Nevşehir Hacı Bektaş Veli Üniversitesi Bilgi Paketi

Programlar Hakkında Bilgi

SPOR BİLİMLERİ FAKÜLTESİ / ANTRENÖRLÜK EĞİTİMİ BÖLÜMÜ (TEKLİF EDİLEN)

Kuruluş

Antrenörlük Eğitimi Bölümü ve Antrenörlük Eğitimi Anabilim Dalı, Üniversitemiz Spor Bilimleri ve Teknolojisi Yüksekokulu bünyesinde, 22.05.2017 tarihli Karar ile açılmıştır.


Kazanılan Yeterlilik

Antrenörlük Eğitimi Bölümü Programında olan 240 AKTS karşılığı olan derslerin tümünü başarıyla tamamlayan ve 4.00 üzerinden en az 2.0 ağırlıklı not ortalaması elde eden öğrencilere “Antrenörlük” alanında lisans diploması verilir.


Yeterlilik Düzeyi

Lisans


Kabul ve Kayıt Şartları

Antrenörlük Eğitimi Programına giriş için adaylar özel yetenek sınavına girerler. Özel Yetenek Sınavı’ndan alınan puan, YKS (Temel Yeterlilik Testi) puanı, Milli Sporcu Olma durumu ve Spor Özgeçmişi durumu hep birlikte değerlendirilerek hesaplanan puana göre Programa yerleştirme yapılır.


Önceki Öğrenimin Tanınması

Eğitim programında yer alan İngilizce gibi bazı dersler için her akademik dönem başında muafiyet sınavı düzenlenmektedir. Bu dersten beklenen öğrenme çıktılarını sağladığını düşünen öğrenciler, yapılan sınavlara girebilme hakkına sahiptir. Sınava giren öğrencilerden başarılı olanlar, ders programındaki İngilizce dersinden muaf olurlar.


Yeterlilik Koşulları ve Kuralları

Antrenörlük Eğitimi Programından mezun olmak için öğrencilerin Nevşehir Hacı Bektaş Veli Üniversitesi Lisans Eğitim Öğretim Yönetmeliğinde belirtilen mezuniyet ve diploma şartlarını sağlaması ve dört yıl boyunca en az 240 AKTS ders almaları gerekmektedir.


Program Profili

Antrenörlük Eğitimi programının eğitim dili Türkçe ve öğrenim süresi 4 yıldır. Programda her yarıyıl 30 AKTS'lik ders bulunmaktadır. Programda 46'sı zorunlu ders, 20'si uzmanlık dersi, 44'ü seçmeli spor dersi ve 48'i seçmeli teorik ders olmak üzere toplam 158 ders vardır. Bu derslerin arasında alan dersleri, meslek dersleri ve genel kültür dersleri bulunmaktadır.


Program Çıktıları

PÇ-1 Spor Bilimleri, Antrenörlük, Kondisyonerlik ve Sporda Performans Analizi alanlarıyla ilgili kavramları ve ilkeleri açıklayabilme bilgisine sahiptir.
PÇ-2 Antrenörlük, Kondisyonerlik ve Sporda Performans Analizi alanlarındaki hizmet verme süreçleri ve işlemleri ile ilgili bilgiye sahiptir.
PÇ-3 Farklı yaş grupları için ulaşılması gereken en yüksek seviyelere yakın ve uzak dönem hedefleri sıralar. Hedefler doğrultusunda yakın ve uzun dönemler için antrenman planları yapabilir ve bunları değişen koşullara göre uyarlayabilir.
PÇ-4 Farklı yaş gruplarında yapılan yayınları ve güncel çalışmaları izleme, yorumlama, değerlendirme, analiz yapma ve uygulama bilgisine sahiptir.
PÇ-5 Antrenörlük eğitimi programı için belirlenecek kriter ve süreçler doğrultusunda antrenörün görev, yetki ve sorumluluklarının yasal ilkelerini tanımlar.
PÇ-6 Antrenör ile ilgili bilimsel araştırmaları planlama, yürütme, raporlama, sunma ve geliştirme sürecinde bilgiye ulaşma, araştırma-kurgulama ve bununla ilgili istatistiksel kavramları etik kuralları çerçevesinde tanımlar.
PÇ-7 Antrenör olarak spor alt yapısının gelişimine katkı sağlar, ulusal ve uluslararası düzeyde amatör, profesyonel ve milli sporcu yetiştirilmesinde gerekli olan bilgileri edinir.
PÇ-8 Yabancı dilde iletişim kurma becerisine sahip olur.
PÇ-9 Spor branşında, branşa özgü veya genel çevre koşullarından kaynaklanabilecek herhangi bir problemle karşılaşılması durumunda problemin tanımlanması ve önlenmesine yönelik öneriler oluşturur.
PÇ-10 Farklı spor dallarındaki meslektaşlarının antrenörlük uygulaması ile ilgili görüşlerini dikkate alır.
PÇ-11 Spor Bilimleri, Antrenörlük, Kondisyonerlik ve Sporda Performans Analizi alanlarıyla ilgili farklı yaş grupları, cinsiyet ve antrenman düzeylerindeki sporcuların antrenman süreçlerinde karşılaştığı problemleri inceleme ve araştırma konusu yapar.
PÇ-12 Sporcuların eleştirel düşünme, yaratıcı düşünme, problem çözme ve analiz-sentez yapma becerilerinin gelişimi için uygun yöntem ve teknikleri kullanır.
PÇ-13 Antrenör yetenek seçimi, yönlendirme ve geliştirmede ve sporda modelleme yapma, geliştirme ve takip etmeyi planlar.
PÇ-14 Farklı yaş grubundaki bireylerin genel durumuyla ilgili olarak antrenör kendi bilgisini temel alarak, kişinin spor branşı, sağlık ve yaşam tarzı profilini, yetersizliklerini, vücut yapı ve fonksiyonunu, spora katılım düzeyini tanımlayarak bu doğrultuda değerlendirme ve uygulama önceliklerini belirler ve bireysel farklılıkları dikkate alarak antrenman programı planlar.
PÇ-15 Sporcu performansı odaklı düzenli antrenman programını günlük yaşama ve spor branşına uyarlayarak sistematik bir şekilde uygular.
PÇ-16 Antrenör, farklı yaş gruplarındaki bireyleri performans testleri ile belirli aralıklarla kontrol ederek, gerektiğinde antrenman planını yeniden düzenler.
PÇ-17 Meslektaşları ve farklı disiplinlerle işbirliği yaparak sürdürülebilir ilişki ve iletişim içinde çalışır.
PÇ-18 Gizlilik kuralları çerçevesinde farklı gruplardaki bireylerin özelliklerini dikkate alarak sportif değerlendirme ve sonuçlarını, hizmet alanları içerisindeki diğer profesyonellerle paylaşır.
PÇ-19 Ulusal ve uluslararası düzeyde sporcu yetiştirilmesinde diğer profesyonellerle çalışabilme deneyimine sahip olur.
PÇ-20 Etkileşimde bulunduğu diğer meslek mensupları ve disiplinlerle etkin, verimli ve etik prensiplerle çalışabilme becerisine sahip olur.
PÇ-21 Uzmanlık olarak seçilen spor branşı ile ilgili araç-gereç, diğer donanım ve eğitim teknolojilerini amaca göre etkin kullanır.
PÇ-22 Seçtiği uzmanlık dalında, mezun olduktan sonra hak kazandığı lisans ile antrenörlük yapar.
PÇ-23 Farklı seviye ve gruplardaki bireylerle ilgili güncel çalışmalar yapar.
PÇ-24 Alanının gerektirdiği düzeyde bilgisayar programlarını ve uygulamalarını aktif şekilde kullanır.
PÇ-25 Spor Bilimleri, Antrenörlük, Kondisyonerlik ve Sporda Performans Analizi alanlarıyla ilgili kurum ve kuruluşlarca düzenlenen ulusal ve uluslararası hizmet içi eğitim, kurs, çalıştay, seminer, toplantı ve kongrelere katılarak mesleki bilgi ve becerilerini yaşam boyu öğrenme süreci içinde geliştirir.
PÇ-26 Antrenör psikososyal bakış̧ açısıyla sporcularının gizliliğine saygı göstererek etkin iletişim becerilerini kullanır.
PÇ-27 Antrenör olarak sporcu sağlığının korunmasına katkı sağlar.
PÇ-28 Sportif değerlendirme ve antrenman sürecinde ekip anlayışına sahiptir.
PÇ-29 Antrenman programını değerlendirme ve geliştirme sürecinde gereken verilerin toplanması, kayıt altına alınması ve raporlanmasında etik ve yasal çerçeveyi benimser.
PÇ-30 Tutum ve davranışlarının yanında, kültürel yeterlilikleri ile de topluma örnek olur, demokrasiye ve insan haklarına, toplumsal, bilimsel, kültürel değerlere ve mesleki etik ilkelere uygun davranır.
PÇ-31 Antrenörlük mesleği ile ilgili bilimsel araştırmaları planlama, yürütme ve uygulama sürecinde eleştirel bakış̧ açısına sahiptir.
PÇ-32 Antrenörlük kimliğini, bilincini ve mesleki disiplinini koruyarak disiplinler arası iş birliği anlayışıyla sorumluluk alır.
PÇ-33 Antrenörlük mesleği ile ilgili diğer meslek mensupları ile etkili iletişim becerisine sahip olur.
PÇ-34 Alanı ile ilgili toplumun ve dünyanın gündemindeki olayları/gelişmeleri izler ve değerlendirir.

TYYÇ-Program Çıktıları Matrisi
TYYC PÇ-1 PÇ-2 PÇ-3 PÇ-4 PÇ-5 PÇ-6 PÇ-7 PÇ-8 PÇ-9 PÇ-10 PÇ-11 PÇ-12 PÇ-13 PÇ-14 PÇ-15 PÇ-16 PÇ-17 PÇ-18 PÇ-19 PÇ-20 PÇ-21 PÇ-22 PÇ-23 PÇ-24 PÇ-25 PÇ-26 PÇ-27 PÇ-28 PÇ-29 PÇ-30 PÇ-31 PÇ-32 PÇ-33 PÇ-34
1- Alanındaki güncel bilgileri içeren ders kitapları, uygulama araç-gereçleri ve diğer kaynaklarla desteklenen ileri düzeydeki kuramsal ve uygulamalı bilgilere sahip olma. X X X X X X X X X
1- Alanında edindiği ileri düzeydeki kuramsal ve uygulamalı bilgileri kullanabilme. X X X X X X
2- Alanında edindiği ileri düzeydeki bilgi ve becerileri kullanarak verileri yorumlayabilme ve değerlendirebilme, sorunları tanımlayabilme, analiz edebilme, araştırmalara ve kanıtlara dayalı çözüm önerileri geliştirebilme. X X X X X
1- Alanı ile ilgili ileri düzeydeki bir çalışmayı bağımsız olarak yürütebilme. X X X X X
2- Alanı ile ilgili uygulamalarda karşılaşılan ve öngörülemeyen karmaşık sorunları çözmek için bireysel ve ekip üyesi olarak sorumluluk alabilme. X X X X X X
3- Sorumluluğu altında çalışanların bir proje çerçevesinde gelişimlerine yönelik etkinlikleri planlayabilme ve yönetebilme. X X X X X
1- Alanında edindiği ileri düzeydeki bilgi ve becerileri eleştirel bir yaklaşımla değerlendirebilme. X X X X
2- Öğrenme gereksinimlerini belirleyebilme ve öğrenmesini yönlendirebilme. X X X X
3- Yaşamboyu öğrenmeye ilişkin olumlu tutum geliştirebilme. X X X X
1- Alanı ile ilgili konularda ilgili kişi ve kurumları bilgilendirebilme; düşüncelerini ve sorunlara ilişkin çözüm önerilerini yazılı ve sözlü olarak aktarabilme. X X X X X X
2- Alanı ile ilgili konularda düşüncelerini ve sorunlara ilişkin çözüm önerilerini nicel ve nitel verilerle destekleyerek uzman olan ve olmayan kişilerle paylaşabilme. X X X X X X X
3- Toplumsal sorumluluk bilinci ile yaşadığı sosyal çevre için proje ve etkinlikler düzenleyebilme ve bunları uygulayabilme. X X X X
4- Bir yabancı dili en az Avrupa Dil Portföyü B1 Genel Düzeyi'nde kullanarak alanındaki bilgileri izleyebilme ve meslektaşları ile iletişim kurabilme. X
5- Alanının gerektirdiği en az Avrupa Bilgisayar Kullanma Lisansı İleri Düzeyinde bilgisayar yazılımı ile birlikte bilişim ve iletişim teknolojilerini kullanabilme. X
1- Alanı ile ilgili verilerin toplanması, yorumlanması, uygulanması ve sonuçlarının duyurulması aşamalarında toplumsal, bilimsel, kültürel ve etik değerlere uygun hareket etme. X X X X
2- Sosyal hakların evrenselliği, sosyal adalet, kalite kültürü ve kültürel değerlerin korunması ile çevre koruma, iş sağlığı ve güvenliği konularında yeterli bilince sahip olma. X

Temel Alan Yeterlilikleri-Program Çıktıları Matrisi (Mesleki Ağırlıklı)
Açıklama PÇ-1 PÇ-2 PÇ-3 PÇ-4 PÇ-5 PÇ-6 PÇ-7 PÇ-8 PÇ-9 PÇ-10 PÇ-11 PÇ-12 PÇ-13 PÇ-14 PÇ-15 PÇ-16 PÇ-17 PÇ-18 PÇ-19 PÇ-20 PÇ-21 PÇ-22 PÇ-23 PÇ-24 PÇ-25 PÇ-26 PÇ-27 PÇ-28 PÇ-29 PÇ-30 PÇ-31 PÇ-32 PÇ-33 PÇ-34
Alanındaki ve yakın disiplinlerdeki kavramlar, kuramlar, ilkeler ve olgular ile ilgili kapsamlı ve sistemli bilgi sahibidir. X X X X X
Alanındaki hizmet verme süreçleri ve işlemleri ile ilgili bilgi sahibidir. X
Alanındaki örgütlerin iç ve dış çevre faktörleri, örgütün bölümleri ve birbirleriyle ilişkileri ve etkileşimleri, yönetimi, politikaları ve stratejileri konularında bilgi sahibidir. X X X X
Alanına özgü araştırma yöntemleri konusunda temel düzeyde bilgi sahibidir. X X
Alanındaki yasal düzenlemeler, meslek standartları ve uygulamalar ile ilgili bilgi sahibidir. X X X
Alanında yer alan belirli bir meslek, iş ile ilgili detaylı bilgi sahibidir. X X X
Alanındaki ve yakın alanlardaki önemli sorunlar ve alternatif çözüm yolları konusunda bilgi sahibidir. X X X
Alanındaki ve yakın disiplinlerdeki bilgileri, kuramları, modelleri genel olarak ve iş ortamında kullanır ve yorumlar. X X X X X X X
Alanında faaliyet gösteren örgütlerin iç ve dış çevrelerindeki değişimleri takip eder, akılcı analizler yapar, yorumlar, katkı sağlar ve değişimlere uyum sağlar. X X X X X
Alanı ile ilgili planlayabilme, örgütleme, koordinasyon, yöneltme ve kontrol fonksiyonlarını yerine getirir. X X X X
Alanı ile ilgili hizmet verme süreçlerini analiz eder, planlar, uygular, denetler ve gerektiğinde hizmet verme süreçlerini yeniden yapılandırır ve geliştirir. X X X X X
Alanı ile ilgili hizmet verme politika ve stratejilerini kullanır, hizmet süreçlerini tüketiciyi tatmin edecek biçimde yerine getirir, gözden geçirir, geliştirir, değerlendirir, hizmet sürecini etkileyecek sorunlara çözüm bulur ve tüketici tatminini ölçme X X X X X X
Alanı ile ilgili konu ve sorunlarla ilgili olarak uygun araştırma yöntemlerini kullanarak proje ve araştırmalar planlar, gerçekleştirir, sonuçları açık ve anlaşılır bir şekilde sunar. X X X
Alanı ile ilgili fiziksel ortamı, araç gereçleri ve teknolojileri tanır, kullanır ve bakımını yaparak korur. X X
Alanı ile ilgili sorunlarla ilgili olarak bilinen teknikleri kullanarak bilgileri analiz eder, sorunların çözümünde farklı seçenekleri eleştirel bir yaklaşımla değerlendirir ve öngörülemeyen ve karmaşık sorunları çözer. X X X X
Alanı ile ilgili gelişmeleri ve uygulamaları takip eder ve uygulamada kullanır. X X X
Alanındaki uygulamalardan soyut ve kuramsal çıkarımlar yapar. X X X
Öz değerlendirme yapar. X X X
Başkalarıyla ve bağımsız olarak etkin bir biçimde çalışır. X X X X X
Ekip üyesi olarak çalışır , sorumluluk alır ve ekibi yönetir. X X X X X
Birlikte çalıştığı insanların mesleki bilgi ve becerilerini geliştirir ve performanslarını değerlendirir. X X X X
Karmaşık ve öngörülemeyen durumlarda, sorunların çözümünde özgün ve özerk olur ve kendi başına karar verir. X X X X
Alanı ile ilgili karmaşık, öngörülemeyen ve yeni stratejik yaklaşımlar gerektiren hizmet süreçlerini ve işleri yönetir veya dönüştürür. X X X X X
Kendini ve zamanı yönetir ve öz eleştiri yapar. X X X
Alanı ile ilgili karmaşık ve öngörülemeyen durumlarda teknik ve mesleki faaliyetleri veya projeleri yönetir. X X X X X
Mahiyetinde çalışan bireylerin veya grupların mesleki gelişimlerini yönetir. X X X
Mesleki bilgi, beceri ve yetkinliğini arttırmak için kendi kendine öğrenir. X X X
Alanı ve mesleği ile ilgili güncel gelişmeleri ulusal ve uluslar arası düzeyde takip eder. X X X
Daha fazla sorumluluk alabilmek için bilgi, beceri ve yetkinliklerini arttırarak kişisel ve mesleki olarak kendini sürekli geliştirir. X X X
Alanı ile ilgili bilgi, beceri ve yetkinlikleri yaşam boyu öğrenme bilinciyle günceller ve geliştirir. X X X
Bireylerarası ve kültürlerarası etkin iletişim kurar ve grup çalışması yapar. X X X X
Alanı ile ilgili bilgi, tartışma ve analizleri uzmanlara ve alan dışındakilere sunar. X X X X X
Bir yabancı dilde an az Avrupa Dil Portföyü B1 Genel Düzeyinde yazılı ve sözlü olarak iletişim kurar. X
Alanının gerektirdiği en az Avrupa Bilgisayar Kullanma Lisansı İleri Düzeyinde bilgisayar yazılımı ile birlikte bilişim ve iletişim teknolojilerini kullanır. X
Alanı ile ilgili düzenli olarak sağlık, güvenlik ve risk değerlendirmesi yapar ve bu amaçla bilgi toplar. X X X
Alanındaki işleri yasalar ve meslek standartları çerçevesinde yerine getirir. X X X
Alanı ile ilgili etik değerlere bağlı kalır ve sosyal sorumluluk sahibidir. X X X
.Hizmet sunulan kişilerin özel hayatlarının mahremiyeti ve gizliliği konusunda yeterli bilince sahiptir ve bu konuda gerekli tedbirleri alır. X X
Alanı ile ilgili işleri gerçekleştirirken insan sağlığını, sosyal ve doğal çevreyi dikkate alır. X X X
Temel hak ve hürriyetleri gözetir, insanlar ve kültürler arasındaki farklılıklara duyarlı olur; hoşgörü ve saygı gösterir. X X X
Alanı ile ilgili yasal mevzuatı yorumlar ve mevcut varsayımlara sorgulayıcı bakış açısıyla yaklaşır. X X X
Kişisel bakıma, hijyene, giyime ve görünüme alanının gerektirdiği şekilde özen gösterir. X X




Türkiye Yükseköğretim Yeterlilikler Çerçevesi (TYYÇ,. Düzey )Temel Alan Yeterlilikleri (Mesleki Ağırlıklı) PROGRAM ÇIKTILARI TYYÇ
PÇ-1 PÇ-2 PÇ-3 PÇ-4 PÇ-5 PÇ-6 PÇ-7 PÇ-8 PÇ-9 PÇ-10 PÇ-11 PÇ-12 PÇ-13 PÇ-14 PÇ-15 PÇ-16 PÇ-17 PÇ-18 PÇ-19 PÇ-20 PÇ-21 PÇ-22 PÇ-23 PÇ-24 PÇ-25 PÇ-26 PÇ-27 PÇ-28 PÇ-29 PÇ-30 PÇ-31 PÇ-32 PÇ-33 PÇ-34
BİLGİ -Kuramsal -Olgusal Alanındaki ve yakın disiplinlerdeki kavramlar, kuramlar, ilkeler ve olgular ile ilgili kapsamlı ve sistemli bilgi sahibidir. 1 x x x x x x x x x x x x x x 1- Alanındaki güncel bilgileri içeren ders kitapları, uygulama araç-gereçleri ve diğer kaynaklarla desteklenen ileri düzeydeki kuramsal ve uygulamalı bilgilere sahip olma. -Kuramsal -Olgusal BİLGİ
BİLGİ -Kuramsal -Olgusal Alanındaki hizmet verme süreçleri ve işlemleri ile ilgili bilgi sahibidir. 2 x -Kuramsal -Olgusal BİLGİ
BİLGİ -Kuramsal -Olgusal Alanındaki örgütlerin iç ve dış çevre faktörleri, örgütün bölümleri ve birbirleriyle ilişkileri ve etkileşimleri, yönetimi, politikaları ve stratejileri konularında bilgi sahibidir. 3 x x x x -Kuramsal -Olgusal BİLGİ
BİLGİ -Kuramsal -Olgusal Alanına özgü araştırma yöntemleri konusunda temel düzeyde bilgi sahibidir. 4 x x -Kuramsal -Olgusal BİLGİ
BİLGİ -Kuramsal -Olgusal Alanındaki yasal düzenlemeler, meslek standartları ve uygulamalar ile ilgili bilgi sahibidir. 5 x x x -Kuramsal -Olgusal BİLGİ
BİLGİ -Kuramsal -Olgusal Alanında yer alan belirli bir meslek, iş ile ilgili detaylı bilgi sahibidir. 6 x x x -Kuramsal -Olgusal BİLGİ
BİLGİ -Kuramsal -Olgusal Alanındaki ve yakın alanlardaki önemli sorunlar ve alternatif çözüm yolları konusunda bilgi sahibidir. 7 x x x -Kuramsal -Olgusal BİLGİ
BECERİLER -Bilişsel -Uygulamalı Alanındaki ve yakın disiplinlerdeki bilgileri, kuramları, modelleri genel olarak ve iş ortamında kullanır ve yorumlar. 1 x x x x x x x x x x x x x 1- Alanında edindiği ileri düzeydeki kuramsal ve uygulamalı bilgileri kullanabilme. -Bilişsel -Uygulamalı BECERİLER
BECERİLER -Bilişsel -Uygulamalı Alanında faaliyet gösteren örgütlerin iç ve dış çevrelerindeki değişimleri takip eder, akılcı analizler yapar, yorumlar, katkı sağlar ve değişimlere uyum sağlar. 2 x x x x x x x x x x 2- Alanında edindiği ileri düzeydeki bilgi ve becerileri kullanarak verileri yorumlayabilme ve değerlendirebilme, sorunları tanımlayabilme, analiz edebilme, araştırmalara ve kanıtlara dayalı çözüm önerileri geliştirebilme. -Bilişsel -Uygulamalı BECERİLER
BECERİLER -Bilişsel -Uygulamalı Alanı ile ilgili planlayabilme, örgütleme, koordinasyon, yöneltme ve kontrol fonksiyonlarını yerine getirir. 3 x x x x -Bilişsel -Uygulamalı BECERİLER
BECERİLER -Bilişsel -Uygulamalı Alanı ile ilgili hizmet verme süreçlerini analiz eder, planlar, uygular, denetler ve gerektiğinde hizmet verme süreçlerini yeniden yapılandırır ve geliştirir. 4 x x x x x -Bilişsel -Uygulamalı BECERİLER
BECERİLER -Bilişsel -Uygulamalı Alanı ile ilgili hizmet verme politika ve stratejilerini kullanır, hizmet süreçlerini tüketiciyi tatmin edecek biçimde yerine getirir, gözden geçirir, geliştirir, değerlendirir, hizmet sürecini etkileyecek sorunlara çözüm bulur ve tüketici tatminini ölçme 5 x x x x x x -Bilişsel -Uygulamalı BECERİLER
BECERİLER -Bilişsel -Uygulamalı Alanı ile ilgili konu ve sorunlarla ilgili olarak uygun araştırma yöntemlerini kullanarak proje ve araştırmalar planlar, gerçekleştirir, sonuçları açık ve anlaşılır bir şekilde sunar. 6 x x x -Bilişsel -Uygulamalı BECERİLER
BECERİLER -Bilişsel -Uygulamalı Alanı ile ilgili fiziksel ortamı, araç gereçleri ve teknolojileri tanır, kullanır ve bakımını yaparak korur. 7 x x -Bilişsel -Uygulamalı BECERİLER
BECERİLER -Bilişsel -Uygulamalı Alanı ile ilgili sorunlarla ilgili olarak bilinen teknikleri kullanarak bilgileri analiz eder, sorunların çözümünde farklı seçenekleri eleştirel bir yaklaşımla değerlendirir ve öngörülemeyen ve karmaşık sorunları çözer. 8 x x x x -Bilişsel -Uygulamalı BECERİLER
BECERİLER -Bilişsel -Uygulamalı Alanı ile ilgili gelişmeleri ve uygulamaları takip eder ve uygulamada kullanır. 9 x x x -Bilişsel -Uygulamalı BECERİLER
BECERİLER -Bilişsel -Uygulamalı Alanındaki uygulamalardan soyut ve kuramsal çıkarımlar yapar. 10 x x x -Bilişsel -Uygulamalı BECERİLER
BECERİLER -Bilişsel -Uygulamalı Öz değerlendirme yapar. 11 x x x -Bilişsel -Uygulamalı BECERİLER
YETKİNLİKLER Bağımsız Çalışabilme ve Sorumluluk Alabilme Yetkinliği x x x x x 1- Alanı ile ilgili ileri düzeydeki bir çalışmayı bağımsız olarak yürütebilme. Bağımsız Çalışabilme ve Sorumluluk Alabilme Yetkinliği YETKİNLİKLER
YETKİNLİKLER Bağımsız Çalışabilme ve Sorumluluk Alabilme Yetkinliği x x x x x x 2- Alanı ile ilgili uygulamalarda karşılaşılan ve öngörülemeyen karmaşık sorunları çözmek için bireysel ve ekip üyesi olarak sorumluluk alabilme. Bağımsız Çalışabilme ve Sorumluluk Alabilme Yetkinliği YETKİNLİKLER
YETKİNLİKLER Bağımsız Çalışabilme ve Sorumluluk Alabilme Yetkinliği x x x x x 3- Sorumluluğu altında çalışanların bir proje çerçevesinde gelişimlerine yönelik etkinlikleri planlayabilme ve yönetebilme. Bağımsız Çalışabilme ve Sorumluluk Alabilme Yetkinliği YETKİNLİKLER
YETKİNLİKLER Öğrenme Yetkinliği x x x x 1- Alanında edindiği ileri düzeydeki bilgi ve becerileri eleştirel bir yaklaşımla değerlendirebilme. Öğrenme Yetkinliği YETKİNLİKLER
YETKİNLİKLER Öğrenme Yetkinliği x x x x 2- Öğrenme gereksinimlerini belirleyebilme ve öğrenmesini yönlendirebilme. Öğrenme Yetkinliği YETKİNLİKLER
YETKİNLİKLER Öğrenme Yetkinliği x x x x 3- Yaşamboyu öğrenmeye ilişkin olumlu tutum geliştirebilme. Öğrenme Yetkinliği YETKİNLİKLER
YETKİNLİKLER İletişim ve Sosyal Yetkinlik x x x x x x 1- Alanı ile ilgili konularda ilgili kişi ve kurumları bilgilendirebilme; düşüncelerini ve sorunlara ilişkin çözüm önerilerini yazılı ve sözlü olarak aktarabilme. İletişim ve Sosyal Yetkinlik YETKİNLİKLER
YETKİNLİKLER İletişim ve Sosyal Yetkinlik x x x x x x x 2- Alanı ile ilgili konularda düşüncelerini ve sorunlara ilişkin çözüm önerilerini nicel ve nitel verilerle destekleyerek uzman olan ve olmayan kişilerle paylaşabilme. İletişim ve Sosyal Yetkinlik YETKİNLİKLER
YETKİNLİKLER İletişim ve Sosyal Yetkinlik x x x x 3- Toplumsal sorumluluk bilinci ile yaşadığı sosyal çevre için proje ve etkinlikler düzenleyebilme ve bunları uygulayabilme. İletişim ve Sosyal Yetkinlik YETKİNLİKLER
YETKİNLİKLER İletişim ve Sosyal Yetkinlik x 4- Bir yabancı dili en az Avrupa Dil Portföyü B1 Genel Düzeyi'nde kullanarak alanındaki bilgileri izleyebilme ve meslektaşları ile iletişim kurabilme. İletişim ve Sosyal Yetkinlik YETKİNLİKLER
YETKİNLİKLER İletişim ve Sosyal Yetkinlik x 5- Alanının gerektirdiği en az Avrupa Bilgisayar Kullanma Lisansı İleri Düzeyinde bilgisayar yazılımı ile birlikte bilişim ve iletişim teknolojilerini kullanabilme. İletişim ve Sosyal Yetkinlik YETKİNLİKLER
YETKİNLİKLER Alana Özgü Yetkinlik x x x x 1- Alanı ile ilgili verilerin toplanması, yorumlanması, uygulanması ve sonuçlarının duyurulması aşamalarında toplumsal, bilimsel, kültürel ve etik değerlere uygun hareket etme. Alana Özgü Yetkinlik YETKİNLİKLER
YETKİNLİKLER Alana Özgü Yetkinlik x 2- Sosyal hakların evrenselliği, sosyal adalet, kalite kültürü ve kültürel değerlerin korunması ile çevre koruma, iş sağlığı ve güvenliği konularında yeterli bilince sahip olma. Alana Özgü Yetkinlik YETKİNLİKLER

Mezunların İstihdam Profili

TC. Gençlik ve Spor Bakanlığı, Spor Kulüpleri, Gençlik Merkezleri.


Üst Derece Programlarına Geçiş

Spor Bilimleri Alanında Yüksek Lisans ve Doktora Eğitimi.


1. Dönem Ders Planı

Kodu Adı Teori Uygulama Sınıfı Dönemi Türü Akts
AİT 101 ATATÜRK İLKELERİ VE İNKİLAP TARİHİ I 2 Saat 0 Saat 1 Güz Zorunlu 2
ANT 107 GENEL CİMNASTİK 1 Saat 2 Saat 1 Güz Zorunlu 5
ANT 141 HAREKET EĞİTİMİ 2 Saat 1 Saat 1 Güz Zorunlu 5
ANT 103 İNSAN ANATOMİSİ 2 Saat 0 Saat 1 Güz Zorunlu 5
ANT 101 SPOR BİLİMLERİNE GİRİŞ 2 Saat 0 Saat 1 Güz Zorunlu 5
TDL 101 TÜRK DİLİ I 2 Saat 0 Saat 1 Güz Zorunlu 2
YBD 101 YABANCI DİL I 2 Saat 0 Saat 1 Güz Zorunlu 2
ANT SEÇMELİ SPORLAR I - Saat - Saat 1 Güz Seçmeli 4
Toplam:
30

2. Dönem Ders Planı

Kodu Adı Teori Uygulama Sınıfı Dönemi Türü Akts
AİT 102 ATATÜRK İLKELERİ VE İNKILAP TARİHİ II 2 Saat 0 Saat 1 Bahar Zorunlu 2
ANT 104 ATLETİZM 1 Saat 2 Saat 1 Bahar Zorunlu 5
ANT 102 EGZERSİZ FİZYOLOJİSİ I 2 Saat 1 Saat 1 Bahar Zorunlu 5
ANT 142 KİNESİYOLOJİ 2 Saat 0 Saat 1 Bahar Zorunlu 5
ANT 144 SPORCU SAĞLIĞI VE İLK YARDIM 2 Saat 1 Saat 1 Bahar Zorunlu 5
TDL 102 TÜRK DİLİ II 2 Saat 0 Saat 1 Bahar Zorunlu 2
YBD 102 YABANCI DİL II 2 Saat 0 Saat 1 Bahar Zorunlu 2
ANT SEÇMELİ SPORLAR II - Saat - Saat 1 Bahar Seçmeli 4
Toplam:
30

3. Dönem Ders Planı

Kodu Adı Teori Uygulama Sınıfı Dönemi Türü Akts
ANT 201 ANTRENMAN BİLİMİ I 2 Saat 0 Saat 2 Güz Zorunlu 4
ANT 205 ANTRENÖRLÜK ETİĞİ VE İLKELERİ 2 Saat 0 Saat 2 Güz Zorunlu 3
ANT 203 EGZERSİZ FİZYOLOJİSİ II 2 Saat 1 Saat 2 Güz Zorunlu 4
ANT 207 MOTOR GELİŞİM 2 Saat 0 Saat 2 Güz Zorunlu 3
ANT 209 SPORCU BESLENMESİ 2 Saat 0 Saat 2 Güz Zorunlu 4
ANT 211 TEMEL BİLGİ TEKNOLOJİSİ KULLANIMI 2 Saat 1 Saat 2 Güz Zorunlu 3
ANT SEÇMELİ TEORİK DERSLER I - Saat - Saat 2 Güz Seçmeli 3
ANT UZMANLIK ALAN EĞİTİMİ I - Saat - Saat 2 Güz Seçmeli 6
Toplam:
30

4. Dönem Ders Planı

Kodu Adı Teori Uygulama Sınıfı Dönemi Türü Akts
ANT 202 ANTRENMAN BİLİMİ II 2 Saat 0 Saat 2 Bahar Zorunlu 4
ANT 204 ANTRENÖRLÜKTE LİDERLİK VE YETKİNLİK BECERİLERİ 2 Saat 0 Saat 2 Bahar Zorunlu 4
ANT 210 ATLETİK PERFORMANS GELİŞTİRME YÖNTEMLERİ I 1 Saat 2 Saat 2 Bahar Zorunlu 3
ANT 208 SPOR PSİKOLOJİSİ 2 Saat 0 Saat 2 Bahar Zorunlu 3
ANT 206 SPORDA BECERİ ÖĞRENİMİ 2 Saat 0 Saat 2 Bahar Zorunlu 3
ANT 212 YÜZME 1 Saat 2 Saat 2 Bahar Zorunlu 4
ANT UZMANLIK ALAN EĞİTİMİ II - Saat - Saat 2 Bahar Seçmeli 6
ANT SEÇMELİ TEORİK DERSLER II - Saat - Saat 2 Bahar Seçmeli 3
Toplam:
30

5. Dönem Ders Planı

Kodu Adı Teori Uygulama Sınıfı Dönemi Türü Akts
ANT 311 ATLETİK PERFORMANS GELİŞTİRME YÖNTEMLERİ II 1 Saat 2 Saat 3 Güz Zorunlu 3
ANT 303 ÇOCUK VE GENÇLERDE ANTRENMAN 2 Saat 0 Saat 3 Güz Zorunlu 4
ANT 305 FİZİKSEL UYGUNLUK 2 Saat 0 Saat 3 Güz Zorunlu 4
ANT 307 SPOR SOSYOLOJİSİ 2 Saat 0 Saat 3 Güz Zorunlu 3
ANT 309 SPOR YARALANMALARI VE DÜZELTİCİ EGZERSİZLER 2 Saat 1 Saat 3 Güz Zorunlu 3
ANT 301 YARIŞMA/MÜSABAKA ANALİZİ 2 Saat 1 Saat 3 Güz Zorunlu 4
ANT UZMANLIK ALAN EĞİTİMİ III - Saat - Saat 3 Güz Seçmeli 6
OSD ÜNİVERSİTE ORTAK SEÇMELİ DERSLERİ I - Saat - Saat 3 Güz Seçmeli 3
Toplam:
30

6. Dönem Ders Planı

Kodu Adı Teori Uygulama Sınıfı Dönemi Türü Akts
ANT 312 BİLİMSEL ARAŞTIRMA YÖNTEMLERİ 2 Saat 0 Saat 3 Bahar Zorunlu 3
ANT 310 PERFORMANS ÖLÇÜMLERİ, TESTLERİ VE DEĞERLENDİRME 2 Saat 1 Saat 3 Bahar Zorunlu 4
ANT 306 SPOR BİYOMEKANİĞİ 2 Saat 0 Saat 3 Bahar Zorunlu 4
ANT 304 SPORDA ÇOCUK KORUMA 2 Saat 0 Saat 3 Bahar Zorunlu 3
ANT 302 SPORDA YÖNETİM VE ORGANİZASYON 2 Saat 0 Saat 3 Bahar Zorunlu 3
ANT 308 UZUN VADELİ SPORCU GELİŞİMİ 2 Saat 0 Saat 3 Bahar Zorunlu 4
ANT UZMANLIK ALAN EĞİTİMİ IV - Saat - Saat 3 Bahar Seçmeli 6
OSD ÜNİVERSİTE ORTAK SEÇMELİ DERSLERİ II - Saat - Saat 3 Bahar Seçmeli 3
Toplam:
30

7. Dönem Ders Planı

Kodu Adı Teori Uygulama Sınıfı Dönemi Türü Akts
ANT 403 İŞME DEĞERLENDİRMESİ I 4 Saat 0 Saat 4 Güz Zorunlu 6
ANT 405 İŞME UYGULAMASI I 0 Saat 24 Saat 4 Güz Zorunlu 20
ANT 401 SPOR BİLİMLERİNDE ARAŞTIRMA PROJESİ I 2 Saat 0 Saat 4 Güz Zorunlu 4
Toplam:
30

8. Dönem Ders Planı

Kodu Adı Teori Uygulama Sınıfı Dönemi Türü Akts
ANT 404 İŞME DEĞERLENDİRMESİ II 4 Saat 0 Saat 4 Bahar Zorunlu 6
ANT 406 İŞME UYGULAMASI II 0 Saat 24 Saat 4 Bahar Zorunlu 20
ANT 402 SPOR BİLİMLERİNDE ARAŞTIRMA PROJESİ II 2 Saat 0 Saat 4 Bahar Zorunlu 4
Toplam:
30

SEÇMELİ SPORLAR I

Kodu Adı Teori Uygulama Sınıfı Dönemi Türü Akts
ANT 146 ARTİSTİK CİMNASTİK 1 Saat 2 Saat 1 Güz Seçmeli 4
ANT 147 ATICILIK 1 Saat 2 Saat 1 Güz Seçmeli 4
ANT 148 BADMİNTON 1 Saat 2 Saat 1 Güz Seçmeli 4
ANT 126 BASKETBOL 1 Saat 2 Saat 1 Güz Seçmeli 4
ANT 139 BİNİCİLİK 1 Saat 2 Saat 1 Güz Seçmeli 4
ANT 149 BİSİKLET 1 Saat 2 Saat 1 Güz Seçmeli 4
ANT 128 BOCCE 1 Saat 2 Saat 1 Güz Seçmeli 4
ANT 127 BOKS 1 Saat 2 Saat 1 Güz Seçmeli 4
ANT 130 DAĞCILIK 1 Saat 2 Saat 1 Güz Seçmeli 4
ANT 150 DART 1 Saat 2 Saat 1 Güz Seçmeli 4
ANT 151 DOĞA SPORLARI 1 Saat 2 Saat 1 Güz Seçmeli 4
ANT 152 ESKRİM 1 Saat 2 Saat 1 Güz Seçmeli 4
ANT 124 FUTBOL 1 Saat 2 Saat 1 Güz Seçmeli 4
ANT 153 GOALBALL 1 Saat 2 Saat 1 Güz Seçmeli 4
ANT 154 GÖSTERİ CİMNASTİĞİ 1 Saat 2 Saat 1 Güz Seçmeli 4
ANT 121 GÜREŞ 1 Saat 2 Saat 1 Güz Seçmeli 4
ANT 155 HALTER 1 Saat 2 Saat 1 Güz Seçmeli 4
ANT 135 HENTBOL 1 Saat 2 Saat 1 Güz Seçmeli 4
ANT 156 JUDO 1 Saat 2 Saat 1 Güz Seçmeli 4
ANT 157 KARATE 1 Saat 2 Saat 1 Güz Seçmeli 4
ANT 123 KAYAK 1 Saat 2 Saat 1 Güz Seçmeli 4
ANT 158 KİCK BOKS 1 Saat 2 Saat 1 Güz Seçmeli 4
ANT 143 KORFBOL 1 Saat 2 Saat 1 Güz Seçmeli 4
ANT 145 KORUMALI FUTBOL 1 Saat 2 Saat 1 Güz Seçmeli 4
ANT 113 MASA TENİSİ 1 Saat 2 Saat 1 Güz Seçmeli 4
ANT 159 MUAY-THAİ 1 Saat 2 Saat 1 Güz Seçmeli 4
ANT 112 OKÇULUK 1 Saat 2 Saat 1 Güz Seçmeli 4
ANT 114 ORYANTİRİNG 1 Saat 2 Saat 1 Güz Seçmeli 4
ANT 129 PİLATES 1 Saat 2 Saat 1 Güz Seçmeli 4
ANT 115 RİTİM EĞİTİMİ VE DANS 1 Saat 2 Saat 1 Güz Seçmeli 4
ANT 111 SALON FUTBOLU / FUTSAL 1 Saat 2 Saat 1 Güz Seçmeli 4
ANT 125 SNOWBOARD 1 Saat 2 Saat 1 Güz Seçmeli 4
ANT 137 SPOR TIRMANIŞ 1 Saat 2 Saat 1 Güz Seçmeli 4
ANT 161 SPROTİF RİTMİK CİMNASTİK (KADIN) 1 Saat 2 Saat 1 Güz Seçmeli 4
ANT 160 SQUASH 1 Saat 2 Saat 1 Güz Seçmeli 4
ANT 162 STEP AEROBİK 1 Saat 2 Saat 1 Güz Seçmeli 4
ANT 163 TAEKWONDO 1 Saat 2 Saat 1 Güz Seçmeli 4
ANT 120 TENİS 1 Saat 2 Saat 1 Güz Seçmeli 4
ANT 110 TÜRK HALK OYUNLARI 1 Saat 2 Saat 1 Güz Seçmeli 4
ANT 131 VOLEYBOL 1 Saat 2 Saat 1 Güz Seçmeli 4
ANT 133 VÜCUT GELİŞTİRME VE FITNESS 1 Saat 2 Saat 1 Güz Seçmeli 4
ANT 164 WUSHU 1 Saat 2 Saat 1 Güz Seçmeli 4
ANT 122 YELKEN VE RÜZGAR SÖRFÜ 1 Saat 2 Saat 1 Güz Seçmeli 4
ANT 108 YÜZME 1 Saat 2 Saat 1 Güz Seçmeli 4

SEÇMELİ SPORLAR II

Kodu Adı Teori Uygulama Sınıfı Dönemi Türü Akts
ANT146 ARTİSTİK CİMNASTİK 1 Saat 2 Saat 1 Bahar Seçmeli 4
ANT147 ATICILIK 1 Saat 2 Saat 1 Bahar Seçmeli 4
ANT 148 BADMİNTON 1 Saat 2 Saat 1 Bahar Seçmeli 4
ANT 126 BASKETBOL 1 Saat 2 Saat 1 Bahar Seçmeli 4
ANT 139 BİNİCİLİK 1 Saat 2 Saat 1 Bahar Seçmeli 4
ANT 149 BİSİKLET 1 Saat 2 Saat 1 Bahar Seçmeli 4
ANT 128 BOCCE 1 Saat 2 Saat 1 Bahar Seçmeli 4
ANT 127 BOKS 1 Saat 2 Saat 1 Bahar Seçmeli 4
ANT 130 DAĞCILIK 1 Saat 2 Saat 1 Bahar Seçmeli 4
ANT 150 DART 1 Saat 2 Saat 1 Bahar Seçmeli 4
ANT 151 DOĞA SPORLARI 1 Saat 2 Saat 1 Bahar Seçmeli 4
ANT 152 ESKRİM 1 Saat 2 Saat 1 Bahar Seçmeli 4
ANT 124 FUTBOL 1 Saat 2 Saat 1 Bahar Seçmeli 4
ANT 153 GOALBALL 1 Saat 2 Saat 1 Bahar Seçmeli 4
ANT 154 GÖSTERİ CİMNASTİĞİ 1 Saat 2 Saat 1 Bahar Seçmeli 4
ANT 121 GÜREŞ 1 Saat 2 Saat 1 Bahar Seçmeli 4
ANT 155 HALTER 1 Saat 2 Saat 1 Bahar Seçmeli 4
ANT 135 HENTBOL 1 Saat 2 Saat 1 Bahar Seçmeli 4
ANT 156 JUDO 1 Saat 2 Saat 1 Bahar Seçmeli 4
ANT 157 KARATE 1 Saat 2 Saat 1 Bahar Seçmeli 4
ANT 123 KAYAK 1 Saat 2 Saat 1 Bahar Seçmeli 4
ANT 158 KİCK BOKS 1 Saat 2 Saat 1 Bahar Seçmeli 4
ANT 143 KORFBOL 1 Saat 2 Saat 1 Bahar Seçmeli 4
ANT 145 KORUMALI FUTBOL 1 Saat 2 Saat 1 Bahar Seçmeli 4
ANT 113 MASA TENİSİ 1 Saat 2 Saat 1 Bahar Seçmeli 4
ANT 159 MUAY-THAİ 1 Saat 2 Saat 1 Bahar Seçmeli 4
ANT 112 OKÇULUK 1 Saat 2 Saat 1 Bahar Seçmeli 4
ANT 114 ORYANTİRİNG 1 Saat 2 Saat 1 Bahar Seçmeli 4
ANT 129 PİLATES 1 Saat 2 Saat 1 Bahar Seçmeli 4
ANT 115 RİTİM EĞİTİMİ VE DANS 1 Saat 2 Saat 1 Bahar Seçmeli 4
ANT 111 SALON FUTBOLU / FUTSAL 1 Saat 2 Saat 1 Bahar Seçmeli 4
ANT 125 SNOWBOARD 1 Saat 2 Saat 1 Bahar Seçmeli 4
ANT 137 SPOR TIRMANIŞ 1 Saat 2 Saat 1 Bahar Seçmeli 4
ANT 161 SPROTİF RİTMİK CİMNASTİK (KADIN) 1 Saat 2 Saat 1 Bahar Seçmeli 4
ANT 160 SQUASH 1 Saat 2 Saat 1 Bahar Seçmeli 4
ANT 162 STEP AEROBİK 1 Saat 2 Saat 1 Bahar Seçmeli 4
ANT 163 TAEKWONDO 1 Saat 2 Saat 1 Bahar Seçmeli 4
ANT 120 TENİS 1 Saat 2 Saat 1 Bahar Seçmeli 4
ANT 110 TÜRK HALK OYUNLARI 1 Saat 2 Saat 1 Bahar Seçmeli 4
ANT 131 VOLEYBOL 1 Saat 2 Saat 1 Bahar Seçmeli 4
ANT 133 VÜCUT GELİŞTİRME VE FITNESS 1 Saat 2 Saat 1 Bahar Seçmeli 4
ANT 164 WUSHU 1 Saat 2 Saat 1 Bahar Seçmeli 4
ANT 122 YELKEN VE RÜZGAR SÖRFÜ 1 Saat 2 Saat 1 Bahar Seçmeli 4
ANT 108 YÜZME 1 Saat 2 Saat 1 Bahar Seçmeli 4

SEÇMELİ TEORİK DERSLER I

Kodu Adı Teori Uygulama Sınıfı Dönemi Türü Akts
ANT- ANTRENÖRLÜKTE İLETİŞİM BECERİLERİ 2 Saat 0 Saat 2 Güz Seçmeli
ANT- CANKURTARANLIK EĞİTİMİ 2 Saat 0 Saat 2 Güz Seçmeli 3
ANT- ÇOCUKLAR İÇİN ANTRENÖRLÜK 2 Saat 0 Saat 2 Güz Seçmeli
ANT- ÇOCUKLARDA FİZİKSEL UYGUNLUK 2 Saat 0 Saat 2 Güz Seçmeli
ANT- DRAMA ÖĞRETİMİ 2 Saat 0 Saat 2 Güz Seçmeli 3
ANT EGZERSİZ BİYOKİMYASI 2 Saat 0 Saat 2 Güz Seçmeli
ANT EGZERSİZ REÇETESİ VE UYGULAMALARI 2 Saat 0 Saat 2 Güz Seçmeli
ANT EGZERSİZ VE YAŞAM KOÇLUĞU 2 Saat 0 Saat 2 Güz Seçmeli 3
ANT EĞİTSEL OYUNLAR 2 Saat 0 Saat 2 Güz Seçmeli
ANT ENGELLİLERDE SPOR 2 Saat 0 Saat 2 Güz Seçmeli
ANT ERGOJENİK YARDIM VE DOPİNGLE MÜCADELE 2 Saat 0 Saat 2 Güz Seçmeli
ANT GELİŞİM VE ÖĞRENME 2 Saat 0 Saat 2 Güz Seçmeli
ANT GRUP DİNAMİĞİ VE LİDERLİK 2 Saat 0 Saat 2 Güz Seçmeli
ANT HERKES İÇİN SPOR VE WELLNESS 2 Saat 0 Saat 2 Güz Seçmeli
ANT KADIN VE SPOR 2 Saat 0 Saat 2 Güz Seçmeli
ANT KARŞILAŞTIRMALI ANTRENÖR EĞİTİM PROGRAMLARI 2 Saat 0 Saat 2 Güz Seçmeli
ANT KİNANTROPOMETRİ 2 Saat 0 Saat 2 Güz Seçmeli
ANT KULÜP YÖNETİMİ 2 Saat 0 Saat 2 Güz Seçmeli
ANT MOTİVASYON TEKNİKLERİ VE HEDEF BELİRLEME 2 Saat 0 Saat 2 Güz Seçmeli
ANT OLİMPİZM VE OLİMPİK HAREKET 2 Saat 0 Saat 2 Güz Seçmeli
ANT ÖZEL KURUM VE KURULUŞLARDA SPOR YÖNETİMİ 2 Saat 0 Saat 2 Güz Seçmeli
ANT REKREASYON LİDERLİĞİ 2 Saat 0 Saat 2 Güz Seçmeli
ANT SPOR ANİMATÖRLÜĞÜ 2 Saat 0 Saat 2 Güz Seçmeli
ANT SPOR BİLİMLERİNDE İSTATİSTİK 2 Saat 0 Saat 2 Güz Seçmeli
ANT SPOR ENDÜSTRİSİ VE PAZARLAMA 2 Saat 0 Saat 2 Güz Seçmeli
ANT SPOR HUKUKU 2 Saat 0 Saat 2 Güz Seçmeli
ANT SPOR KÜLTÜRÜ VE FELSEFESİ 2 Saat 0 Saat 2 Güz Seçmeli
ANT SPOR MASAJI 2 Saat 0 Saat 2 Güz Seçmeli
ANT SPOR PEDAGOJİSİ 2 Saat 0 Saat 2 Güz Seçmeli
ANT SPOR TARİHİ 2 Saat 0 Saat 2 Güz Seçmeli
ANT SPOR VE TURİZM 2 Saat 0 Saat 2 Güz Seçmeli
ANT SPORDA EKONOMİ 2 Saat 0 Saat 2 Güz Seçmeli
ANT SPORDA ETİK DEĞERLER VE FAİR-PLAY EĞİTİMİ 2 Saat 0 Saat 2 Güz Seçmeli
ANT SPORDA İLETİŞİM VE HALKLA İLİŞKİLER 2 Saat 0 Saat 2 Güz Seçmeli
ANT SPORDA İNSAN KAYNAKLARI YÖNETİMİ 2 Saat 0 Saat 2 Güz Seçmeli
ANT SPORDA ÖRGÜTSEL DAVRANIŞ 2 Saat 0 Saat 2 Güz Seçmeli
ANT SPORDA ÖZEL ÖĞRETİM YÖNTEMLERİ 2 Saat 0 Saat 2 Güz Seçmeli
ANT SPORDA PERFORMANS MONİTÖRİZASYONU 2 Saat 0 Saat 2 Güz Seçmeli
ANT SPORDA PSİKOLOJİK YARDIM BECERİLERİ 2 Saat 0 Saat 2 Güz Seçmeli
ANT SPORDA SAHA VE MALZEME BİLGİSİ 2 Saat 0 Saat 2 Güz Seçmeli
ANT SPORDA TEKNİK TAKTİK ÖĞRETİMİ 2 Saat 0 Saat 2 Güz Seçmeli
ANT SPORDA TESİS VE İŞLETMECİLİK 2 Saat 0 Saat 2 Güz Seçmeli
ANT SPORDA TOPLAM KALİTE YÖNETİMİ 2 Saat 0 Saat 2 Güz Seçmeli
ANT SPORDA YETENEK SEÇİMİ 2 Saat 0 Saat 2 Güz Seçmeli
ANT SPORUN SOSYAL PSİKOLOJİSİ 2 Saat 0 Saat 2 Güz Seçmeli
ANT TOPLUMSAL CİNSİYET EŞİTLİĞİ 2 Saat 0 Saat 2 Güz Seçmeli
ANT YAŞLILIK VE SPOR 2 Saat 0 Saat 2 Güz Seçmeli
ANT YEREL YÖNETİMLER VE SPOR 2 Saat 0 Saat 2 Güz Seçmeli

UZMANLIK ALAN EĞİTİMİ I

Kodu Adı Teori Uygulama Sınıfı Dönemi Türü Akts
ANT- ARTİSTİK CİMNASTİK UZMANLIK I 2 Saat 2 Saat 2 Güz Seçmeli 4
ANT- ATLETİZM UZMANLIK I 2 Saat 2 Saat 2 Güz Seçmeli
ANT- BADMİNTON UZMANLIK I 2 Saat 2 Saat 2 Güz Seçmeli
ANT- BASKETBOL UZMANLIK I 2 Saat 2 Saat 2 Güz Seçmeli
ANT- BİNİCİLİK UZMANLIK I 2 Saat 2 Saat 2 Güz Seçmeli
ANT- BOCCE UZMANLIK I 2 Saat 2 Saat 2 Güz Seçmeli
ANT- BOKS UZMANLIK I 2 Saat 2 Saat 2 Güz Seçmeli
ANT- FUTBOL UZMANLIK I 2 Saat 2 Saat 2 Güz Seçmeli
ANT- GÜREŞ UZMANLIK I 2 Saat 2 Saat 2 Güz Seçmeli
ANT- HENTBOL UZMANLIK I 2 Saat 2 Saat 2 Güz Seçmeli
ANT- KAYAK UZMANLIK I 2 Saat 2 Saat 2 Güz Seçmeli
ANT- MASA TENİSİ UZMANLIK I 2 Saat 2 Saat 2 Güz Seçmeli
ANT- OKÇULUK UZMANLIK I 2 Saat 2 Saat 2 Güz Seçmeli
ANT- PİLATES UZMANLIK I 2 Saat 2 Saat 2 Güz Seçmeli
ANT- SNOWBOARD UZMANLIK I 2 Saat 2 Saat 2 Güz Seçmeli
ANT- SPOR TIRMANIŞ UZMANLIK I 2 Saat 2 Saat 2 Güz Seçmeli
ANT- TENİS UZMANLIK I 2 Saat 2 Saat 2 Güz Seçmeli
ANT- VOLEYBOL UZMANLIK I 2 Saat 2 Saat 2 Güz Seçmeli
ANT- VÜCUT GELİŞTİRME VE FİTNESS UZMANLIK I 2 Saat 2 Saat 2 Güz Seçmeli
ANT- YÜZME UZMANLIK I 2 Saat 2 Saat 2 Güz Seçmeli

UZMANLIK ALAN EĞİTİMİ II

Kodu Adı Teori Uygulama Sınıfı Dönemi Türü Akts
ANT- ARTİSTİK CİMNASTİK UZMANLIK II 2 Saat 2 Saat 2 Bahar Seçmeli
ANT- ATLETİZM UZMANLIK II 2 Saat 2 Saat 2 Bahar Seçmeli
ANT- BADMİNTON UZMANLIK II 2 Saat 2 Saat 2 Bahar Seçmeli
ANT- BASKETBOL UZMANLIK II 2 Saat 2 Saat 2 Bahar Seçmeli
ANT- BİNİCİLİK UZMANLIK II 2 Saat 2 Saat 2 Bahar Seçmeli
ANT- BOCCE UZMANLIK II 2 Saat 2 Saat 2 Bahar Seçmeli
ANT- BOKS UZMANLIK II 2 Saat 2 Saat 2 Bahar Seçmeli
ANT- FUTBOL UZMANLIK II 2 Saat 2 Saat 2 Bahar Seçmeli
ANT- GÜREŞ UZMANLIK II 2 Saat 2 Saat 2 Bahar Seçmeli
ANT- HENTBOL UZMANLIK II 2 Saat 2 Saat 2 Bahar Seçmeli
ANT- KAYAK UZMANLIK II 2 Saat 2 Saat 2 Bahar Seçmeli
ANT- MASA TENİSİ UZMANLIK II 2 Saat 2 Saat 2 Bahar Seçmeli
ANT- OKÇULUK UZMANLIK II 2 Saat 2 Saat 2 Bahar Seçmeli
ANT- PİLATES UZMANLIK II 2 Saat 2 Saat 2 Bahar Seçmeli
ANT- SNOWBOARD UZMANLIK II 2 Saat 2 Saat 2 Bahar Seçmeli
ANT- SPOR TIRMANIŞ UZMANLIK II 2 Saat 2 Saat 2 Bahar Seçmeli
ANT- TENİS UZMANLIK II 2 Saat 2 Saat 2 Bahar Seçmeli
ANT- VOLEYBOL UZMANLIK II 2 Saat 2 Saat 2 Bahar Seçmeli
ANT- VÜCUT GELİŞTİRME VE FİTNESS UZMANLIK II 2 Saat 2 Saat 2 Bahar Seçmeli
ANT- YÜZME UZMANLIK II 2 Saat 2 Saat 2 Bahar Seçmeli

SEÇMELİ TEORİK DERSLER II

Kodu Adı Teori Uygulama Sınıfı Dönemi Türü Akts
ANT- ANTRENÖRLÜKTE İLETİŞİM BECERİLERİ 2 Saat 0 Saat 2 Bahar Seçmeli
ANT- CANKURTARANLIK EĞİTİMİ 2 Saat 0 Saat 2 Bahar Seçmeli 3
ANT- ÇOCUKLAR İÇİN ANTRENÖRLÜK 2 Saat 0 Saat 2 Bahar Seçmeli
ANT- ÇOCUKLARDA FİZİKSEL UYGUNLUK 2 Saat 0 Saat 2 Bahar Seçmeli
ANT- DRAMA ÖĞRETİMİ 2 Saat 0 Saat 2 Bahar Seçmeli 3
ANT EGZERSİZ BİYOKİMYASI 2 Saat 0 Saat 2 Bahar Seçmeli
ANT EGZERSİZ REÇETESİ VE UYGULAMALARI 2 Saat 0 Saat 2 Bahar Seçmeli
ANT EGZERSİZ VE YAŞAM KOÇLUĞU 2 Saat 0 Saat 2 Bahar Seçmeli 3
ANT EĞİTSEL OYUNLAR 2 Saat 0 Saat 2 Bahar Seçmeli
ANT ENGELLİLERDE SPOR 2 Saat 0 Saat 2 Bahar Seçmeli
ANT ERGOJENİK YARDIM VE DOPİNGLE MÜCADELE 2 Saat 0 Saat 2 Bahar Seçmeli
ANT GELİŞİM VE ÖĞRENME 2 Saat 0 Saat 2 Bahar Seçmeli
ANT GRUP DİNAMİĞİ VE LİDERLİK 2 Saat 0 Saat 2 Bahar Seçmeli
ANT HERKES İÇİN SPOR VE WELLNESS 2 Saat 0 Saat 2 Bahar Seçmeli
ANT KADIN VE SPOR 2 Saat 0 Saat 2 Bahar Seçmeli
ANT KARŞILAŞTIRMALI ANTRENÖR EĞİTİM PROGRAMLARI 2 Saat 0 Saat 2 Bahar Seçmeli
ANT KİNANTROPOMETRİ 2 Saat 0 Saat 2 Bahar Seçmeli
ANT KULÜP YÖNETİMİ 2 Saat 0 Saat 2 Bahar Seçmeli
ANT MOTİVASYON TEKNİKLERİ VE HEDEF BELİRLEME 2 Saat 0 Saat 2 Bahar Seçmeli
ANT OLİMPİZM VE OLİMPİK HAREKET 2 Saat 0 Saat 2 Bahar Seçmeli
ANT ÖZEL KURUM VE KURULUŞLARDA SPOR YÖNETİMİ 2 Saat 0 Saat 2 Bahar Seçmeli
ANT REKREASYON LİDERLİĞİ 2 Saat 0 Saat 2 Bahar Seçmeli
ANT SPOR ANİMATÖRLÜĞÜ 2 Saat 0 Saat 2 Bahar Seçmeli
ANT SPOR BİLİMLERİNDE İSTATİSTİK 2 Saat 0 Saat 2 Bahar Seçmeli
ANT SPOR ENDÜSTRİSİ VE PAZARLAMA 2 Saat 0 Saat 2 Bahar Seçmeli
ANT SPOR HUKUKU 2 Saat 0 Saat 2 Bahar Seçmeli
ANT SPOR KÜLTÜRÜ VE FELSEFESİ 2 Saat 0 Saat 2 Bahar Seçmeli
ANT SPOR MASAJI 2 Saat 0 Saat 2 Bahar Seçmeli
ANT SPOR PEDAGOJİS 2 Saat 0 Saat 2 Bahar Seçmeli
ANT SPOR TARİHİ 2 Saat 0 Saat 2 Bahar Seçmeli
ANT SPOR VE TURİZM 2 Saat 0 Saat 2 Bahar Seçmeli
ANT SPORDA EKONOMİ 2 Saat 0 Saat 2 Bahar Seçmeli
ANT SPORDA ETİK DEĞERLER VE FAİR-PLAY EĞİTİMİ 2 Saat 0 Saat 2 Bahar Seçmeli
ANT SPORDA İLETİŞİM VE HALKLA İLİŞKİLER 2 Saat 0 Saat 2 Bahar Seçmeli
ANT SPORDA İNSAN KAYNAKLARI YÖNETİMİ 2 Saat 0 Saat 2 Bahar Seçmeli
ANT SPORDA ÖRGÜTSEL DAVRANIŞ 2 Saat 0 Saat 2 Bahar Seçmeli
ANT SPORDA ÖZEL ÖĞRETİM YÖNTEMLERİ 2 Saat 0 Saat 2 Bahar Seçmeli
ANT SPORDA PERFORMANS MONİTÖRİZASYONU 2 Saat 0 Saat 2 Bahar Seçmeli
ANT SPORDA PSİKOLOJİK YARDIM BECERİLERİ 2 Saat 0 Saat 2 Bahar Seçmeli
ANT SPORDA SAHA VE MALZEME BİLGİSİ 2 Saat 0 Saat 2 Bahar Seçmeli
ANT SPORDA TEKNİK TAKTİK ÖĞRETİMİ 2 Saat 0 Saat 2 Bahar Seçmeli
ANT SPORDA TESİS VE İŞLETMECİLİK 2 Saat 0 Saat 2 Bahar Seçmeli
ANT SPORDA TOPLAM KALİTE YÖNETİMİ 2 Saat 0 Saat 2 Bahar Seçmeli
ANT SPORDA YETENEK SEÇİMİ 2 Saat 0 Saat 2 Bahar Seçmeli
ANT SPORUN SOSYAL PSİKOLOJİSİ 2 Saat 0 Saat 2 Bahar Seçmeli
ANT TOPLUMSAL CİNSİYET EŞİTLİĞİ 2 Saat 0 Saat 2 Bahar Seçmeli
ANT YAŞLILIK VE SPOR 2 Saat 0 Saat 2 Bahar Seçmeli
ANT YEREL YÖNETİMLER VE SPOR 2 Saat 0 Saat 2 Bahar Seçmeli

UZMANLIK ALAN EĞİTİMİ III

Kodu Adı Teori Uygulama Sınıfı Dönemi Türü Akts
ANT- ARTİSTİK CİMNASTİK UZMANLIK III 2 Saat 2 Saat 3 Güz Seçmeli
ANT- ATLETİZM UZMANLIK III 2 Saat 2 Saat 3 Güz Seçmeli
ANT- BADMİNTON UZMANLIK III 2 Saat 2 Saat 3 Güz Seçmeli
ANT- BASKETBOL UZMANLIK III 2 Saat 2 Saat 3 Güz Seçmeli
ANT- BİNİCİLİK UZMANLIK III 2 Saat 2 Saat 3 Güz Seçmeli
ANT- BOCCE UZMANLIK III 2 Saat 2 Saat 3 Güz Seçmeli
ANT- BOKS UZMANLIK III 2 Saat 2 Saat 3 Güz Seçmeli
ANT- FUTBOL UZMANLIK III 2 Saat 2 Saat 3 Güz Seçmeli
ANT- GÜREŞ UZMANLIK III 2 Saat 2 Saat 3 Güz Seçmeli
ANT- HENTBOL UZMANLIK III 2 Saat 2 Saat 3 Güz Seçmeli
ANT- KAYAK UZMANLIK III 2 Saat 2 Saat 3 Güz Seçmeli
ANT- MASA TENİSİ UZMANLIK III 2 Saat 2 Saat 3 Güz Seçmeli
ANT- OKÇULUK UZMANLIK III 2 Saat 2 Saat 3 Güz Seçmeli
ANT- PİLATES UZMANLIK III 2 Saat 2 Saat 3 Güz Seçmeli
ANT- SNOWBOARD UZMANLIK III 2 Saat 2 Saat 3 Güz Seçmeli
ANT- SPOR TIRMANIŞ UZMANLIK III 2 Saat 2 Saat 3 Güz Seçmeli
ANT- TENİS UZMANLIK III 2 Saat 2 Saat 3 Güz Seçmeli
ANT- VOLEYBOL UZMANLIK III 2 Saat 2 Saat 3 Güz Seçmeli
ANT- VÜCUT GELİŞTİRME VE FİTNESS UZMANLIK III 2 Saat 2 Saat 3 Güz Seçmeli
ANT- YÜZME UZMANLIK III 2 Saat 2 Saat 3 Güz Seçmeli

UZMANLIK ALAN EĞİTİMİ IV

Kodu Adı Teori Uygulama Sınıfı Dönemi Türü Akts
ANT- ARTİSTİK CİMNASTİK UZMANLIK IV 2 Saat 2 Saat 3 Bahar Seçmeli
ANT- ATLETİZM UZMANLIK IV 2 Saat 2 Saat 3 Bahar Seçmeli
ANT- BADMİNTON UZMANLIK IV 2 Saat 2 Saat 3 Bahar Seçmeli
ANT- BASKETBOL UZMANLIK IV 2 Saat 2 Saat 3 Bahar Seçmeli
ANT- BİNİCİLİK UZMANLIK IV 2 Saat 2 Saat 3 Bahar Seçmeli
ANT- BOCCE UZMANLIK IV 2 Saat 2 Saat 3 Bahar Seçmeli
ANT- BOKS UZMANLIK IV 2 Saat 2 Saat 3 Bahar Seçmeli
ANT- FUTBOL UZMANLIK IV 2 Saat 2 Saat 3 Bahar Seçmeli
ANT- GÜREŞ UZMANLIK IV 2 Saat 2 Saat 3 Bahar Seçmeli
ANT- HENTBOL UZMANLIK IV 2 Saat 2 Saat 3 Bahar Seçmeli
ANT- KAYAK UZMANLIK IV 2 Saat 2 Saat 3 Bahar Seçmeli
ANT- MASA TENİSİ UZMANLIK IV 2 Saat 2 Saat 3 Bahar Seçmeli
ANT- OKÇULUK UZMANLIK IV 2 Saat 2 Saat 3 Bahar Seçmeli
ANT- PİLATES UZMANLIK IV 2 Saat 2 Saat 3 Bahar Seçmeli
ANT- SNOWBOARD UZMANLIK IV 2 Saat 2 Saat 3 Bahar Seçmeli
ANT- SPOR TIRMANIŞ UZMANLIK IV 2 Saat 2 Saat 3 Bahar Seçmeli
ANT- TENİS UZMANLIK IV 2 Saat 2 Saat 3 Bahar Seçmeli
ANT- VOLEYBOL UZMANLIK IV 2 Saat 2 Saat 3 Bahar Seçmeli
ANT- VÜCUT GELİŞTİRME VE FİTNESS UZMANLIK IV 2 Saat 2 Saat 3 Bahar Seçmeli
ANT- YÜZME UZMANLIK IV 2 Saat 2 Saat 3 Bahar Seçmeli

Sınavlar, Ölçme ve Değerlendirme

Çoktan Seçmeli, Klasik, Uygulamalı.


Mezuniyet Şartları

240 AKTS ders yükünü tamamlamış olmak.


Çalışma Şekli


Bölüm Olanakları


Adres ve İletişim Bilgileri