Nevşehir Hacı Bektaş Veli Üniversitesi Turizm Fakültesi, doğal tarihi ve kültürel zenginlikleri ile eşsiz özelliklere sahip tarihi Kapadokya bölgesinin merkezi durumunda bulunan Nevşehir ilinde kurulmuştur. Fakülte’nin kuruluşu, Erciyes Üniversitesi’ne bağlı Nevşehir Turizm İşletmeciliği ve Otelcilik Yüksekokulu’nun kurulduğu 1984 yılına dayanmaktadır. Fakülte, 1984 yılında Erciyes Üniversitesi İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi’ne bağlı bir yüksekokul olarak kurulmuş ve Turizm İşletmeciliği eğitimi vermeye başlamıştır. 2000 yılında ise doğrudan Erciyes Üniversitesi Rektörlüğü’ne bağlı bir yüksekokul statüsüne kavuşmuştur. 17 Mayıs 2007 yılında Nevşehir Üniversitesi’nin kurulması ile Erciyes Üniversitesi Nevşehir Turizm İşletmeciliği ve Otelcilik Yüksekokulu, adı bağlantısı ve statüsü değiştirilerek Nevşehir Üniversitesi Ticaret ve Turizm Eğitim Fakültesi’ne dönüştürülmüştür. Ticaret ve Turizm Eğitim Fakültesi ise 13 Kasım 2009 tarihinde Bakanlar Kurulu kararı ile kapatılmış ve yerine Turizm Fakültesi kurulmuştur. Üniversitenin ismi 7 Kasım 2013 tarihli resmi gazetede yayımlanan 6501 sayılı kanun ile Nevşehir Hacı Bektaş Veli Üniversitesi olarak değiştirilmiştir.Böylece Turizm Fakültesi bugünkü adına ve yapısına kavuşmuştur. |
Programda mevcut olan (toplam 240 AKTS karşılığı) derslerin tümünü başarıyla tamamlayan ve 4.00 üzerinden en az 2.0 ağırlıklı not ortalaması elde eden öğrencilere Turizm Rehberliği alanında lisans diploması verilir. |
Lisans |
Ülkemizde, üniversitelere giriş için YGS ve LYS sınavlarından başarılı olmak gereklidir. Lisans programlarına giriş sadece bu sınavlardan alınan puana bağlıdır. Öğrenciler, sınav sonucunda aldıkları puanlara göre, girebilecekleri bölüm tercihlerini sıralayarak, tercih formlarını öğrenci seçme yerleştirme merkezine (ÖSYM) gönderirler. ÖSYM, YÖK’e bağlı puanları en yüksekten en düşüğe doğru sıralar, tercih edilen puan türüne göre bütün mevcut programları listeler ve öğrencileri tercih ettikleri programlardan birine yerleştirir. Ülkemizdeki üniversitelere girecek yabancı öğrencilerin seçimi, Yabancı Öğrenci Sınavı (YÖS) adı verilen merkezi bir sınav sonuçlarına göre belli bir kontenjan çerçevesinden yabancı uyruklu öğrenci de kabul edilir. Kayıt için gerekli belgeler; 1-Lise ve dengi okul diploması 2-ÖSYM’ce yapılan yerleştirme sonuç belgesi |
Nevşehir Üniversitesi eğitim-öğretim yönetmeliğinin 28. maddesi gereğince ÖSYM tarafından yapılan dikey geçiş sınavında başarılı olan Meslek Yüksek Okulu mezunlarının lisans programına kabulleri ve intibakları yapılmaktadır. Ayrıca programın eğitim planında yer alan İngilizce dersi için her akademik dönem başında muafiyet sınavı düzenlenmektedir. Bu derslerden beklenen öğrenme çıktılarını sağladığını düşünen öğrenciler yapılan sınavlara girebilme hakkına sahiptir. Sınava giren öğrencilerden başarılı olanlar ders programındaki ilgili dersten muaf olur. |
Turizm Rehberliği alanında lisans derecesi elde edebilmek için öğrencilerin programda alması gereken zorunlu ve seçimlik derslerin (toplam 240 AKTS karşılığı) tümünü başarıyla tamamlaması ve genel not ortalamasının 4.00 üzerinden en az 2.00 ağırlıklı not ortalaması elde etmesi gerekir. |
Programımız alanında uzman akademisyenlerden oluşur ve gerekli uygulama çalışmaları derslerle birlikte yürütülmektedir.Turizm Rehberliği Bölümünün amacı, bilimsel ve kaliteli bir eğitim öğretim sağlamak suretiyle turizm sektörü için nitelikli turist rehberleri, iş görenler, orta ve üst kademe yönetici adayları yetiştirmektir. Bu amaç doğrultusunda iyi derecede yabancı dil bilen, Türkiye’yi tarihi, kültürü ve coğrafyasıyla en iyi şekilde tanıyan, iyi insan ilişkileri kurabilen, analitik düşünebilen, sorun çözme, yönetim ve organizasyon bilgisi ve yeteneği gelişmiş, hoşgörü, nezaket, saygı, dürüstlük gibi temel sosyal değerlere sahip, liderlik ve temsil yeteneği olan nitelikli turist rehberleri ve yönetici adayları yetiştirilmesi hedeflenmektedir. Programın Öğretim Amaçları ÖA 1- Bağımsız olarak çalışabilecek turist rehberleri, ÖA 2- Seyahat acentelerinde çalışabilecek turist rehberi, yönetici adayı, işgören ve kendi acentesini kurabilecek girişimciler, ÖA 3- Müzelerde hizmet verebilecek turist rehberi ve işgörenler yetiştirmektir. |
PÇ-1 | Bu bölümü başarıyla tamamlayan öğrenciler: Turizm sektörünün yapısı, işleyişi ve ülke kalkınmasındaki önemi konusunda bilgi sahibi olur, |
PÇ-2 | İngilizcede Avrupa Dil Portföyü B2 genel düzeyinde okuma, anlama, konuşma ve yazma becerileri gösterir. |
PÇ-3 | İkinci bir yabancı dilde en az Avrupa Dil Portföyü B1 genel düzeyinde okuma, anlama, konuşma ve yazma becerileri gösterir, |
PÇ-4 | Yazılı, sözlü ve sözsüz olarak etkili iletişim kurar ve sunum becerileri gösterir. |
PÇ-5 | Grup yönetimi ilkelerini bilir ve uygular. |
PÇ-6 | Toplumsal ve mesleki etik değerleri bilir, bunları eleştirel bir bakış açısıyla değerlendirir ve uygun davranışları geliştirir. |
PÇ-7 | Hem temel hem de alanıyla ilgili bilgi ve iletişim teknolojilerini ve yazılımlarını ileri düzeyde kullanır. |
PÇ-8 | İşletme, iktisat ve sosyal psikoloji alanındaki temel kavramlar, kuramlar, ilkeler ve olgular hakkında bilgi sahibi olur. |
PÇ-9 | Turist rehberliği mesleği ile ilgili hizmet verme süreçlerini bilir ve ziyaretçi memnuniyeti sağlayacak şekilde yerine getirir. |
PÇ-10 | Bir seyahat işletmesini etkin bir şekilde yönetebilmek için güncel yönetim teorilerini ve uygulamalarını bilir ve uygular. |
PÇ-11 | Türkiye’de yaşamış olan uygarlıkların kültür, tarih, din ve sanatları hakkında detaylı bilgiye sahip olur, analiz eder ve yorumlar. |
PÇ-12 | Dünya ve Türkiye coğrafyası hakkında detaylı bilgiye sahip olur. |
PÇ-13 | Bir turu planlar, uygular ve denetler. |
PÇ-14 | İlkyardım konusunda temel bilgiye sahip olur ve uygular. |
PÇ-15 | Turizm alanı ve turist rehberliği ile ilgili hukuki düzenlemeleri ve mesleki standartları bilir ve uygular. |
PÇ-16 | Bilgi ve verileri mesleki anlamda tanımlar, analiz eder, sentezler, yorumlar ve değerlendirir. |
PÇ-17 | Başkalarıyla ve bağımsız olarak etkin bir şekilde çalışır. |
PÇ-18 | Kendini kişisel ve mesleki anlamda sürekli geliştirir, kendi kendine öğrenme için sorumluluk alır ve bunu gösterir. |
PÇ-19 | Farklı kültürleri tanır, anlar ve farklı kültürlerle iletişim kurar. |
PÇ-20 | Kişisel bakıma, hijyene, giyime ve görünüme turist rehberliğinin gerektirdiği şekilde özen gösterir. |
PÇ-21 | Hizmet alanı ile ilgili fiziksel ortamı, araç gereçleri ve teknolojileri tanır, kullanır ve bakımını yaparak korur. |
PÇ-22 | Atatürk ilkeleri ve inkılâpları konusunda bilgiye sahip olur ve Cumhuriyet’in temel değerlerini benimser. |
PÇ-23 | Sanatsal ve sportif konulara ilişkin bireysel yeteneklerini geliştirir. |
PÇ-24 | Birleşmiş Milletler Sürdürebilir Kalkınma Amaçlarından (BM SKA) en az birini açıklar. |
TYYC | PÇ-1 | PÇ-2 | PÇ-3 | PÇ-4 | PÇ-5 | PÇ-6 | PÇ-7 | PÇ-8 | PÇ-9 | PÇ-10 | PÇ-11 | PÇ-12 | PÇ-13 | PÇ-14 | PÇ-15 | PÇ-16 | PÇ-17 | PÇ-18 | PÇ-19 | PÇ-20 | PÇ-21 | PÇ-22 | PÇ-23 | PÇ-24 |
---|---|---|---|---|---|---|---|---|---|---|---|---|---|---|---|---|---|---|---|---|---|---|---|---|
1- Alanındaki güncel bilgileri içeren ders kitapları, uygulama araç-gereçleri ve diğer kaynaklarla desteklenen ileri düzeydeki kuramsal ve uygulamalı bilgilere sahip olma. | X | X | X | X | X | X | X | X | X | X | X | X | X | |||||||||||
1- Alanında edindiği ileri düzeydeki kuramsal ve uygulamalı bilgileri kullanabilme. | X | X | X | X | X | X | ||||||||||||||||||
2- Alanında edindiği ileri düzeydeki bilgi ve becerileri kullanarak verileri yorumlayabilme ve değerlendirebilme, sorunları tanımlayabilme, analiz edebilme, araştırmalara ve kanıtlara dayalı çözüm önerileri geliştirebilme. | X | X | X | X | X | X | X | X | X | X | X | X | X | X | ||||||||||
1- Alanı ile ilgili ileri düzeydeki bir çalışmayı bağımsız olarak yürütebilme. | X | X | X | X | X | X | X | X | X | X | X | |||||||||||||
2- Alanı ile ilgili uygulamalarda karşılaşılan ve öngörülemeyen karmaşık sorunları çözmek için bireysel ve ekip üyesi olarak sorumluluk alabilme. | X | X | X | X | X | X | X | X | X | X | X | |||||||||||||
3- Sorumluluğu altında çalışanların bir proje çerçevesinde gelişimlerine yönelik etkinlikleri planlayabilme ve yönetebilme. | X | X | X | X | X | X | X | X | X | |||||||||||||||
1- Alanında edindiği ileri düzeydeki bilgi ve becerileri eleştirel bir yaklaşımla değerlendirebilme. | X | X | X | X | X | X | X | X | X | X | X | X | X | X | ||||||||||
2- Öğrenme gereksinimlerini belirleyebilme ve öğrenmesini yönlendirebilme. | X | X | X | X | X | X | X | X | X | X | X | X | X | X | ||||||||||
3- Yaşamboyu öğrenmeye ilişkin olumlu tutum geliştirebilme. | X | X | X | X | X | X | X | X | X | X | X | X | X | X | ||||||||||
1- Alanı ile ilgili konularda ilgili kişi ve kurumları bilgilendirebilme; düşüncelerini ve sorunlara ilişkin çözüm önerilerini yazılı ve sözlü olarak aktarabilme. | X | X | X | X | X | X | X | X | X | X | X | X | ||||||||||||
2- Alanı ile ilgili konularda düşüncelerini ve sorunlara ilişkin çözüm önerilerini nicel ve nitel verilerle destekleyerek uzman olan ve olmayan kişilerle paylaşabilme. | X | X | X | X | X | X | X | X | X | X | X | X | X | X | ||||||||||
3- Toplumsal sorumluluk bilinci ile yaşadığı sosyal çevre için proje ve etkinlikler düzenleyebilme ve bunları uygulayabilme. | X | X | X | X | X | X | X | X | X | X | ||||||||||||||
4- Bir yabancı dili en az Avrupa Dil Portföyü B1 Genel Düzeyi'nde kullanarak alanındaki bilgileri izleyebilme ve meslektaşları ile iletişim kurabilme. | X | X | X | X | X | |||||||||||||||||||
5- Alanının gerektirdiği en az Avrupa Bilgisayar Kullanma Lisansı İleri Düzeyinde bilgisayar yazılımı ile birlikte bilişim ve iletişim teknolojilerini kullanabilme. | X | X | X | |||||||||||||||||||||
1- Alanı ile ilgili verilerin toplanması, yorumlanması, uygulanması ve sonuçlarının duyurulması aşamalarında toplumsal, bilimsel, kültürel ve etik değerlere uygun hareket etme. | X | X | X | X | X | X | X | X | X | X | X | |||||||||||||
2- Sosyal hakların evrenselliği, sosyal adalet, kalite kültürü ve kültürel değerlerin korunması ile çevre koruma, iş sağlığı ve güvenliği konularında yeterli bilince sahip olma. | X | X | X | X | X | X | X |
Açıklama | PÇ-1 | PÇ-2 | PÇ-3 | PÇ-4 | PÇ-5 | PÇ-6 | PÇ-7 | PÇ-8 | PÇ-9 | PÇ-10 | PÇ-11 | PÇ-12 | PÇ-13 | PÇ-14 | PÇ-15 | PÇ-16 | PÇ-17 | PÇ-18 | PÇ-19 | PÇ-20 | PÇ-21 | PÇ-22 | PÇ-23 | PÇ-24 |
---|---|---|---|---|---|---|---|---|---|---|---|---|---|---|---|---|---|---|---|---|---|---|---|---|
Alanındaki ve yakın disiplinlerdeki kavramlar, kuramlar, ilkeler ve olgular ile ilgili kapsamlı ve sistemli bilgi sahibidir. | X | X | X | X | X | X | X | X | X | |||||||||||||||
Alanındaki hizmet verme süreçleri ve işlemleri ile ilgili bilgi sahibidir. | X | X | X | X | X | |||||||||||||||||||
Alanındaki örgütlerin iç ve dış çevre faktörleri, örgütün bölümleri ve birbirleriyle ilişkileri ve etkileşimleri, yönetimi, politikaları ve stratejileri konularında bilgi sahibidir. | X | X | X | X | X | |||||||||||||||||||
Alanına özgü araştırma yöntemleri konusunda temel düzeyde bilgi sahibidir. | X | X | X | |||||||||||||||||||||
Alanındaki yasal düzenlemeler, meslek standartları ve uygulamalar ile ilgili bilgi sahibidir. | X | X | ||||||||||||||||||||||
Alanında yer alan belirli bir meslek, iş ile ilgili detaylı bilgi sahibidir. | X | X | X | X | X | X | X | X | ||||||||||||||||
Alanındaki ve yakın alanlardaki önemli sorunlar ve alternatif çözüm yolları konusunda bilgi sahibidir. | X | X | ||||||||||||||||||||||
Alanındaki ve yakın disiplinlerdeki bilgileri, kuramları, modelleri genel olarak ve iş ortamında kullanır ve yorumlar. | X | X | X | |||||||||||||||||||||
Alanında faaliyet gösteren örgütlerin iç ve dış çevrelerindeki değişimleri takip eder, akılcı analizler yapar, yorumlar, katkı sağlar ve değişimlere uyum sağlar. | X | X | X | X | X | |||||||||||||||||||
Alanı ile ilgili planlayabilme, örgütleme, koordinasyon, yöneltme ve kontrol fonksiyonlarını yerine getirir. | X | X | X | |||||||||||||||||||||
Alanı ile ilgili hizmet verme süreçlerini analiz eder, planlar, uygular, denetler ve gerektiğinde hizmet verme süreçlerini yeniden yapılandırır ve geliştirir. | X | X | X | |||||||||||||||||||||
Alanı ile ilgili hizmet verme politika ve stratejilerini kullanır, hizmet süreçlerini tüketiciyi tatmin edecek biçimde yerine getirir, gözden geçirir, geliştirir, değerlendirir, hizmet sürecini etkileyecek sorunlara çözüm bulur ve tüketici tatminini ölçme | X | X | X | X | ||||||||||||||||||||
Alanı ile ilgili konu ve sorunlarla ilgili olarak uygun araştırma yöntemlerini kullanarak proje ve araştırmalar planlar, gerçekleştirir, sonuçları açık ve anlaşılır bir şekilde sunar. | X | X | X | |||||||||||||||||||||
Alanı ile ilgili fiziksel ortamı, araç gereçleri ve teknolojileri tanır, kullanır ve bakımını yaparak korur. | X | |||||||||||||||||||||||
Alanı ile ilgili sorunlarla ilgili olarak bilinen teknikleri kullanarak bilgileri analiz eder, sorunların çözümünde farklı seçenekleri eleştirel bir yaklaşımla değerlendirir ve öngörülemeyen ve karmaşık sorunları çözer. | X | X | X | |||||||||||||||||||||
Alanı ile ilgili gelişmeleri ve uygulamaları takip eder ve uygulamada kullanır. | X | X | ||||||||||||||||||||||
Alanındaki uygulamalardan soyut ve kuramsal çıkarımlar yapar. | X | X | ||||||||||||||||||||||
Öz değerlendirme yapar. | X | |||||||||||||||||||||||
Başkalarıyla ve bağımsız olarak etkin bir biçimde çalışır. | X | X | ||||||||||||||||||||||
Ekip üyesi olarak çalışır , sorumluluk alır ve ekibi yönetir. | X | X | ||||||||||||||||||||||
Birlikte çalıştığı insanların mesleki bilgi ve becerilerini geliştirir ve performanslarını değerlendirir. | X | X | X | X | ||||||||||||||||||||
Karmaşık ve öngörülemeyen durumlarda, sorunların çözümünde özgün ve özerk olur ve kendi başına karar verir. | X | X | ||||||||||||||||||||||
Alanı ile ilgili karmaşık, öngörülemeyen ve yeni stratejik yaklaşımlar gerektiren hizmet süreçlerini ve işleri yönetir veya dönüştürür. | X | X | ||||||||||||||||||||||
Kendini ve zamanı yönetir ve öz eleştiri yapar. | X | X | ||||||||||||||||||||||
Alanı ile ilgili karmaşık ve öngörülemeyen durumlarda teknik ve mesleki faaliyetleri veya projeleri yönetir. | X | X | ||||||||||||||||||||||
Mahiyetinde çalışan bireylerin veya grupların mesleki gelişimlerini yönetir. | X | X | ||||||||||||||||||||||
Mesleki bilgi, beceri ve yetkinliğini arttırmak için kendi kendine öğrenir. | X | |||||||||||||||||||||||
Alanı ve mesleği ile ilgili güncel gelişmeleri ulusal ve uluslar arası düzeyde takip eder. | X | X | ||||||||||||||||||||||
Daha fazla sorumluluk alabilmek için bilgi, beceri ve yetkinliklerini arttırarak kişisel ve mesleki olarak kendini sürekli geliştirir. | X | |||||||||||||||||||||||
Alanı ile ilgili bilgi, beceri ve yetkinlikleri yaşam boyu öğrenme bilinciyle günceller ve geliştirir. | X | X | ||||||||||||||||||||||
Bireylerarası ve kültürlerarası etkin iletişim kurar ve grup çalışması yapar. | X | X | ||||||||||||||||||||||
Alanı ile ilgili bilgi, tartışma ve analizleri uzmanlara ve alan dışındakilere sunar. | X | X | ||||||||||||||||||||||
Bir yabancı dilde an az Avrupa Dil Portföyü B1 Genel Düzeyinde yazılı ve sözlü olarak iletişim kurar. | X | X | ||||||||||||||||||||||
Alanının gerektirdiği en az Avrupa Bilgisayar Kullanma Lisansı İleri Düzeyinde bilgisayar yazılımı ile birlikte bilişim ve iletişim teknolojilerini kullanır. | X | X | ||||||||||||||||||||||
Alanı ile ilgili düzenli olarak sağlık, güvenlik ve risk değerlendirmesi yapar ve bu amaçla bilgi toplar. | X | X | X | |||||||||||||||||||||
Alanındaki işleri yasalar ve meslek standartları çerçevesinde yerine getirir. | X | X | X | |||||||||||||||||||||
Alanı ile ilgili etik değerlere bağlı kalır ve sosyal sorumluluk sahibidir. | X | X | ||||||||||||||||||||||
.Hizmet sunulan kişilerin özel hayatlarının mahremiyeti ve gizliliği konusunda yeterli bilince sahiptir ve bu konuda gerekli tedbirleri alır. | X | X | ||||||||||||||||||||||
Alanı ile ilgili işleri gerçekleştirirken insan sağlığını, sosyal ve doğal çevreyi dikkate alır. | X | X | ||||||||||||||||||||||
Temel hak ve hürriyetleri gözetir, insanlar ve kültürler arasındaki farklılıklara duyarlı olur; hoşgörü ve saygı gösterir. | ||||||||||||||||||||||||
Alanı ile ilgili yasal mevzuatı yorumlar ve mevcut varsayımlara sorgulayıcı bakış açısıyla yaklaşır. | ||||||||||||||||||||||||
Kişisel bakıma, hijyene, giyime ve görünüme alanının gerektirdiği şekilde özen gösterir. |
Türkiye Yükseköğretim Yeterlilikler Çerçevesi (TYYÇ,. Düzey )Temel Alan Yeterlilikleri (Mesleki Ağırlıklı) | PROGRAM ÇIKTILARI | TYYÇ | ||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||
PÇ-1 | PÇ-2 | PÇ-3 | PÇ-4 | PÇ-5 | PÇ-6 | PÇ-7 | PÇ-8 | PÇ-9 | PÇ-10 | PÇ-11 | PÇ-12 | PÇ-13 | PÇ-14 | PÇ-15 | PÇ-16 | PÇ-17 | PÇ-18 | PÇ-19 | PÇ-20 | PÇ-21 | PÇ-22 | PÇ-23 | PÇ-24 | |||||||||||||||||||||||||||||||
BİLGİ | -Kuramsal -Olgusal | Alanındaki ve yakın disiplinlerdeki kavramlar, kuramlar, ilkeler ve olgular ile ilgili kapsamlı ve sistemli bilgi sahibidir. | 1 | x | x | x | x | x | x | x | x | x | x | x | x | x | x | x | x | x | x | x | x | x | x | 1- Alanındaki güncel bilgileri içeren ders kitapları, uygulama araç-gereçleri ve diğer kaynaklarla desteklenen ileri düzeydeki kuramsal ve uygulamalı bilgilere sahip olma. | -Kuramsal -Olgusal | BİLGİ | ||||||||||||||||||||||||||
BİLGİ | -Kuramsal -Olgusal | Alanındaki hizmet verme süreçleri ve işlemleri ile ilgili bilgi sahibidir. | 2 | x | x | x | x | x | -Kuramsal -Olgusal | BİLGİ | ||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||
BİLGİ | -Kuramsal -Olgusal | Alanındaki örgütlerin iç ve dış çevre faktörleri, örgütün bölümleri ve birbirleriyle ilişkileri ve etkileşimleri, yönetimi, politikaları ve stratejileri konularında bilgi sahibidir. | 3 | x | x | x | x | x | -Kuramsal -Olgusal | BİLGİ | ||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||
BİLGİ | -Kuramsal -Olgusal | Alanına özgü araştırma yöntemleri konusunda temel düzeyde bilgi sahibidir. | 4 | x | x | x | -Kuramsal -Olgusal | BİLGİ | ||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||
BİLGİ | -Kuramsal -Olgusal | Alanındaki yasal düzenlemeler, meslek standartları ve uygulamalar ile ilgili bilgi sahibidir. | 5 | x | x | -Kuramsal -Olgusal | BİLGİ | |||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||
BİLGİ | -Kuramsal -Olgusal | Alanında yer alan belirli bir meslek, iş ile ilgili detaylı bilgi sahibidir. | 6 | x | x | x | x | x | x | x | x | -Kuramsal -Olgusal | BİLGİ | |||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||
BİLGİ | -Kuramsal -Olgusal | Alanındaki ve yakın alanlardaki önemli sorunlar ve alternatif çözüm yolları konusunda bilgi sahibidir. | 7 | x | x | -Kuramsal -Olgusal | BİLGİ | |||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||
BECERİLER | -Bilişsel -Uygulamalı | Alanındaki ve yakın disiplinlerdeki bilgileri, kuramları, modelleri genel olarak ve iş ortamında kullanır ve yorumlar. | 1 | x | x | x | x | x | x | x | x | x | 1- Alanında edindiği ileri düzeydeki kuramsal ve uygulamalı bilgileri kullanabilme. | -Bilişsel -Uygulamalı | BECERİLER | |||||||||||||||||||||||||||||||||||||||
BECERİLER | -Bilişsel -Uygulamalı | Alanında faaliyet gösteren örgütlerin iç ve dış çevrelerindeki değişimleri takip eder, akılcı analizler yapar, yorumlar, katkı sağlar ve değişimlere uyum sağlar. | 2 | x | x | x | x | x | x | x | x | x | x | x | x | x | x | x | x | x | x | x | 2- Alanında edindiği ileri düzeydeki bilgi ve becerileri kullanarak verileri yorumlayabilme ve değerlendirebilme, sorunları tanımlayabilme, analiz edebilme, araştırmalara ve kanıtlara dayalı çözüm önerileri geliştirebilme. | -Bilişsel -Uygulamalı | BECERİLER | |||||||||||||||||||||||||||||
BECERİLER | -Bilişsel -Uygulamalı | Alanı ile ilgili planlayabilme, örgütleme, koordinasyon, yöneltme ve kontrol fonksiyonlarını yerine getirir. | 3 | x | x | x | -Bilişsel -Uygulamalı | BECERİLER | ||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||
BECERİLER | -Bilişsel -Uygulamalı | Alanı ile ilgili hizmet verme süreçlerini analiz eder, planlar, uygular, denetler ve gerektiğinde hizmet verme süreçlerini yeniden yapılandırır ve geliştirir. | 4 | x | x | x | -Bilişsel -Uygulamalı | BECERİLER | ||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||
BECERİLER | -Bilişsel -Uygulamalı | Alanı ile ilgili hizmet verme politika ve stratejilerini kullanır, hizmet süreçlerini tüketiciyi tatmin edecek biçimde yerine getirir, gözden geçirir, geliştirir, değerlendirir, hizmet sürecini etkileyecek sorunlara çözüm bulur ve tüketici tatminini ölçme | 5 | x | x | x | x | -Bilişsel -Uygulamalı | BECERİLER | |||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||
BECERİLER | -Bilişsel -Uygulamalı | Alanı ile ilgili konu ve sorunlarla ilgili olarak uygun araştırma yöntemlerini kullanarak proje ve araştırmalar planlar, gerçekleştirir, sonuçları açık ve anlaşılır bir şekilde sunar. | 6 | x | x | x | -Bilişsel -Uygulamalı | BECERİLER | ||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||
BECERİLER | -Bilişsel -Uygulamalı | Alanı ile ilgili fiziksel ortamı, araç gereçleri ve teknolojileri tanır, kullanır ve bakımını yaparak korur. | 7 | x | -Bilişsel -Uygulamalı | BECERİLER | ||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||
BECERİLER | -Bilişsel -Uygulamalı | Alanı ile ilgili sorunlarla ilgili olarak bilinen teknikleri kullanarak bilgileri analiz eder, sorunların çözümünde farklı seçenekleri eleştirel bir yaklaşımla değerlendirir ve öngörülemeyen ve karmaşık sorunları çözer. | 8 | x | x | x | -Bilişsel -Uygulamalı | BECERİLER | ||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||
BECERİLER | -Bilişsel -Uygulamalı | Alanı ile ilgili gelişmeleri ve uygulamaları takip eder ve uygulamada kullanır. | 9 | x | x | -Bilişsel -Uygulamalı | BECERİLER | |||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||
BECERİLER | -Bilişsel -Uygulamalı | Alanındaki uygulamalardan soyut ve kuramsal çıkarımlar yapar. | 10 | x | x | -Bilişsel -Uygulamalı | BECERİLER | |||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||
BECERİLER | -Bilişsel -Uygulamalı | Öz değerlendirme yapar. | 11 | x | -Bilişsel -Uygulamalı | BECERİLER | ||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||
YETKİNLİKLER | Bağımsız Çalışabilme ve Sorumluluk Alabilme Yetkinliği | x | x | x | x | x | x | x | x | x | x | x | 1- Alanı ile ilgili ileri düzeydeki bir çalışmayı bağımsız olarak yürütebilme. | Bağımsız Çalışabilme ve Sorumluluk Alabilme Yetkinliği | YETKİNLİKLER | |||||||||||||||||||||||||||||||||||||||
YETKİNLİKLER | Bağımsız Çalışabilme ve Sorumluluk Alabilme Yetkinliği | x | x | x | x | x | x | x | x | x | x | x | 2- Alanı ile ilgili uygulamalarda karşılaşılan ve öngörülemeyen karmaşık sorunları çözmek için bireysel ve ekip üyesi olarak sorumluluk alabilme. | Bağımsız Çalışabilme ve Sorumluluk Alabilme Yetkinliği | YETKİNLİKLER | |||||||||||||||||||||||||||||||||||||||
YETKİNLİKLER | Bağımsız Çalışabilme ve Sorumluluk Alabilme Yetkinliği | x | x | x | x | x | x | x | x | x | 3- Sorumluluğu altında çalışanların bir proje çerçevesinde gelişimlerine yönelik etkinlikleri planlayabilme ve yönetebilme. | Bağımsız Çalışabilme ve Sorumluluk Alabilme Yetkinliği | YETKİNLİKLER | |||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||
YETKİNLİKLER | Öğrenme Yetkinliği | x | x | x | x | x | x | x | x | x | x | x | x | x | x | 1- Alanında edindiği ileri düzeydeki bilgi ve becerileri eleştirel bir yaklaşımla değerlendirebilme. | Öğrenme Yetkinliği | YETKİNLİKLER | ||||||||||||||||||||||||||||||||||||
YETKİNLİKLER | Öğrenme Yetkinliği | x | x | x | x | x | x | x | x | x | x | x | x | x | x | 2- Öğrenme gereksinimlerini belirleyebilme ve öğrenmesini yönlendirebilme. | Öğrenme Yetkinliği | YETKİNLİKLER | ||||||||||||||||||||||||||||||||||||
YETKİNLİKLER | Öğrenme Yetkinliği | x | x | x | x | x | x | x | x | x | x | x | x | x | x | 3- Yaşamboyu öğrenmeye ilişkin olumlu tutum geliştirebilme. | Öğrenme Yetkinliği | YETKİNLİKLER | ||||||||||||||||||||||||||||||||||||
YETKİNLİKLER | İletişim ve Sosyal Yetkinlik | x | x | x | x | x | x | x | x | x | x | x | x | 1- Alanı ile ilgili konularda ilgili kişi ve kurumları bilgilendirebilme; düşüncelerini ve sorunlara ilişkin çözüm önerilerini yazılı ve sözlü olarak aktarabilme. | İletişim ve Sosyal Yetkinlik | YETKİNLİKLER | ||||||||||||||||||||||||||||||||||||||
YETKİNLİKLER | İletişim ve Sosyal Yetkinlik | x | x | x | x | x | x | x | x | x | x | x | x | x | x | 2- Alanı ile ilgili konularda düşüncelerini ve sorunlara ilişkin çözüm önerilerini nicel ve nitel verilerle destekleyerek uzman olan ve olmayan kişilerle paylaşabilme. | İletişim ve Sosyal Yetkinlik | YETKİNLİKLER | ||||||||||||||||||||||||||||||||||||
YETKİNLİKLER | İletişim ve Sosyal Yetkinlik | x | x | x | x | x | x | x | x | x | x | 3- Toplumsal sorumluluk bilinci ile yaşadığı sosyal çevre için proje ve etkinlikler düzenleyebilme ve bunları uygulayabilme. | İletişim ve Sosyal Yetkinlik | YETKİNLİKLER | ||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||
YETKİNLİKLER | İletişim ve Sosyal Yetkinlik | x | x | x | x | x | 4- Bir yabancı dili en az Avrupa Dil Portföyü B1 Genel Düzeyi'nde kullanarak alanındaki bilgileri izleyebilme ve meslektaşları ile iletişim kurabilme. | İletişim ve Sosyal Yetkinlik | YETKİNLİKLER | |||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||
YETKİNLİKLER | İletişim ve Sosyal Yetkinlik | x | x | x | 5- Alanının gerektirdiği en az Avrupa Bilgisayar Kullanma Lisansı İleri Düzeyinde bilgisayar yazılımı ile birlikte bilişim ve iletişim teknolojilerini kullanabilme. | İletişim ve Sosyal Yetkinlik | YETKİNLİKLER | |||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||
YETKİNLİKLER | Alana Özgü Yetkinlik | x | x | x | x | x | x | x | x | x | x | x | 1- Alanı ile ilgili verilerin toplanması, yorumlanması, uygulanması ve sonuçlarının duyurulması aşamalarında toplumsal, bilimsel, kültürel ve etik değerlere uygun hareket etme. | Alana Özgü Yetkinlik | YETKİNLİKLER | |||||||||||||||||||||||||||||||||||||||
YETKİNLİKLER | Alana Özgü Yetkinlik | x | x | x | x | x | x | x | 2- Sosyal hakların evrenselliği, sosyal adalet, kalite kültürü ve kültürel değerlerin korunması ile çevre koruma, iş sağlığı ve güvenliği konularında yeterli bilince sahip olma. | Alana Özgü Yetkinlik | YETKİNLİKLER |
İyi eğitim almış ve deneyimli rehberler öncelikle aşağıdakiler olmak üzere geniş iş olanaklarına sahiptirler. Mezunların Çalışma Alanları Bağımsız turist rehberi Seyahat acentasına bağlı turist rehberi Seyahat acentası yöneticisi Seyahat acentası enformasyon memuru Müze rehberi Başarılı ve yatkın öğrenciler için akademik kariyer imkânı. |
Lisans eğitimini başarı ile tamamlayan adaylar ALES sınavından geçerli not almaları ve yeterli düzeyde İngilizce dil bilgisine sahip olmaları koşuluyla lisansüstü programlarda öğrenim görebilirler. |
Kodu | Adı | Teori | Uygulama | Sınıfı | Dönemi | Türü | Akts |
---|---|---|---|---|---|---|---|
TR 113 | ARKEOLOJİ I | 2 Saat | 0 Saat | 1 | Güz | Zorunlu | 2 |
AİT101 | ATATÜRK İLKELERİ VE İNKILAP TARİHİ I | 2 Saat | 0 Saat | 1 | Güz | Zorunlu | 2 |
TR119 | İNGİLİZCE DİNLEME VE KONUŞMA I | 6 Saat | 0 Saat | 1 | Güz | Zorunlu | 6 |
TR101 | İNGİLİZCE OKUMA VE YAZMA I | 12 Saat | 0 Saat | 1 | Güz | Zorunlu | 12 |
TR103 | SANAT TARİHİ I | 2 Saat | 0 Saat | 1 | Güz | Zorunlu | 2 |
ENF101 | TEMEL BİLGİSAYAR TEKNOLOJİSİ KULLANIMI | 2 Saat | 0 Saat | 1 | Güz | Zorunlu | 2 |
TR111 | TURİZM | 2 Saat | 0 Saat | 1 | Güz | Zorunlu | 2 |
TDL101 | TÜRK DİLİ I | 2 Saat | 0 Saat | 1 | Güz | Zorunlu | 2 |
Toplam: |
30 |
Kodu | Adı | Teori | Uygulama | Sınıfı | Dönemi | Türü | Akts |
---|---|---|---|---|---|---|---|
TR108 | ANADOLU UYGARLIKLARI I | 2 Saat | 0 Saat | 1 | Bahar | Zorunlu | 2 |
TR114 | ARKEOLOJİ II | 2 Saat | 0 Saat | 1 | Bahar | Zorunlu | 2 |
AİT102 | ATATÜRK İLKELERİ VE İNKILAP TARİHİ II | 2 Saat | 0 Saat | 1 | Bahar | Zorunlu | 2 |
TR120 | İNGİLİZCE DİNLEME VE KONUŞMA II | 6 Saat | 0 Saat | 1 | Bahar | Zorunlu | 6 |
TR102 | İNGİLİZCE OKUMA VE YAZMA II | 12 Saat | 0 Saat | 1 | Bahar | Zorunlu | 12 |
TR110 | İŞLETME | 2 Saat | 0 Saat | 1 | Bahar | Zorunlu | 2 |
TR118 | SANAT TARİHİ II | 2 Saat | 0 Saat | 1 | Bahar | Zorunlu | 2 |
TDL102 | TÜRK DİLİ II | 2 Saat | 0 Saat | 1 | Bahar | Zorunlu | 2 |
Toplam: |
30 |
Kodu | Adı | Teori | Uygulama | Sınıfı | Dönemi | Türü | Akts |
---|---|---|---|---|---|---|---|
TR213 | ARKEOLOJİ III | 2 Saat | 0 Saat | 2 | Güz | Zorunlu | 3 |
TR223 | SANAT TARİHİ III | 2 Saat | 0 Saat | 2 | Güz | Zorunlu | 2 |
TR207 | TURİST REHBERLİĞİ VE TUR YÖNETİMİ | 2 Saat | 0 Saat | 2 | Güz | Zorunlu | 2 |
TR209 | TÜRK VE ANADOLU MİTOLOJİSİ | 2 Saat | 0 Saat | 2 | Güz | Zorunlu | 2 |
TR217 | TÜRKİYE TURİZM COĞRAFYASI | 3 Saat | 0 Saat | 2 | Güz | Zorunlu | 3 |
TR201 | YOĞUN İNGİLİZCE III | 10 Saat | 0 Saat | 2 | Güz | Zorunlu | 10 |
BKE I | BİLİMSEL KÜLTÜREL ETKİNLİKLER I | - Saat | - Saat | 2 | Güz | Seçmeli | 2 |
SEÇ I | SEÇ I - Seçmeli İkinci Yabancı Dil I | - Saat | - Saat | 2 | Güz | Seçmeli | 6 |
Toplam: |
30 |
Kodu | Adı | Teori | Uygulama | Sınıfı | Dönemi | Türü | Akts |
---|---|---|---|---|---|---|---|
TR208 | ANADOLU UYGARLIKLARI II | 2 Saat | 0 Saat | 2 | Bahar | Zorunlu | 2 |
TR220 | BİZANS SANATI | 2 Saat | 0 Saat | 2 | Bahar | Zorunlu | 2 |
TR214 | SEYAHAT ACENTALARI VE TUR OPERATÖRLERİ | 2 Saat | 0 Saat | 2 | Bahar | Zorunlu | 3 |
TR218 | TÜRK TARİHİ I | 3 Saat | 0 Saat | 2 | Bahar | Zorunlu | 3 |
TR202 | YOĞUN İNGİLİZCE IV | 10 Saat | 0 Saat | 2 | Bahar | Zorunlu | 10 |
TR210 | YUNAN VE ROMA MİTOLOJİSİ | 2 Saat | 0 Saat | 2 | Bahar | Zorunlu | 2 |
BKE II | BİLİMSEL KÜLTÜREL ETKİNLİKLER II | - Saat | - Saat | 2 | Bahar | Seçmeli | 2 |
SEÇ II | SEÇ II - Seçmeli İkinci Yabancı Dil II | - Saat | - Saat | 2 | Bahar | Seçmeli | 6 |
Toplam: |
30 |
Kodu | Adı | Teori | Uygulama | Sınıfı | Dönemi | Türü | Akts |
---|---|---|---|---|---|---|---|
TR309 | ANADOLU HALK KÜLTÜRÜ | 2 Saat | 0 Saat | 3 | Güz | Zorunlu | 2 |
TR311 | ETKİNLİK YÖNETİMİ | 2 Saat | 0 Saat | 3 | Güz | Zorunlu | 2 |
TR325 | TURİZM EKONOMİSİ | 2 Saat | 0 Saat | 3 | Güz | Zorunlu | 2 |
TR323 | TÜRK TARİHİ II | 3 Saat | 0 Saat | 3 | Güz | Zorunlu | 3 |
TR301 | YOĞUN İNGİLİZCE V | 10 Saat | 0 Saat | 3 | Güz | Zorunlu | 10 |
OSD I | Ortak Seçimlik Ders I (OSD I) | - Saat | - Saat | 3 | Güz | Seçmeli | 3 |
SEÇ 05 | SEÇ 05- Serbest Seçmeli Grup 5 | - Saat | - Saat | 3 | Güz | Seçmeli | 4 |
SEÇ III | SEÇ III- Seçmeli İkinci Yabancı Dil III | - Saat | - Saat | 3 | Güz | Seçmeli | 4 |
Toplam: |
30 |
Kodu | Adı | Teori | Uygulama | Sınıfı | Dönemi | Türü | Akts |
---|---|---|---|---|---|---|---|
TR310 | DİNLER TARİHİ | 2 Saat | 0 Saat | 3 | Bahar | Zorunlu | 2 |
TR308 | SEÇMELİ SEMİNER | 2 Saat | 0 Saat | 3 | Bahar | Zorunlu | 2 |
TR306 | SOSYAL PSİKOLOJİ | 2 Saat | 0 Saat | 3 | Bahar | Zorunlu | 2 |
TR304 | TURİZM PAZARLAMASI | 3 Saat | 0 Saat | 3 | Bahar | Zorunlu | 3 |
TR302 | YOĞUN İNGİLİZCE VI | 10 Saat | 0 Saat | 3 | Bahar | Zorunlu | 10 |
OSD II | Ortak Seçimlik Ders II (OSD II) | - Saat | - Saat | 3 | Bahar | Seçmeli | 3 |
SEÇ IV | SEÇ IV - Seçmeli İkinci Yabancı Dil IV | - Saat | - Saat | 3 | Bahar | Seçmeli | 4 |
SEÇ 06 | SEÇ-06 - Serbest Seçmeli Grup 6 | - Saat | - Saat | 3 | Bahar | Seçmeli | 4 |
Toplam: |
30 |
Kodu | Adı | Teori | Uygulama | Sınıfı | Dönemi | Türü | Akts |
---|---|---|---|---|---|---|---|
TR401 | MESLEKİ İNGİLİZCE I | 8 Saat | 0 Saat | 4 | Güz | Zorunlu | 10 |
TR403 | TURİZM HUKUKU | 2 Saat | 0 Saat | 4 | Güz | Zorunlu | 2 |
TR443 | TURİZMDE İŞ AHLAKI | 2 Saat | 0 Saat | 4 | Güz | Zorunlu | 2 |
TR407 | TÜRKİYE MÜZELERİ VE ANTİK KENTLERİ | 2 Saat | 0 Saat | 4 | Güz | Zorunlu | 2 |
SEÇ 07 | SEÇ-07-Serbest Seçmeli Grup 7 | - Saat | - Saat | 4 | Güz | Seçmeli | 8 |
SMESYBD-I | Seçmeli Mesleki İkinci Yabancı Dil I | - Saat | - Saat | 4 | Güz | Seçmeli | 6 |
Toplam: |
30 |
Kodu | Adı | Teori | Uygulama | Sınıfı | Dönemi | Türü | Akts |
---|---|---|---|---|---|---|---|
TR406 | BATI UYGARLIĞI | 2 Saat | 0 Saat | 4 | Bahar | Zorunlu | 2 |
TR402 | MESLEKİ İNGİLİZCE II | 8 Saat | 0 Saat | 4 | Bahar | Zorunlu | 10 |
TR408 | SAĞLIK TEDBİRLERİ VE İLK YARDIM | 2 Saat | 0 Saat | 4 | Bahar | Zorunlu | 2 |
TR404 | TURİZMDE İNSAN KAYNAKLARI YÖNETİMİ | 2 Saat | 0 Saat | 4 | Bahar | Zorunlu | 2 |
SEÇ 08 | SEÇ - 08 - Serbest Seçmeli Grup 8 | - Saat | - Saat | 4 | Bahar | Seçmeli | 8 |
SMESYBD-II | Seçmeli Mesleki İkinci Yabancı Dil II | - Saat | - Saat | 4 | Bahar | Seçmeli | 6 |
Toplam: |
30 |
Kodu | Adı | Teori | Uygulama | Sınıfı | Dönemi | Türü | Akts |
---|---|---|---|---|---|---|---|
BKE201 | BİLİMSEL VE KÜLTÜREL ETKİNLİKLER I | 0 Saat | 1 Saat | 2 | Güz | Seçmeli | 2 |
Kodu | Adı | Teori | Uygulama | Sınıfı | Dönemi | Türü | Akts |
---|---|---|---|---|---|---|---|
TR231 | ALMANCA I | 6 Saat | 0 Saat | 2 | Güz | Seçmeli | 6 |
TR241 | ÇİNCE I | 6 Saat | 0 Saat | 2 | Güz | Seçmeli | |
TR233 | FRANSIZCA I | 6 Saat | 0 Saat | 2 | Güz | Seçmeli | 6 |
TR235 | İTALYANCA I | 6 Saat | 0 Saat | 2 | Güz | Seçmeli | 6 |
TR239 | RUSÇA I | 6 Saat | 0 Saat | 2 | Güz | Seçmeli | 6 |
Kodu | Adı | Teori | Uygulama | Sınıfı | Dönemi | Türü | Akts |
---|---|---|---|---|---|---|---|
BKE202 | BİLİMSEL VE KÜLTÜREL ETKİNLİKLER II | 0 Saat | 1 Saat | 2 | Bahar | Seçmeli | 2 |
Kodu | Adı | Teori | Uygulama | Sınıfı | Dönemi | Türü | Akts |
---|---|---|---|---|---|---|---|
TR230 | ALMANCA II | 6 Saat | 0 Saat | 2 | Bahar | Seçmeli | 6 |
TR240 | ÇİNCE II | 6 Saat | 0 Saat | 2 | Bahar | Seçmeli | |
TR232 | FRANSIZCA II | 6 Saat | 0 Saat | 2 | Bahar | Seçmeli | 6 |
TR234 | İTALYANCA II | 6 Saat | 0 Saat | 2 | Bahar | Seçmeli | 6 |
TR238 | RUSÇA II | 6 Saat | 0 Saat | 2 | Bahar | Seçmeli | 6 |
Kodu | Adı | Teori | Uygulama | Sınıfı | Dönemi | Türü | Akts |
---|
Kodu | Adı | Teori | Uygulama | Sınıfı | Dönemi | Türü | Akts |
---|---|---|---|---|---|---|---|
TR363 | İKONOGRAFİ | 2 Saat | 0 Saat | 3 | Güz | Seçmeli | 2 |
TR365 | KAPADOKYA TARİHİ VE YERLEŞİMLERİ | 2 Saat | 0 Saat | 3 | Güz | Seçmeli | 2 |
TR319 | SEYAHAT İŞLETMECİLİĞİ | 2 Saat | 0 Saat | 3 | Güz | Seçmeli | 2 |
TR321 | SOSYAL BİLİMLERDE ARAŞTIRMA YÖNTEMLERİ | 2 Saat | 0 Saat | 3 | Güz | Seçmeli | 2 |
TR349 | TUR PLANLAMASI VE YÖNETİMİ | 2 Saat | 0 Saat | 3 | Güz | Seçmeli | 2 |
TR351 | TURİZM SOSYOLOJİSİ | 2 Saat | 0 Saat | 3 | Güz | Seçmeli | 2 |
TR347 | YAŞAYAN DÜNYA DİNLERİ VE KÜLTÜRLERİ | 2 Saat | 0 Saat | 3 | Güz | Seçmeli | 2 |
TR307 | YER AYIRMA SİSTEMLERİ VE BİLET KESME | 1 Saat | 1 Saat | 3 | Güz | Seçmeli | 2 |
Kodu | Adı | Teori | Uygulama | Sınıfı | Dönemi | Türü | Akts |
---|---|---|---|---|---|---|---|
TR339 | ALMANCA III | 4 Saat | 0 Saat | 3 | Güz | Seçmeli | 4 |
TR361 | ÇİNCE III | 4 Saat | 0 Saat | 3 | Güz | Seçmeli | |
TR341 | FRANSIZCA III | 4 Saat | 0 Saat | 3 | Güz | Seçmeli | 4 |
TR343 | İTALYANCA III | 4 Saat | 0 Saat | 3 | Güz | Seçmeli | 4 |
TR359 | RUSÇA III | 4 Saat | 0 Saat | 3 | Güz | Seçmeli | 4 |
Kodu | Adı | Teori | Uygulama | Sınıfı | Dönemi | Türü | Akts |
---|
Kodu | Adı | Teori | Uygulama | Sınıfı | Dönemi | Türü | Akts |
---|---|---|---|---|---|---|---|
TR346 | ALMANCA IV | 4 Saat | 0 Saat | 3 | Bahar | Seçmeli | 4 |
TR364 | ÇİNCE IV | 4 Saat | 0 Saat | 3 | Güz | Seçmeli | |
TR348 | FRANSIZCA IV | 4 Saat | 0 Saat | 3 | Bahar | Seçmeli | 4 |
TR350 | İTALYANCA IV | 4 Saat | 0 Saat | 3 | Bahar | Seçmeli | 4 |
TR362 | RUSÇA IV | 4 Saat | 0 Saat | 3 | Bahar | Seçmeli | 4 |
Kodu | Adı | Teori | Uygulama | Sınıfı | Dönemi | Türü | Akts |
---|---|---|---|---|---|---|---|
TR368 | ANADOLU TARİHİ COĞRAFYASI | 2 Saat | 0 Saat | 3 | Bahar | Seçmeli | 2 |
TR330 | DESTİNASYON YÖNETİMİ | 2 Saat | 0 Saat | 3 | Bahar | Seçmeli | 2 |
TR324 | GASTRONOMİ | 2 Saat | 0 Saat | 3 | Bahar | Seçmeli | 2 |
TR326 | ÖNBÜRO | 2 Saat | 0 Saat | 3 | Bahar | Seçmeli | 2 |
TR354 | TURİZMDE KRİZ YÖNETİMİ | 2 Saat | 0 Saat | 3 | Bahar | Seçmeli | 2 |
TR356 | TURİZMDE ULUSLARARASI TANITIM | 2 Saat | 0 Saat | 3 | Bahar | Seçmeli | 2 |
TR328 | UYGARLIKLAR TARİHİ | 2 Saat | 0 Saat | 3 | Bahar | Seçmeli | 2 |
TR366 | ÜLKELER VE KÜLTÜRLERİ | 2 Saat | 0 Saat | 3 | Bahar | Seçmeli | 2 |
Kodu | Adı | Teori | Uygulama | Sınıfı | Dönemi | Türü | Akts |
---|---|---|---|---|---|---|---|
TR423 | BİREYLERARASI İLETİŞİM | 2 Saat | 0 Saat | 4 | Güz | Seçmeli | 4 |
TR447 | DÜNYA COĞRAFYASI VE TURİZM DESTİNASYONLARI | 2 Saat | 0 Saat | 4 | Güz | Seçmeli | 4 |
TR461 | GİRİŞİMCİLİK | 2 Saat | 0 Saat | 4 | Güz | Seçmeli | 4 |
TR409 | MEZUNİYET PROJESİ I | 2 Saat | 0 Saat | 4 | Güz | Seçmeli | 4 |
TR449 | ORYANTIRING | 2 Saat | 0 Saat | 4 | Güz | Seçmeli | 4 |
TR445 | OTEL OTOMASYON SİSTEMLERİ | 2 Saat | 0 Saat | 4 | Güz | Seçmeli | 4 |
TR405 | ÖZEL İLGİ TURİZMİ | 2 Saat | 0 Saat | 4 | Güz | Seçmeli | 4 |
TR405 | REKREASYON VE ANİMASYON | 2 Saat | 0 Saat | 4 | Güz | Seçmeli | 4 |
TR443 | TOPLUMSAL CİNSİYET EŞİTLİĞİ | 2 Saat | 0 Saat | 4 | Güz | Seçmeli | 4 |
TR451 | TURİZMDE TANITMA VE SATIŞ GELİŞTİRME | 2 Saat | 0 Saat | 4 | Güz | Seçmeli | 4 |
Kodu | Adı | Teori | Uygulama | Sınıfı | Dönemi | Türü | Akts |
---|---|---|---|---|---|---|---|
TR435 | MESLEKİ ALMANCA I | 4 Saat | 0 Saat | 4 | Güz | Seçmeli | 6 |
TR465 | MESLEKİ ÇİNCE I | 6 Saat | 0 Saat | 4 | Güz | Seçmeli | |
TR437 | MESLEKİ FRANSIZCA I | 4 Saat | 0 Saat | 4 | Güz | Seçmeli | 6 |
TR439 | MESLEKİ İTALYANCA I | 4 Saat | 0 Saat | 4 | Güz | Seçmeli | 6 |
TR463 | MESLEKİ RUSÇA I | 4 Saat | 0 Saat | 4 | Güz | Seçmeli | 6 |
Kodu | Adı | Teori | Uygulama | Sınıfı | Dönemi | Türü | Akts |
---|---|---|---|---|---|---|---|
TR462 | DÜNYA MİRAS ALANLARI | 2 Saat | 0 Saat | 4 | Bahar | Seçmeli | 4 |
TR458 | FOTOĞRAFÇILIK | 2 Saat | 0 Saat | 4 | Bahar | Seçmeli | 4 |
TR442 | İŞARET DİLİ | 2 Saat | 0 Saat | 4 | Bahar | Seçmeli | 4 |
TR410 | MEZUNİYET PROJESİ II | 2 Saat | 0 Saat | 4 | Bahar | Seçmeli | 4 |
TR440 | SEYAHAT İŞLETMELERİNDE BİLGİSAYAR UYGULAMALARI | 2 Saat | 1 Saat | 4 | Bahar | Seçmeli | 4 |
TR428 | SÜRDÜRÜLEBİLİR TURİZM | 2 Saat | 0 Saat | 4 | Bahar | Seçmeli | 4 |
TR470 | TURİST REHBERLİĞİ MEVZUATI | 2 Saat | 0 Saat | 4 | Bahar | Seçmeli | 4 |
TR424 | TURİZMDE TÜKETİCİ DAVRANIŞI | 2 Saat | 0 Saat | 4 | Bahar | Seçmeli | 4 |
TR454 | TURİZMİN ETKİLERİNİN ANALİZİ | 2 Saat | 0 Saat | 4 | Bahar | Seçmeli | 4 |
TR456 | TÜRK MUTFAĞI | 2 Saat | 0 Saat | 4 | Bahar | Seçmeli | 4 |
TR460 | TÜRKİYE FLORA VE FAUNASI | 2 Saat | 0 Saat | 4 | Bahar | Seçmeli | 4 |
Kodu | Adı | Teori | Uygulama | Sınıfı | Dönemi | Türü | Akts |
---|---|---|---|---|---|---|---|
TR446 | MESLEKİ ALMANCA II | 4 Saat | 0 Saat | 4 | Bahar | Seçmeli | 6 |
TR476 | MESLEKİ ÇİNCE II | 6 Saat | 0 Saat | 4 | Bahar | Seçmeli | |
TR448 | MESLEKİ FRANSIZCA II | 4 Saat | 0 Saat | 4 | Bahar | Seçmeli | 6 |
TR450 | MESLEKİ İTALYANCA II | 4 Saat | 0 Saat | 4 | Bahar | Seçmeli | 6 |
TR472 | MESLEKİ RUSÇA II | 4 Saat | 0 Saat | 4 | Bahar | Seçmeli | 6 |
Her öğrenci dönem başında derslere kayıt yaptırması ve dönem sonu sınavına girebilmesi için derslerin en az %70`ine, uygulamaların en az %80`ine devam etmiş olması gereklidir. Öğrenciler her ders için en az 1 ara sınav ve yarıyıl sonu sınavına tabi tutulurlar. Başarı notuna, ara sınavın (ara sınav notu olarak ödev, laboratuvar sınavı, quiz vb gibi ölçme araçlarından elde edilen puanlar da değerlendirmeye alınabilir) katkısı %40, yarıyıl sonu sınavının katkısı ise % 60 şeklindedir. Bir dersten başarılı olmak için başarı notunun en az DD ve daha yukarı olması gerekir. (DC) ve (DD) notları şartlı başarılı notlardır. Öğrencinin DC veya DD notu aldığı bir dersten başarılı olması için genel not ortalamasının en az 2.0 olması gerekir. |
Programı başarıyla tamamlamak için programda mevcut olan derslerin tümünü (240 AKTS karşılığı) geçmek, 4.00 üzerinden en az 2.0 ağırlıklı not ortalaması elde etmek ve turizm işletmelerinde 90 işgünü staj (işyeri eğitimi) yapmak gerekmektedir. |
Tam Zamanlı |
Bölümümüzde eğitim-öğretim faaliyetleri 1 profesör, 5 doçent, 2 doktor öğretim üyesi, 2 öğretim görevlisi ve 3 araştırma görevlisi ile yürütülmektedir. Bölümümüzde dersler çeşitli kapasitelerdeki 12 adet derslikte yürütülmektedir. Dersliklerin bir tanesi 100, dört tanesi 80, diğer altı tanesi ise 30 öğrenci kapasitesine sahiptir. 6 derslikte bilgisayar ve projeksiyon, yabancı dil derslerinin yapıldığı diğer dersliklerde ise video ve TV seti bulunmaktadır. Ayrıca, 10 öğrenci kapasiteli 2 adet seminer odası mevcuttur. Bölümümüz öğrencileri gün boyunca açık olan internet laboratuvarından ücretsiz olarak faydalanabilmektedirler. |
Adres Nevşehir Hacı Bektaş Veli Üniversitesi, Turizm Fakültesi, Turizm Rehberliği Bölümü, 50300, NEVŞEHİR Web Adresi www.tf.nevsehir.edu.tr Tel 0-384-228 11 30 Fax +90-384 / 2152006 Bölüm Başkanı Prof. Dr. İbrahim YILMAZ Tel 0-384-228 11 30 /18019 E-mail : iyilmaz@nevsehir.edu.tr Bölüm AKTS Koordinatörü: Prof. Dr. İbrahim YILMAZ Tel 0-384-228 11 30/ 18019 E-mail: iyilmaz@nevsehir.edu.tr |