Nevşehir Üniversitesi Ticaret ve Turizm Eğitim Fakültesi bünyesindeki Turizm İşletmeciliği ve Otelcilik (örgün+ikinci öğretim) programı 22/05/2008 tarihli Yükseköğretim Genel Kurul toplantısında incelenerek, 2880 sayılı Kanunla değişik 7/d-2 ve 7/h maddeleri uyarınca İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi’ne aktarılmıştır. Eğitim dili Türkçe’dir. |
Programda mevcut olan (toplam 240 AKTS karşılığı) derslerin tümünü başarıyla tamamlayan ve 4.00 üzerinden en az 2.0 ağırlıklı not ortalaması elde eden öğrencilere Turizm İşletmeciliği ve Otelcilik alanında lisans diploması verilir. |
Lisans |
Ülkemizde, üniversitelere giriş için YGS ve LYS sınavlarından başarılı olmak gereklidir. Lisans programlarına giriş sadece bu sınavlardan alınan puana bağlıdır. Öğrenciler, sınav sonucunda aldıkları puanlara göre, girebilecekleri bölüm tercihlerini sıralayarak, tercih formlarını öğrenci seçme yerleştirme merkezine (ÖSYM) gönderirler. ÖSYM, YÖK’e bağlı puanları en yüksekten en düşüğe doğru sıralar, tercih edilen puan türüne göre bütün mevcut programları listeler ve öğrencileri tercih ettikleri programlardan birine yerleştirir. Ülkemizdeki üniversitelere girecek yabancı öğrencilerin seçimi, Yabancı Öğrenci Sınavı (YÖS) adı verilen merkezi bir sınav sonuçlarına göre belli bir kontenjan çerçevesinden yabancı uyruklu öğrenci de kabul edilir. Kayıt için gerekli belgeler; 1-Lise ve dengi okul diploması 2-ÖSYM’ce yapılan yerleştirme sonuç belgesi |
Nevşehir Üniversitesi eğitim-öğretim yönetmeliğinin 28. maddesi gereğince ÖSYM tarafından yapılan dikey geçiş sınavında başarılı olan Meslek Yüksek Okulu mezunlarının lisans programına kabulleri ve intibakları yapılmaktadır. Ayrıca programın eğitim planında yer alan İngilizce dersi için her akademik dönem başında muafiyet sınavı düzenlenmektedir. Bu derslerden beklenen öğrenme çıktılarını sağladığını düşünen öğrenciler yapılan sınavlara girebilme hakkına sahiptir. Sınava giren öğrencilerden başarılı olanlar ders programındaki ilgili dersten muaf olur. |
Turizm İşletmeciliği ve Otelcilik alanında lisans derecesi elde edebilmek için öğrencilerin programda alması gereken zorunlu ve seçimlik derslerin toplam 240 AKTS karşılığı tümünü başarıyla tamamlamak ve genel not ortalamasının 4.00 üzerinden en az 2.00 ağırlıklı not ortalaması elde etmesi gerekir. |
Programımız alanında uzman akademisyenlerden oluşur ve gerekli uygulama çalışmaları derslerle birlikte yürütülmektedir. Turizm İşletmeciliği ve Otelcilik Bölümü'nün temel amacı, stratejik ve yönetsel karar verme konusunda turizm sektörü başta olmak üzere iş dünyasının ihtiyaçlarını karşılayacak girişimci ve yönetici adaylarını yetiştirmektir. |
PÇ-1 | Alanında yer alan belirli bir meslek, iş ile ilgili detaylı ve yakın disiplinlerdeki kavramlar, kuramlar, ilkeler ve olgular ile ilgili kapsamlı ve sistemli bilgi sahibidir. Bu bilgileri, kuramları, modelleri genel olarak ve iş ortamında kullanır ve yorumlar |
PÇ-2 | Alanı ile ilgili düzenli olarak sağlık, güvenlik ve risk değerlendirmesi yapar ve bu amaçla bilgi toplar. Bu bilgi, tartışma ve analizleri uzmanlara ve alan dışındakilere sunar |
PÇ-3 | Alanındaki hizmet verme süreçleri ve işlemleri ile ilgili bilgi sahibidir. Bu süreçleri analiz eder, planlar, uygular, denetler ve gerektiğinde hizmet verme süreçlerini yeniden yapılandırır ve geliştirir. Karmaşık, öngörülemeyen ve yeni stratejik yaklaşımlar gerektiren hizmet süreçlerini ve işleri yönetir veya dönüştürür |
PÇ-4 | Alanındaki örgütlerin iç ve dış çevre faktörleri, örgütün bölümleri ve birbirleriyle ilişkileri ve etkileşimleri, yönetimi, politikaları ve stratejileri konularında bilgi sahibidir. Alanı ile ilgili hizmet verme politika ve stratejilerini kullanır, hizmet süreçlerini tüketiciyi tatmin edecek biçimde yerine getirir, gözden geçirir, geliştirir, değerlendirir, hizmet sürecini etkileyecek sorunlara çözüm bulur ve tüketici tatminini ölçme araçları geliştirir ve kullanır |
PÇ-5 | Alanındaki yasal düzenlemeler, meslek standartları ve uygulamalar ile ilgili bilgi sahibidir. Alanı ile ilgili yasal mevzuatı yorumlar ve mevcut varsayımlara sorgulayıcı bakış açısıyla yaklaşır Alanındaki işleri yasalar ve meslek standartları çerçevesinde yerine getirir. |
PÇ-6 | Alanındaki ve yakın alanlardaki önemli sorunlar, alternatif çözüm yolları ve alanına özgü araştırma yöntemleri konusunda temel düzeyde bilgi sahibidir. Alanı ile ilgili konu ve sorunlarla ilgili olarak bilgileri analiz eder, sorunların çözümünde farklı seçenekleri eleştirel bir yaklaşımla değerlendirir, uygun araştırma yöntemlerini kullanarak proje ve araştırmalar planlar, gerçekleştirir, sonuçları açık ve anlaşılır bir şekilde sunar, karmaşık ve öngörülemeyen durumlarda, sorunların çözümünde özgün ve özerk olur ve kendi başına karar verir |
PÇ-7 | Alanında faaliyet gösteren örgütlerin iç ve dış çevrelerindeki değişimleri takip eder, akılcı analizler yapar, yorumlar, katkı sağlar ve değişimlere uyum sağlar. |
PÇ-8 | Alanı ile ilgili fiziksel ortamı, araç gereçleri ve teknolojileri tanır, kullanır ve bakımını yaparak korur |
PÇ-9 | Kendini ve zamanı yönetir ve öz eleştiri yapar. Alanı ile ilgili planlayabilme, örgütleme, koordinasyon, yöneltme ve kontrol fonksiyonlarını yerine getirir, karmaşık ve öngörülemeyen durumlarda teknik ve mesleki faaliyetleri veya projeleri yönetir |
PÇ-10 | Başkalarıyla ve bağımsız olarak etkin bir biçimde çalışır. Birlikte çalıştığı insanların mesleki bilgi ve becerilerini geliştirir ve performanslarını değerlendirir. Mahiyetinde çalışan bireylerin veya grupların mesleki gelişimlerini yönetir |
PÇ-11 | Bireylerarası ve kültürlerarası etkin iletişim kurar ve grup çalışması yapar. Ekip üyesi olarak çalışır, sorumluluk alır ve ekibi yönetir |
PÇ-12 | Alanı ve mesleği ile ilgili güncel gelişmeleri ve uygulamaları ulusal ve uluslararası düzeyde takip eder ve uygulamada kullanır. Daha fazla sorumluluk alabilmek için bilgi, beceri ve yetkinliklerini arttırarak kişisel ve mesleki olarak kendi kendine öğrenmek suretiyle bu bilgi, beceri ve yetkinlikleri yaşam boyu öğrenme bilinciyle günceller ve kendini sürekli geliştirir |
PÇ-13 | Türkçe sözlü ve yazılı etkin iletişim kurar, en az bir yabancı dil kullanır |
PÇ-14 | Bilişim ve iletişim teknolojilerini en az alanının gerektirdiği düzeyde kullanır |
PÇ-15 | Alanı ile ilgili etik değerlere bağlı kalır ve sosyal sorumluluk sahibidir. Alanı ile ilgili işleri gerçekleştirirken insan sağlığını, sosyal ve doğal çevreyi dikkate alır. |
PÇ-16 | Hizmet sunulan kişilerin özel hayatlarının mahremiyeti ve gizliliği konusunda yeterli bilince sahiptir ve bu konuda gerekli tedbirleri alır. Temel hak ve hürriyetleri gözetir, insanlar ve kültürler arasındaki farklılıklara duyarlı olur; hoşgörü ve saygı gösterir. Kişisel bakıma, hijyene, giyime ve görünüme alanının gerektirdiği şekilde özen gösterir. |
PÇ-17 | Bilimsel araştırma yapmak ve tez yazmak için araştırma yöntem ve tekniklerini kullanır. |
PÇ-18 | Türkiye ve Dünya tarihinin yanısıra kültür ve coğrafya hakkında ayrıntılı bilgiye sahip olur. |
PÇ-19 | Eğitim ve öğretimde sürekliliği hedefleyen "yaşam boyu öğrenme" bilincini artırarak, bilim, bilgi ve iletişim teknolojilerindeki gelişmeleri izler. |
Turizm İşletmeciliği ve Otelcilik Bölümü'nün temel amacı, stratejik ve yönetsel karar verme konusunda turizm sektörü başta olmak üzere iş dünyasının ihtiyaçlarını karşılayacak girişimci ve yönetici adaylarını yetiştirmektir. Bu amaç doğrultusunda öğrenciler, biri ingilizce olmak üzere iki yabancı dil, bilgi teknolojileri, turizm sektörü ve turizm işletmeleri, modern işletmecilik ve yöneticilik ile ilgili bilgi ve becerilerle donatılmaktadır. |
Lisans eğitimini başarı ile tamamlayan adaylar ALES sınavından geçerli not almaları ve yeterli düzeyde İngilizce dil bilgisine sahip olmaları koşuluyla lisansüstü programlarda öğrenim görebilirler. |
Kodu | Adı | Teori | Uygulama | Sınıfı | Dönemi | Türü | Akts |
---|---|---|---|---|---|---|---|
AİT101 | ATATÜRK İLKELERİ VE İNKILâP TARİHİ I | 2 Saat | 0 Saat | 1 | Güz | Zorunlu | 2 |
T107 | EKONOMİ | 3 Saat | 0 Saat | 1 | Güz | Zorunlu | 2 |
T105 | İSTATİSTİK | 2 Saat | 0 Saat | 1 | Güz | Zorunlu | 3 |
ENF101 | TEMEL BİLGİ TEKNOLOJİLERİ KULLANIMI I | 2 Saat | 2 Saat | 1 | Güz | Zorunlu | 5 |
T103 | TURİZM | 2 Saat | 0 Saat | 1 | Güz | Zorunlu | 2 |
TDL101 | TÜRK DİLİ-I | 2 Saat | 0 Saat | 1 | Güz | Zorunlu | 2 |
YBD101 | YABANCI DİL I | 10 Saat | 0 Saat | 1 | Güz | Zorunlu | 12 |
ORTAK1 | ORTAK DERSLER HAVUZU 1 | - Saat | - Saat | 1 | Güz | Seçmeli | 2 |
Toplam: |
30 |
Kodu | Adı | Teori | Uygulama | Sınıfı | Dönemi | Türü | Akts |
---|---|---|---|---|---|---|---|
T104 | AĞIRLAMA ENDÜSTRİSİNE GİRİŞ | 2 Saat | 0 Saat | 1 | Bahar | Zorunlu | 3 |
AİT102 | ATATÜRK İLKELERİ VE İNKILAP TARİHİ II | 2 Saat | 0 Saat | 1 | Bahar | Zorunlu | 2 |
T114 | HUKUKUN TEMEL KAVRAMLARI | 2 Saat | 0 Saat | 1 | Bahar | Zorunlu | 2 |
T106 | İŞLETME | 2 Saat | 0 Saat | 1 | Bahar | Zorunlu | 2 |
ENF102 | TEMEL BİLGİ TEKNOLOJİLERİ KULLANIMI II | 2 Saat | 2 Saat | 1 | Bahar | Zorunlu | 5 |
TDL102 | TÜRK DİLİ II | 2 Saat | 0 Saat | 1 | Bahar | Zorunlu | 2 |
YBD102 | YABANCI DİL-II | 10 Saat | 0 Saat | 1 | Bahar | Zorunlu | 12 |
ORTAK2 | ORTAK DERSLER HAVUZU 2 | - Saat | - Saat | 1 | Bahar | Seçmeli | 2 |
Toplam: |
30 |
Kodu | Adı | Teori | Uygulama | Sınıfı | Dönemi | Türü | Akts |
---|---|---|---|---|---|---|---|
T201 | İNGİLİZCE III | 8 Saat | 0 Saat | 2 | Güz | Zorunlu | 10 |
T207 | KAT HİZMETLERİ | 2 Saat | 2 Saat | 2 | Güz | Zorunlu | 5 |
T205 | ÖNBÜRO VE YÖNETİMİ | 3 Saat | 1 Saat | 2 | Güz | Zorunlu | 5 |
T221 | SEYAHAT ACENTACILIĞI VE TUR OPERATÖRLÜĞÜ | 2 Saat | 0 Saat | 2 | Güz | Zorunlu | 4 |
SDHVZ3 | SEÇMELİ DERS HAVUZU 3 | - Saat | - Saat | 2 | Güz | Seçmeli | 6 |
Toplam: |
30 |
Kodu | Adı | Teori | Uygulama | Sınıfı | Dönemi | Türü | Akts |
---|---|---|---|---|---|---|---|
T202 | İNGİLİZCE IV | 8 Saat | 0 Saat | 2 | Bahar | Zorunlu | 10 |
T220 | ÖNBÜRO VE KAT HİZMETLERİ OTOMASYONU | 3 Saat | 0 Saat | 2 | Bahar | Zorunlu | 4 |
T210 | ÖRGÜTSEL DAVRANIŞ | 3 Saat | 0 Saat | 2 | Bahar | Zorunlu | 5 |
T204 | YİYECEK İÇECEK SERVİSİ | 2 Saat | 1 Saat | 2 | Bahar | Zorunlu | 4 |
SDHVZ4 | SEÇMELİ DERS HAVUZU 4 | - Saat | - Saat | 2 | Bahar | Seçmeli | 6 |
Toplam: |
29 |
Kodu | Adı | Teori | Uygulama | Sınıfı | Dönemi | Türü | Akts |
---|---|---|---|---|---|---|---|
T301 | İNGİLİZCE V | 6 Saat | 0 Saat | 3 | Güz | Zorunlu | 10 |
T305 | KONAKLAMA İŞLETMELERİ YÖNETİMİ | 3 Saat | 0 Saat | 3 | Güz | Zorunlu | 4 |
T307 | MUHASEBE İLKELERİ | 3 Saat | 0 Saat | 3 | Güz | Zorunlu | 4 |
T309 | YİYECEK İÇECEK YÖNETİMİ | 2 Saat | 0 Saat | 3 | Güz | Zorunlu | 4 |
SCYDHVZ 5 | SEÇMELİ YABANCI DİL DERS HAVUZU 5 | - Saat | - Saat | 3 | Güz | Seçmeli | 4 |
SCHVZ5 | SEÇMELİ DERS HAVUZU 5 | - Saat | - Saat | 3 | Güz | Seçmeli | 4 |
Toplam: |
30 |
Kodu | Adı | Teori | Uygulama | Sınıfı | Dönemi | Türü | Akts |
---|---|---|---|---|---|---|---|
T302 | İNGİLİZCE VI | 6 Saat | 0 Saat | 3 | Bahar | Zorunlu | 10 |
T308 | TURİZM İŞLETMELERİ MUHASEBESİ | 3 Saat | 0 Saat | 3 | Bahar | Zorunlu | 5 |
T304 | TURİZM PAZARLAMASI | 2 Saat | 0 Saat | 3 | Bahar | Zorunlu | 5 |
SCYDHVZ 6 | SEÇMELİ YABANCI DİL DERS HAVUZU 6 | - Saat | - Saat | 3 | Bahar | Seçmeli | 4 |
SCHVZ6 | SEÇMELİ DERS HAVUZU 6 | - Saat | - Saat | 3 | Bahar | Seçmeli | 6 |
Toplam: |
30 |
Kodu | Adı | Teori | Uygulama | Sınıfı | Dönemi | Türü | Akts |
---|---|---|---|---|---|---|---|
T409 | MESLEKİ İNGİLİZCE I | 6 Saat | 0 Saat | 4 | Güz | Zorunlu | 5 |
T407 | TURİZMDE PAZARLAMA ARAŞTIRMASI | 3 Saat | 0 Saat | 4 | Güz | Zorunlu | 9 |
SCYDHVZ 7 | SEÇMELİ YABANCI DİL DERS HAVUZU 7 | - Saat | - Saat | 4 | Güz | Seçmeli | 4 |
SCHVZ7 | SEÇMELİ DERS HAVUZU 7 | - Saat | - Saat | 4 | Güz | Seçmeli | 12 |
Toplam: |
30 |
Kodu | Adı | Teori | Uygulama | Sınıfı | Dönemi | Türü | Akts |
---|---|---|---|---|---|---|---|
T404 | FİNANSAL YÖNETİM | 3 Saat | 0 Saat | 4 | Bahar | Zorunlu | 6 |
T402 | İNSAN KAYNAKLARI YÖNETİMİ | 2 Saat | 0 Saat | 4 | Bahar | Zorunlu | 5 |
T410 | MESLEKİ İNGİLİZCE II | 6 Saat | 0 Saat | 4 | Bahar | Zorunlu | 5 |
T408 | STAJ ÇALIŞMALARI | 2 Saat | 0 Saat | 4 | Bahar | Zorunlu | 3 |
SCYDHVZ 8 | SEÇMELİ YABANCI DİL DERS HAVUZU 8 | - Saat | - Saat | 4 | Bahar | Seçmeli | 4 |
SCHVZ8 | SEÇMELİ DERS HAVUZU 8 | - Saat | - Saat | 4 | Bahar | Seçmeli | 7 |
Toplam: |
30 |
Kodu | Adı | Teori | Uygulama | Sınıfı | Dönemi | Türü | Akts |
---|---|---|---|---|---|---|---|
T219 | MUTFAK YÖNETİMİ | 2 Saat | 1 Saat | 2 | Güz | Seçmeli | 2 |
T217 | PAZARLAMA | 2 Saat | 0 Saat | 2 | Güz | Seçmeli | 2 |
T215 | RESTORAN YÖNETİMİ | 2 Saat | 0 Saat | 2 | Güz | Seçmeli | 2 |
T213 | SOSYAL BİLİMLERDE ARAŞTIRMA YÖNTEMLERİ | 2 Saat | 0 Saat | 2 | Güz | Seçmeli | 2 |
T209 | TURİZM EKONOMİSİ | 2 Saat | 0 Saat | 2 | Güz | Seçmeli | 2 |
Kodu | Adı | Teori | Uygulama | Sınıfı | Dönemi | Türü | Akts |
---|---|---|---|---|---|---|---|
T224 | PROTOKOL YÖNETİMİ | 2 Saat | 0 Saat | 2 | Bahar | Seçmeli | 2 |
T206 | REKREASYON VE ANİMASYON | 2 Saat | 0 Saat | 2 | Bahar | Seçmeli | 2 |
T212 | SEYAHAT İŞLETMELERİ OTOMASYONU | 2 Saat | 0 Saat | 2 | Bahar | Seçmeli | 2 |
T218 | TURİZM COĞRAFYASI | 2 Saat | 0 Saat | 2 | Bahar | Seçmeli | 2 |
T214 | TURİZM HUKUKU | 2 Saat | 0 Saat | 2 | Bahar | Seçmeli | 2 |
T216 | TÜRK MUTFAĞI | 2 Saat | 0 Saat | 2 | Bahar | Seçmeli | 2 |
Kodu | Adı | Teori | Uygulama | Sınıfı | Dönemi | Türü | Akts |
---|---|---|---|---|---|---|---|
T313 | S. ALMANCA I | 6 Saat | 0 Saat | 3 | Güz | Seçmeli | 4 |
T317 | S. İTALYANCA I | 6 Saat | 0 Saat | 3 | Güz | Seçmeli | 4 |
T319 | S. JAPONCA I | 6 Saat | 0 Saat | 3 | Güz | Seçmeli | 4 |
T321 | S. RUSÇA I | 6 Saat | 0 Saat | 3 | Güz | Seçmeli | 4 |
T315 | S.FRANSIZCA I | 6 Saat | 0 Saat | 3 | Güz | Seçmeli | 4 |
Kodu | Adı | Teori | Uygulama | Sınıfı | Dönemi | Türü | Akts |
---|---|---|---|---|---|---|---|
T331 | ANADOLU HALK KÜLTÜRÜ | 2 Saat | 0 Saat | 3 | Güz | Seçmeli | 2 |
T329 | HİZMET PAZARLAMASI | 2 Saat | 0 Saat | 3 | Güz | Seçmeli | 2 |
T327 | SEYAHAT İŞLETMECİLİĞİ | 2 Saat | 0 Saat | 3 | Güz | Seçmeli | 2 |
T323 | TURİZM SOSYOLOJİSİ | 2 Saat | 0 Saat | 3 | Güz | Seçmeli | 2 |
T325 | ULUSLARARASI MUTFAKLAR | 2 Saat | 0 Saat | 3 | Güz | Seçmeli | 2 |
Kodu | Adı | Teori | Uygulama | Sınıfı | Dönemi | Türü | Akts |
---|---|---|---|---|---|---|---|
T314 | S. ALMANCA II | 6 Saat | 0 Saat | 3 | Bahar | Seçmeli | 4 |
T316 | S. FRANSIZCA II | 6 Saat | 0 Saat | 3 | Bahar | Seçmeli | 4 |
T318 | S. İTALYANCA II | 6 Saat | 0 Saat | 3 | Bahar | Seçmeli | 4 |
T320 | S. JAPONCA II | 6 Saat | 0 Saat | 3 | Bahar | Seçmeli | 4 |
T322 | S. RUSÇA II | 6 Saat | 0 Saat | 3 | Bahar | Seçmeli | 4 |
Kodu | Adı | Teori | Uygulama | Sınıfı | Dönemi | Türü | Akts |
---|---|---|---|---|---|---|---|
T306 | GASTRONOMİ | 2 Saat | 0 Saat | 3 | Bahar | Seçmeli | 2 |
T310 | SEÇMELİ SEMİNER DERSİ | 2 Saat | 0 Saat | 3 | Bahar | Seçmeli | 3 |
T328 | TUR PLANLAMASI VE YÖNETİMİ | 2 Saat | 0 Saat | 3 | Bahar | Seçmeli | 2 |
T326 | TURİZMDE TÜKETİCİ DAVRANIŞI | 2 Saat | 0 Saat | 3 | Bahar | Seçmeli | 2 |
T330 | ULAŞTIRMA SİSTEMLERİ | 2 Saat | 0 Saat | 3 | Bahar | Seçmeli | 2 |
T324 | ULUSLARARASI OTEL İŞLETMECİLİĞİ | 2 Saat | 0 Saat | 3 | Bahar | Seçmeli | 2 |
Kodu | Adı | Teori | Uygulama | Sınıfı | Dönemi | Türü | Akts |
---|---|---|---|---|---|---|---|
T413 | S. ALMANCA III | 4 Saat | 0 Saat | 4 | Güz | Seçmeli | 4 |
T417 | S. İTALYANCA III | 4 Saat | 0 Saat | 4 | Güz | Seçmeli | 4 |
T421 | S. JAPONCA III | 4 Saat | 0 Saat | 4 | Güz | Seçmeli | 4 |
T423 | S. RUSÇA III | 4 Saat | 0 Saat | 4 | Güz | Seçmeli | 4 |
T415 | S.FRANSIZCA III | 4 Saat | 0 Saat | 4 | Güz | Seçmeli | 4 |
Kodu | Adı | Teori | Uygulama | Sınıfı | Dönemi | Türü | Akts |
---|---|---|---|---|---|---|---|
T425 | DESTİNASYON YÖNETİMİ | 2 Saat | 0 Saat | 4 | Güz | Seçmeli | 3 |
T405 | ETKİNLİK YÖNETİMİ | 2 Saat | 0 Saat | 4 | Güz | Seçmeli | 4 |
T427 | SÜRDÜRÜLEBİLİR TURİZM | 2 Saat | 0 Saat | 4 | Güz | Seçmeli | 4 |
T403 | TURİZMDE İŞ AHLAKI | 2 Saat | 0 Saat | 4 | Güz | Seçmeli | 4 |
T429 | YER AYIRMA SİSTEMLERİ VE BİLET KESME | 2 Saat | 0 Saat | 4 | Güz | Seçmeli | 4 |
Kodu | Adı | Teori | Uygulama | Sınıfı | Dönemi | Türü | Akts |
---|---|---|---|---|---|---|---|
T414 | S. ALMANCA IV | 4 Saat | 0 Saat | 4 | Bahar | Seçmeli | 4 |
T416 | S. FRANSIZCA IV | 4 Saat | 0 Saat | 4 | Bahar | Seçmeli | 4 |
T418 | S. İTALYANCA IV | 4 Saat | 0 Saat | 4 | Bahar | Seçmeli | 4 |
T420 | S. JAPONCA IV | 4 Saat | 0 Saat | 4 | Bahar | Seçmeli | 4 |
T422 | S. RUSÇA IV | 4 Saat | 0 Saat | 4 | Bahar | Seçmeli | 4 |
Kodu | Adı | Teori | Uygulama | Sınıfı | Dönemi | Türü | Akts |
---|---|---|---|---|---|---|---|
BKE101 | BİLİMSEL VE KÜLTÜREL ETKİNLİKLER | 2 Saat | 0 Saat | 4 | Bahar | Seçmeli | 3 |
T432 | DOĞRUDAN PAZARLAMA | 2 Saat | 0 Saat | 4 | Bahar | Seçmeli | 2 |
T406 | GİRİŞİMCİLİK | 2 Saat | 0 Saat | 4 | Bahar | Seçmeli | 2 |
T434 | HALKLA İLİŞKİLER | 2 Saat | 0 Saat | 4 | Bahar | Seçmeli | 3 |
T430 | İŞ VE SOSYAL GÜVENLİK HUKUKU | 2 Saat | 0 Saat | 4 | Bahar | Seçmeli | 2 |
T428 | ÖZEL İLGİ TURİZMİ | 2 Saat | 0 Saat | 4 | Bahar | Seçmeli | 3 |
T426 | TURİZM POLİTİKASI VE PLANLAMASI | 2 Saat | 0 Saat | 4 | Bahar | Seçmeli | 2 |
Kodu | Adı | Teori | Uygulama | Sınıfı | Dönemi | Türü | Akts |
---|---|---|---|---|---|---|---|
BED101 | BEDEN EĞİTİMİ I | 2 Saat | 0 Saat | 1 | Güz | Seçmeli | 2 |
MUZ101 | MÜZİK I | 2 Saat | 0 Saat | 1 | Güz | Seçmeli | 2 |
RES101 | RESİM BİLGİSİ I | 2 Saat | 0 Saat | 1 | Güz | Seçmeli | 3 |
Kodu | Adı | Teori | Uygulama | Sınıfı | Dönemi | Türü | Akts |
---|---|---|---|---|---|---|---|
BED102 | BEDEN EĞİTİMİ II | 2 Saat | 0 Saat | 1 | Bahar | Seçmeli | 2 |
MUZ102 | MÜZİK II | 2 Saat | 0 Saat | 1 | Bahar | Seçmeli | 2 |
RES102 | RESİM BİLGİSİ II | 2 Saat | 0 Saat | 1 | Bahar | Seçmeli | 3 |
Her öğrenci dönem başında derslere kayıt yaptırmalı ve dönem sonu sınavına girebilmesi için ise derslerin en az %70’ine devam etmiş olmaları gereklidir. Öğrenciler her ders için en az 1 ara sınav ve yarıyıl sonu sınavına tabi tutulurlar. Başarı notuna, ara sınavlarına (ödev, quiz vb. ölçme araçlarından elde edilen puanlar da değerlendirmeye alınabilir) katkısı %40, yarıyıl sonu sınavının katkısı % 60 şeklindedir. Tüm sınavlar 100 puan üzerinden değerlendirilir. Bir dersten (AA),(BA),(BB),(CB) ve (CC) harf notlarından birini alan öğrenciler o dersi başarmış sayılırlar. (DC) ve (DD) notları şartlı başarılı notlardır. Öğrencinin DC veya DD notu aldığı bir dersten başarılı olması için genel not ortalamasının en az 2.0 olması gerekir. |
Programı başarıyla tamamlamak için programda mevcut olan derslerin tümünü (240 AKTS karşılığı) geçmek, 4.00 üzerinden en az 2.0 ağırlıklı not ortalaması elde etmek ve 140 günlük stajı başarıyla tamamlamaları gerekmektedir. |
Tam Zamanlı |
Bölümümüzde eğitim-öğretim faaliyetleri 1 profesör, 2 doçent, 7 yardımcı doçent, 2 araştırma görevlisi, 1 öğretim görevlisi ve 10 okutman ile yürütülmektedir. Bölümümüzde dersler 45 kişilik kapasiteye ve projeksiyona sahip sınıflarda yürütülmekte olup; yiyecek-içecek, önbüro ve kat hizmetleri gibi derslerin uygulama yapabilmesi için dört yıldızlı otel mutfağı standardında bir uygulama mutfağı ve uygulama odası mevcuttur. Bölümümüz öğrencileri gün boyunca açık olan internet laboratuarından ücretsiz olarak faydalanabilmektedir. Ayrıca 4 ve 5 yıldızlı otellerde uygulama şansları vardır. |
Adres Nevşehir Üniversitesi, İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi, Turizm İşletmeciliği ve Otelcilik Bölümü, 50300, NEVŞEHİR Web Adresi http://www.iibf.nevsehir.edu.tr Tel 0-384-228 11 10 Fax +90-384 / 2152010 Bölüm Başkanı Yrd. Doç. Dr. Metin KAPLAN Tel 0-384-228 11 10 /1533 E-mail : mkaplan@nevsehir.edu.tr Bölüm AKTS Koordinatörü Öğr. Gör. Gaye YÜKSEL Tel 0-384-228 11 10/ 1578 E-mail: gaye.yuksel@nevsehir.edu.tr |