayrıntılı raporlar oluşturabilir.
|
Yazılı Sınav |
DÖÇ-3 |
Ağırlama endüstrisinde teknolojik kullanım seviyesini açıklayabilir.. |
PÇ-1 Turizm alanında teknolojiye dayalı yenilikçi iş modelleri geliştirir ve uygular. PÇ-6 Turizm alanında uygulanan güncel teknolojileri ayırt edebilir ve en uygun olanını seçebilir. PÇ-7 Turizm alanındaki yenilik ve teknolojiye yönelik kavramları bilir
|
Yazılı Sınav |
PÇ: Bölüm program çıktıları ÖDY: Ölçme ve değerlendirme yöntemi |
Dersin İçeriği |
Ağırlama Endüstrisi ile İlgili Tanımlar, Ağırlama Endüstrisinin Alanı, Ağırlama Endüstrisinin Turizm Endüstrisi ile Yapısal ve Fonksiyonel İlişkileri, Ağırlama Ürünü ve Boyutları ve ağırlama endüstrisi türleri
, |
Haftalık Detaylı Ders İçeriği |
Hafta |
Detaylı İçerik |
Öğretim Yöntem ve Teknikleri |
1 |
Ağırlama Endüstrisi ile İlgili Tanımlar
|
Anlatma Yöntemi, Tartışma Yöntemi, Soru Cevap
|
2 |
Ağırlama Endüstrisi ile İlgili Tanımlar-2
|
Anlatma Yöntemi, Tartışma Yöntemi, Soru Cevap
|
3 |
Ağırlama Endüstrisinin Alanı
|
Anlatma Yöntemi, Tartışma Yöntemi, Soru Cevap
|
4 |
Ağırlama Endüstrisinin Turizm Endüstrisi ile Yapısal ve Fonksiyonel İlişkileri-1
|
Anlatma Yöntemi, Tartışma Yöntemi, Soru Cevap
|
5 |
Ağırlama Endüstrisinin Turizm Endüstrisi ile Yapısal ve Fonksiyonel İlişkileri-2
|
Anlatma Yöntemi, Tartışma Yöntemi, Soru Cevap
|
6 |
Ağırlama Ürünü ve Boyutları-1
|
Anlatma Yöntemi, Tartışma Yöntemi, Soru Cevap
|
7 |
Ağırlama Ürünü ve Boyutları-2
|
Anlatma Yöntemi, Tartışma Yöntemi, Soru Cevap
|
8 |
Ara Sınav |
|
9 |
Konaklama Endüstrisi ve Temel İşlemleri
|
Anlatma Yöntemi, Tartışma Yöntemi, Soru Cevap
|
10 |
Yiyecek İçecek Endüstrisi ve Temel İşlemleri
|
Anlatma Yöntemi, Tartışma Yöntemi, Soru Cevap
|
11 |
Ağırlama İşlemleri Yönetimi
|
Anlatma Yöntemi, Tartışma Yöntemi, Soru Cevap
|
12 |
Ağırlama Endüstrisinde Yönetim Sözleşmeleri ve İmtiyaz Anlaşmaları.
|
Anlatma Yöntemi, Tartışma Yöntemi, Soru Cevap
|
13 |
Ağırlama endüstrisinde teknoloji kullanımı |
Anlatma Yöntemi, Tartışma Yöntemi, Soru Cevap
|
14 |
Ağırlama endüstrisinde inovasyon-1 |
Anlatma Yöntemi, Tartışma Yöntemi, Soru Cevap
|
15 |
Ağırlama endüstrisinde inovasyon-2 |
Anlatma Yöntemi, Tartışma Yöntemi, Soru Cevap
|
16 |
Final Sınavı |
|
Ders Kitabı / Yardımcı Kitap |
1 |
Riley, M. (2018). Managing people in the hospitality industry. Routledge. |
Ders Araç - Gereç ve Malzemeleri |
Bilgisayar, kitap |